Παπαδοπούλου Ελενα | Portraits
Portraits Top 70 Women

Παπαδοπούλου Ελενα

Παπαδοπούλου Ελενα

Ελενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ

  • Το 2020 ο Ομιλος ΟΤΕ αντιμετώπισε με επιτυχία την πρόκληση του μετασχηματισμού με τη δημιουργία τριών νέων θυγατρικών 

  • Κομβικός ο δικός της ρόλος καθώς στους τομείς που αποσχίστηκαν (Εξυπηρέτησης Πελατών, Τεχνικών Υπηρεσιών Πεδίου και Καταστημάτων) απασχολούνται περίπου 5.000 εργαζόμενοι

  • Ολοκληρώθηκε ακόμα μια μεγάλη εθελουσία εργαζομένων (περίπου 1.000). Ολα προχώρησαν βάσει του σχεδιασμού και του χρονοδιαγράμματος, παρά τις δυσκολίες που έφερε σε όλες τις επιχειρήσεις η πανδημία

Σύμφωνα με την Ελενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ «για να θεωρείται επιτυχημένος ένας CHRO το 2025, θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τις συνεχείς και disruptive αλλαγές της τεχνολογίας, να χρησιμοποιεί τα big data analytics για να υποστηρίζει τις ανάγκες του business και βέβαια να δημιουργεί ένα περιβάλλον εργασίας που θα ενισχύει τη συνεργασία και την καινοτομία μεταξύ ανθρώπων και ομάδων που, λόγω της παγκοσμιοποίησης, θα προέρχονται από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες».

Η κυρία Παπαδοπούλου πιστεύει ότι «βρισκόμαστε στο επίκεντρο ενός ανεμοστρόβιλου αλλαγής, χάρη στην τεχνολογία. Τα επόμενα χρόνια θα είναι μια εποχή μεγάλων προκλήσεων για το HR, καθώς όντας ο στρατηγικός εταίρος του Business, θα κληθεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, διαμορφώνοντας το εργασιακό περιβάλλον της νέας ψηφιακής εποχής».

Το 2020 ο Ομιλος ΟΤΕ αντιμετώπισε με επιτυχία την πρόκληση του μετασχηματισμού με τη δημιουργία τριών νέων θυγατρικών. Ο ρόλος της κυρίας Παπαδοπούλου κομβικός καθώς στους τομείς που αποσχίστηκαν (Εξυπηρέτησης Πελατών, Τεχνικών Υπηρεσιών Πεδίου και Καταστημάτων) απασχολούνται περίπου 5.000 εργαζόμενοι. Πέρσι στον ΟΤΕ ολοκληρώθηκε ακόμα μια μεγάλη εθελουσία εργαζομένων (περίπου 1.000). Όλα τα παραπάνω προχώρησαν βάσει του σχεδιασμού και του χρονοδιαγράμματος, παρά τις δυσκολίες που έφερε σε όλες τις επιχειρήσεις η πανδημία.

Η κυρία Παπαδοπούλου ξεκίνησε να εργάζεται για τον Ομιλο ΟΤΕ τον Οκτώβριο του 2005 ως Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στην Cosmote, στην οποία το 2008 ανέλαβε Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού.

Τον Δεκέμβριο του 2011 έγινε Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ, ενώ τη σημερινή της θέση βρίσκεται από τον Μάρτιο του 2015. Πριν από τον Ομιλο ΟΤΕ εργάστηκε στην εταιρία Shell Hellas S.A στην Οικονομική Διεύθυνση, από όπου και μετακινήθηκε στην Kraft Foods International στη θέση του Human Resources Manager. Τα επόμενα δέκα χρόνια κατείχε τη θέση του Human Resources Director και ήταν μέλος της Διοικητικής ομάδας των εταιριών Mercedes Benz Hellas, Π.Ν Γερολυμάτος και Praktiker Hellas του Ομίλου Metro.

Portraits70
© Portraits 2021. All rights reserved.            ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: