Top 70 Women | Portraits
Portraits Top 70 Women

ΟΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2020

Portraits 70 Top Women
Portraits_Top_70_Women_2020

LET’S SHOW THE WORLD WHAT WOMEN ARE MADE OF

Μάρτιος 2021

Ισχυρές γυναίκες.

Αυτός είναι υπέρτιτλος του μεγάλου αφιερώματος του portraitsgr, Portraits70.
Αυτός θα είναι ο διαχρονικός τίτλος, με τον οποίο κάθε χρόνο από εδώ και πέρα θα γιορτάζουμε την Ημέρα της Γυναίκας μαζί με τα γενέθλια του Portraitsgr.

Τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στο αφιέρωμα με τις Ισχυρές γυναίκες της Ελλάδας 2020, δημιουργούν μία παλέτα πλουραλισμού.

Γυναίκες που μέσα σε μία τόσο δύσκολη χρονιά, μία χρονιά που ανέτρεψε ό,τι θεωρούσαμε δεδομένο μέχρι σήμερα, μία χρονιά που ανέτρεψε την μέχρι πρότινος ομαλή πορεία σε υγειονομικό, οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, καθεμία από τον τομέα της, βγήκαν μπροστά, αναπροσαρμόστηκαν, κινήθηκαν με ευελιξία, έκαναν το επόμενο βήμα, στήριξαν, υποστήριξαν, πήραν θέση και τελικά δικαίωσαν πλήρως τον τίτλο και τη θέση τους.

Η λίστα μας δε θα μπορούσε να είναι αριθμητική, γιατί πολύ απλά οι γυναίκες που την αποτελούν ξεχώρισαν  καθεμία στο δικό της τομέα. Και γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, είμαστε περήφανοι γι’ αυτή τη λίστα.

Πρόσωπα ευρέως αναγνωρίσιμα πλέκονται με άλλα που ίσως ο πολύς κόσμος δεν ξέρει. Πολύτιμες ηρωίδες της καθημερινότητας πλέκονται με τους πολύτιμες φιλανθρώπους. Εμπνευσμένες leaders και ιδιοκτήτριες επιχειρήσεων πλέκονται με ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού. Πολύτιμα επιστημονικά μυαλά πλέκονται με τις δυναμικές μας εφοπλίστριες αλλά και τις ισχυρές κυρίες των τραπεζών, δημιουργώντας τελικά ένα παζλ – ωδή στη δυναμική των γυναικών και όλων αυτών που μπορούν να καταφέρουν.

Ενα χαρακτηριστικό κοινό όλων των παρακάτω γυναικών είναι το πάθος και η προσήλωση στον στόχο τους. Η δυναμική -με επιμονή και υπομονή- πορεία σε έναν δρόμο που σίγουρα δεν υπήρξε πάντοτε ευθύς και αρκετές φορές δεν υπήρξε ρόδινος.

Στην αρχή αυτής της σημαδιακής χρονιάς της σύγχρονης ιστορίας, στην Ελλάδα είδαμε για πρώτη φορά γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τόσο αρχικά ως επιλογή όσο στη συνέχεια με τη στάση και τον δικό της διαφορετικό τρόπο προσέγγισης, την ενσυναίσθησή της, την ευαισθησία της, τις δημόσιες θέσεις της, την υποστήριξή της, την «γειωμένη» προσωπικότητά της, έδωσε και συνεχίζει να δίνει τον τόνο, για το πώς μπορεί να είναι μία πραγματική leader.

Στο κλείσιμο αυτής της χρονιάς, είδαμε τη Σοφία Μπεκατώρου, που στύλωσε τα πόδια της, μας κοίταξε κατάματα και είπε όσα δε τολμούσε τόσο καιρό. Και ήταν αυτός ακριβώς ο λόγος της Σοφίας Μπεκατώρου που έγινε το κλειδί και άνοιξε η κερκόπορτα για το ελληνικό #metoo το οποίο φαίνεται πως ήρθε επιτέλους να ανατινάξει συθέμελα ό,τι θεωρούσαμε δεδομένο μέχρι σήμερα.

Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η 1η μας θέση στη λίστα δεν ανήκει σε μία μόνο γυναίκα.

Ανήκει σε όλες τις Γυναίκες του #metoo που τόλμησαν, μίλησαν και αποτινάσσοντας τελικά το φόβο του θύματος τον μετέτρεψαν σε ντροπή του θύτη.

Αυτές λοιπόν οι γυναίκες με τη στάση τους, τη δουλειά τους, τη φιλοσοφία ζωής τους, τις ιδέες τους, την υπόσταση τους είναι οι πιο Ισχυρές Γυναίκες της Ελλάδας για το 2020.

Ευχαριστώ για την πολύτιμη συνεργασία τους, τους συναδέλφους: Βίκυ Βενιού, Κατερίνα Δαφέρμου, Τέτη Ηγουμενίδη, Μαρία Θερμού, Έφη Καραγεώργου, Δημήτρη Κόκκορη, Ελένη Κρίτσαλου, Γιώργο Μανέττα, Στεφανία Παπαδημητρίου, Μαρίνα Πρωτονοταρίου, Νένα Σώκου, Εφη Τσιβίκα και Αντώνη Τσιμπλάκη

 

Eλένη Κεχαγιά 

Editor in Chief  #Portraitsgr

© Portraits 2021. All rights reserved.            ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: