Μπεκατώρου Σοφία | Portraits
Portraits Top 70 Women

Μπεκατώρου Σοφία

Μπεκατώρου Σοφία

Σοφία Μπεκατώρου, Ιστιοπλόος

  • Τον Δεκέμβριο του 2020 κατήγγειλε παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για σεξουαλική κακοποίηση, ενδυναμώνοντας το κίνημα #metoo στην Ελλάδα και δίνοντας το βήμα για πλήθος καταγγελιών και από άλλους χώρους

  • Ορίστηκε αρχηγός της ιστιοπλοϊκής ομάδας που θα μετάσχει στη «χρυσή» Λίγκα που θα διεξαχθεί στην Ελβετία το 2022, ανάμεσα στις 56 κορυφαίες χώρες του κόσμου

  • Με τη σύμπραξη του Lamda Development και της TEMES S.A., η Αθήνα πρόκειται να εδραιωθεί ως κορυφαίος προορισμός, με την Αθηναϊκή Ριβιέρα να τοποθετείται στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

  • Ανακηρύχθηκε Πρέσβης του Αθλητισμού για την HOPEgenesis

Οι «χρυσές» διακρίσεις, όμως, δεν σταματούν εκεί για την Σοφία Μπεκατώρου, αφού με την Τσουλφά κερδίζει ακόμη τρία χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οι καλές επιδόσεις συνεχίζονται για αρκετά ακόμη χρόνια, με σημαντικές διακρίσεις σε διάφορες διοργανώσεις. Μάλιστα, με βάση τις διεθνείς της διακρίσεις, η Σοφία Μπεκατώρου αποτελεί την καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια μέχρι σήμερα.

Η συμβολή της Μπεκατώρου στον αθλητισμό είχε πολλές εκφάνσεις, αφού μία δική της πρωτοβουλία έγινε η αιτία για σημαντική διεθνή προβολή της ελληνικής ιστιοπλοΐας. Συγκεκριμένα, το 2005 διοργανώθηκε στο νησί της Μυκόνου ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας – μονομαχία, όπου 4 ελληνικά πληρώματα βρέθηκαν αντιμέτωπα με 4 από τα καλύτερα διεθνή πληρώματα του διασημότερου ιστιοπλοϊκού αγώνα στον κόσμο.

Η ιστιοπλόος φαίνεται πως έχει το Άγγιγμα του Μίδα, αφού το μεγαλύτερο θετικό της αποτύπωμα δεν το άφησε στον αθλητισμό, αλλά στην ελληνική –και όχι μόνον- κοινωνία.

Τον Δεκέμβριο του 2020, η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε ότι δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Τη συνέχεια δεν την φανταζόταν κανείς. Η καταγγελία της Μπεκατώρου έγινε ο εναρκτήριος μοχλός μίας σειράς καταγγελιών από διάφορους χώρους, που «ταρακούνησε» το κοινωνικό γίγνεσθαι όσο τίποτα.

Η πρωτοβουλία της Μπεκατώρου ανοίγει μία νέα σελίδα στα ελληνικά δεδομένα, δίνοντας την ελπίδα ότι τα κακώς κείμενα των προηγούμενων ετών ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Portraits70
© Portraits 2021. All rights reserved.            ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: