Δρέττα Ιωάννα | Portraits
Portraits Top 70 Women

Δρέττα Ιωάννα

Δρέττα Ιωάννα

Ιωάννα Δρέττα, CEO Marketing Greece

  • Kέρδισε πέρυσι το μεγάλο στοίχημα της προβολής του ελληνικού τουρισμού  με την άμεση προσαρμογή της καμπάνιας στις νέες απαιτήσεις της πανδημίας και στέλνοντας στη διεθνή  κοινότητα μήνυμα αισιοδοξίας

  • Mε κεντρικό μήνυμα Till Then, #StaySafe, δημιούργησε από τις αρχές της πανδημίας μία πρώτη καμπάνια, την οποία μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις. Το μήνυμα προς το διεθνές ταξιδιωτικό κοινό ήταν πως θα έρθουν καλύτερες μέρες «αρκεί να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς» 

  • Τον Απρίλιο του 2020, η Marketing Greece, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, τον Στηβ Βρανάκη και την Google, συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία της καμπάνιας #GreeceFromHome, «δανείζοντας» το ανανεωμένο discovergreece.com για τις ανάγκες της δράσης

Η Ιωάννα Δρέττα, ήταν εκείνη που πίστεψε στις συνέργειες και εργάστηκε με πάθος για την εθνική τουριστική καμπάνια, κερδίζοντας τις εντυπώσεις μέσα στις δύσκολες συνθήκες της περσινής χρονιάς. Το «Greek Summer Is a State Of Mind» στόχευε να μεταδώσει την αίσθηση της μοναδικής εμπειρίας που χαρίζει στους επισκέπτες της χώρας το ελληνικό καλοκαίρι. Η συγκεκριμένη  επικοινωνιακή εκστρατεία κέρδισε το δύσκολο στοίχημα, πάρα τις πολλές αντιξοότητες.

Δόμησε την καμπάνια πάνω στα συναισθήματα της ελευθερίας, της αμεσότητας και της απόδρασης από την καθημερινότητα, με τα οποία ταυτίζεται το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Τον Ιούνιο του 2020, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, και με την παρουσία του Πρωθυπουργού, η καμπάνια βγήκε στον αέρα βγάζοντας ένα ισχυρό μήνυμα ενσυναίσθησης σε όλο τον κόσμο, διαμορφώνοντας μια νέα εποχή για τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί ο τουρισμός.

Απόφοιτη πολιτικός μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακά στο Imperial College London (MSc) και το Harvard, η κυρία Δρέττα ανέλαβε το 2017 CEO της Marketing Greece, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΕΤΕ για να καλύψει τη μεγάλη ανάγκη για τη σύγχρονη και δημιουργική προώθηση και επικοινωνία του τουριστικού τομέα. Η εταιρία αξιοποιεί στο μέγιστο τη δυναμική όλων των νέων πρακτικών του marketing, του ψηφιακού περιβάλλοντος και των δημοσίων σχέσεων αναπτύσσοντας διαρκώς συνεργασίες και συνέργειες με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, που είναι και ο πυρήνας της φιλοσοφίας της.

Portraits70
© Portraits 2021. All rights reserved.            ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: