Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη Μαρέβα | Portraits
Portraits Top 70 Women

Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη Μαρέβα

Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη Μαρέβα

Μαρέβα Γκραμπόφκι Μητσοτάκη, επιχειρηματίας

  • Παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της στον οίκο μόδας Zeus + Dione και την Endeavor, ώστε να συμμετέχει σε κοινωνικές δράσεις χωρίς να εγείρει πολιτικές αντιδράσεις

  • Συμμετείχε σε σημαντικές κοινωνικές και πολιτικές δράσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αποστολή εθελοντών για τον κορονοϊό στο Καστελόριζο αλλά και η επιλογή της να συνοδεύσει κλιμάκιο στελεχών του εμβληματικού γαλλικού οίκου μόδας Dior, με επικεφαλής την καλλιεχνική Διευθύντρια Μαρία Γκράτσια Κιούρι στην Καλαμάτα με σκοπό την επίσκεψη στο Μουσείο με την σπάνια συλλογή ελληνικών ενδυμασιών, καρπό της συλλεκτικής προσπάθειας 50 ετών, της Βικτωρίας Γ. Καρέλια

  • Υποστηρίξε ανοιχτά τα θύματα και τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισης των φαινομένων παρενόχλησης με αφορμή το Ελληνικό #metoo 

Καταφέρνει να απασχολεί σε κάθε της δημόσια εμφάνιση και με κάθε ενέργειά της.  Η ίδια έχει επιλέξει να κρατά χαμηλό προφίλ. Η Μαρέβα  Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, σύζυγος του Ελληνα πρωθυπουργού, είναι μία ανεξάρτητη προσωπικότητα, με μακρά δημιουργική δράση στο επιχειρείν.

Με σημαντικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Harvard, τέσσερις γλώσσες και ένα σημαντικό γνωστικό υπόβαθρο που εξασφάλισε από την οικογένειά της, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη εργάστηκε στη Deutsche Bank. Στη συνέχεια, προχώρησε στη δημιουργία δικών της  επιχειρηματικών πρωτοβουλιών: Το 2007 ιδρύει την MG Capital Advisors SA, ενώ το 2010 την Eternia Capital.

Παράλληλα, ως γυναίκα που δεν εφησυχάζει ποτέ, φέρνει με δική της πρωτοβουλία το παράρτημα της παγκόσμιας οργάνωσης Endeavour στην Ελλάδα, του οποίου ηγείται από τη θέση της Αντιπροέδρου.

Αργότερα, το 2012, αποφασίζει να εισέλθει στον χώρο της μόδας. Έτσι, μαζί με την καλή της φίλη Δήμητρα Κολοτούρα, ιδρύει τον οίκο μόδας Zeus + Dione.

Μέσα από την δραστηριοποίησή της αυτή, συνδέει το όνομά της απόλυτα με τη μόδα, την κομψότητα, τις λιτές γραμμές. Αυτά είναι, άλλωστε, στοιχεία που αποτυπώνονται και στο προσωπικό της στυλ, το οποίο γίνεται αντικείμενο συζήτησης με κάθε της εμφάνιση.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη, ωστόσο, δεν σταματά εκεί, αποδεικνύοντας ότι έχει αστείρευτη ενέργεια για δημιουργία και προσφορά. Συμμετέχει άτυπα σε κυβερνητικές και μη πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και στην πολιτιστική αναβάθμιση της χώρας.

Portraits70
© Portraits 2021. All rights reserved.            ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: