Καϊλή Εύα | Portraits
Portraits Top 70 Women

Καϊλή Εύα

Καϊλή Εύα

Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτής

  • Συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 20 βουλευτών με το πιο ισχυρό δίκτυο στο Ευρωκοινοβούλιο για τις πολιτικά πολυδιάστατες συνεργασίες

  • Χάρη σε δική της πρωτοβουλία, ιδρύθηκε το Center4AI, με σκοπό να παρακολουθεί την επιστημονική εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης

  • Με 29 ακόμη βουλευτές, απηύθυνε αίτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στον Μπόρις Τζόνσον

Μέσα σε μία εξαετία, η Εύα Καϊλή έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα της στις Βρυξέλλες. Δεν έχει χαρακτηριστεί άδικα «διορατική και γενναία» από τη Der Spiegel και «δημοφιλέστερη ανερχόμενη Ελληνίδα πολιτικός» από το Business Insider. Ούτε επελέγη τυχαία από το Politico ως μία από τις προσωπικότητες που διαμορφώνουν το Μέλλον της Ψηφιακής Τεχνολογίας και τις σημαντικότερες και πιο δραστήριες γυναίκες πολιτικούς στην Ευρωπαϊκή Eνωση.

Την ημέρα που ψηφίστηκε το Brexit, η αποφασιστική Ευρωβουλευτής μίλησε με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ για το μέλλον και την ψηφιακή πολιτική της ΕΕ. Με δική της πρωτοβουλία, η Επιτροπή για το Μέλλον και τις Νέες Τεχνολογίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (STOA) ίδρυσε το Center4AI, με σκοπό να παρακολουθεί την επιστημονική εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης και να παρέχει επιστημονική γνώση στους Ευρωβουλευτές σχετικά με όλες τις επιπτώσεις που θα επιφέρουν η νέα αυτή τεχνολογία στη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών.

Λίγο αργότερα, το Μάρτιο, δε δίστασε να πάρει θέση και να απευθύνει έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για διεξαγωγή έρευνας σχετική με λογαριασμούς στο Τwitter που παραπλανούν τους μετανάστες και πρόσφυγες, παρακινώντας τους «να παραβιάσουν με επικίνδυνο τρόπο τα σύνορα».

Λίγο πριν την εκπνοή του 2020, στις 11 Νοεμβρίου, μαζί με 29 ακόμη Ευρωβουλευτές αποφάσισε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες και να ασκήσει πίεση στο Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στον τόπο τους, ενόψει και του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το 2021.

Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τα εθνικά μας ζητήματα, δίνει τον αγώνα της για την ισότητα και ξεχωρίζει με τις δράσεις της.

Portraits70
© Portraits 2021. All rights reserved.            ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: