Παληού Σεμίραμις | Portraits
Portraits Top 70 Women

Παληού Σεμίραμις

Παληού Σεμίραμις

Σεμίραμις Παληού, εφοπλιστής, CEO Diana Shipping

  • Εγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το «πηδάλιο» στην Ελληνική Ενωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) 

  • Ανέλαβε διευθύνουσα σύμβουλος της Diana Shipping 

  • Ετοιμάζει ήδη το πλάνο για την ενίσχυση των δεσμών της HELMEPA με την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα

Μέχρι πριν από 10 μήνες, η Σεμίραμις Παληού ήταν γνωστή στη ναυτιλιακή κοινότητα ως μια νέα γυναίκα, που σταδιακά και με σκληρή δουλειά ανέβαινε σκαλί – σκαλί τις διοικητικές θέσεις του οικογενειακού ναυτιλιακού ομίλου Diana Shipping που ίδρυσε ο πατέρας της Συμεόν Παληός.

Από πέρσι το καλοκαίρι όμως αναλαμβάνει όλο και περισσότερες αρμοδιότητες, τόσο σε επίπεδο φορέων όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Η αρχή έγινε πέρσι, όταν έγινε η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το «πηδάλιο» στην Ελληνική Eνωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, και με στόχο να περάσει το δημιούργημα της ελληνικής ναυτιλίας, που ίδρυσε ο αείμνηστος Γεώργιος Λιβανός, στη νέα ψηφιακή εποχή.

Μετά την HELMEPA, σειρά είχε η Diana Shipping με την κυρία Παληού να αναλαμβάνει στις αρχές Μαρτίου τα ηνία, της εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρείας, αναλαμβάνοντας καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου.

Η HELMEPA
Aνθρωποι που την γνωρίζουν καλά, λένε ότι είναι πάντα προσηλωμένη στο στόχο της. Έχοντας εμπειρία 20 ετών στη ναυτιλία, αλλά και ακόμα τριών στα διοικητικά πράγματα της HELMEPA, είναι σε ρότα να βάλει την Eνωση, στη νέα εποχή.

Για να πετύχει τον στόχο της ετοιμάζει ήδη το πλάνο για την ενίσχυση των δεσμών της HELMEPA με την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα.

Συγκεκριμένα, η πρώτη σημαντική απόφαση που εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, αφορούσε τη νέα πολιτική ετήσιας εισφοράς μελών. Οι διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων θα εγγράφονται πλέον, ως Τακτικά Μέλη με όλο τον στόλο τους με σημαντικά χαμηλότερο – σε σχέση με το παρελθόν – κόστος ανά πλοίο, κόστος το οποίο προβλέπεται να μειώνεται ακόμη περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος του στόλου.

Η Diana Shipping

Η κυρία Παληού προτού φτάσει στο σημείο να κληθεί να χαράξει τη ρότα της Diana, σπούδασε σε ορισμένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα απέκτησε πτυχίο μηχανολογίας από το Imperial College του Λονδίνου και MSc στη Ναυπηγική από το University College του Λονδίνου. Επίσης παρακολούθησε σεμινάρια εξειδικευμένα στα Οικονομικά και σε θέματα Ηγεσίας στο Harvard Business School, και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στις ναυτιλιακές δραστηριότητες, την τεχνική διαχείριση και τα πληρώματα.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της επέλεξε να εργαστεί αρχικά μακριά από τον οικογενειακό ναυτιλιακό όμιλο. Από το 1996 μέχρι και το 1998 εργάστηκε στο Lloyd’s Register, ως ασκούμενη επιθεωρήτρια πλοίων. Στη συνέχεια, εντάχθηκε στις οικογενειακές ναυτιλιακές επιχειρήσεις και συγκεκριμένα στην Diana Shipping Agencies, για δέκα περίπου χρόνια.

Από τον Μάρτιο του 2015 είχε εκλεγεί στο διοικητικό συμβούλιο της Diana Shipping, ενώ τον Αύγουστο του 2018 ανέλαβε Chief Operating Officer και από τον Οκτώβριο του 2019 αναπληρώτρια CEO.

Portraits70
© Portraits 2021. All rights reserved.            ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: