Διατροφή

Εύκολο σπιτικό παγωτό βανίλιας ιδανικό για vegan διατροφή με χαμηλές θερμίδες

Photo by Dovile Ramoskaite on Unsplash

Το παγωτό, μπορεί να είναι ένα απολαυστικό γλυκό, χωρίς απαραίτητα να παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος και ζάχαρη. Η σημερινή πρόταση αφορά ένα υγιεινό σπιτικό γλύκισμα, που απευθύνεται κυρίως σε μία vean διατροφή με χαμηλές θερμίδες, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν μπορεί να το δοκιμάσει ο καθένας.

Η γεύση του είναι ουδέτερη και ελαφριά. Ιδανικά προτείνεται σαν ένα ελαφρύ γεύμα και συνδυάζεται με φρούτα, ή ακόμα και σε pancakes, αλλά μόνο για όσους αποφασίσουν να απολαύσουν μία free day. Σε περίπτωση που ακολουθείτε μία πιο αυστηρή δίαιτα, καλό θα ήταν να περιοριστείτε σε μία μόνο μπάλα.

Το θετικό στην παρασκευή του, είναι ότι δεν χρειάζεται να έχετε παγωτομηχανή. Ένα άλλο όφελος αυτής της συνταγής είναι ότι αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από συστατικά όπως γάλα καρύδας και εκχύλισμα βανίλιας.

Φωτογραφία από τον χρήστη Sittisak C στο Pexels

Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

Συστατικά:

1 μπαστουνάκι βανίλια

2 κουτιά άπαχο γάλα καρύδας

½ φλιτζάνι φυσικό γλυκαντικό της επιλογής

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι ταπιόκα ή σκόνη αραχίδας (από φυστίκι)

Μέθοδος

– Σε ένα ξύλο κοπής, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να χωρίσετε το μπαστουνάκι βανίλιας κατά μήκος.

– Γλιστρήστε την άκρη του μαχαιριού κατά μήκος των κομμένων πλευρών της βανίλιας, για να βγάετε προς τα έξω τους σπόρους.

– Μεταφέρετε τους σπόρους της βανίλιας σε mixer υψηλής ταχύτητας.

– Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα καρύδας. Στη συνέχεια προσθέστε το γλυκαντικό, μετά το εκχύλισμα βανίλιας και τέλος το αλεύρι ταπιόκα.

– Χτυπήστε τα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να δέσει και γίνει ομογενοποιημένο.

– Προσθέστε το υγρό μείγμα του παγωτού σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και βάλτε το αμέσως μέσα σε αυτή.

– Καταψύξτε το μέχρι να γίνει σταθερό. Θα χρειαστούν περίπου 5 έως 6 ώρες.

– Αφαιρέστε το παγωτό μερικές φορές ενδιάμεσα σε αυτό το χρονικό διάστημα και ανακατέψτε το με ένα κουτάλι.

– Πριν το σερβίρετε, αφήστε το παγωτό να κάτσει για 5 έως 10 λεπτά, ώστε να είναι πιο εύκολο να το περάσετε με το ειδικό κουτάλι.