NEED TO KNOW

Η Ελλάδα ανακηρύχθηκε ως ο νούμερο ένα βιώσιμος γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο για το 2021

Photo by Constantinos Panagopoulos on Unsplash

H Ελλάδα ανακηρύχθηκε ως ο νούμερο ένα βιώσιμος γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο για το 2021, από τον κορυφαίο εκδότη ταξιδιωτικών οδηγών Lonely Planet.

Λίγο πριν τον ερχομό του νέου έτους, δημοσίευσε την έκδοση 2021 των βραβείων «Best in Travel» , η οποία είναι διαφορετική φέτος. Αυτή τη χρονιά επικεντρώνεται σε μέρη και άτομα που επιδεικνύουν μια πραγματική δέσμευση για βιωσιμότητα και πολυμορφία .

«Καθώς ο κόσμος μας έφτασε σε πλήρη καμπή φέτος, κοιτάξαμε στον καθρέφτη για να σκεφτούμε πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες μας να ταξιδεύουν υπεύθυνα και να γίνουν πρέσβεις θετικής αλλαγής», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lonely Planet Λούις Καμπρέρα. «Αποφασίσαμε να κάνουμε το φετινό Best in Travel διαφορετικό, αναγνωρίζοντας μέρη και άτομα που δείχνουν μια πραγματική δέσμευση για αειφορία και ποικιλομορφία.»

Το Best in Travel 2021, χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως ηγέτιδα στις αγορές βιολογικών προϊόντων, στις παραγωγές άγριων βοτάνων και στην αλίευση θαλασσινών.

Σύμφωνα με την Κέιτ Άρμστρονγκ του Lonely Planet, οι Έλληνες ήταν “πράσινοι” για αιώνες .

«Η αρχέγονη συνήθεια της καλλιέργειας λαχανικών, της συγκομιδής ελιών και της προετοιμασίας μεταξένιου λαδιού και του μαγειρέματος με ντομάτες, φρέσκο ​​ψάρι και άγρια ​​χόρτα, είναι ο κανόνας για τους περισσότερους λαούς, είτε ζουν σε ένα νησί είτε στην ηπειρωτική χώρα», είπε.

Ο οδηγός αναφέρεται στα αρωματικά βότανα της Καλύμνου, το χταπόδι της Λέρου, τη βιολογική κουζίνα της Κρήτης, το αρνί και σπιτικά γλυκά των Δελφών , το γιαούρτι, το ψωμί και τις τυρόπιτες της Μάνης.

Σημειώνεται επίσης, ότι η Αλόννησος συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στον κατάλογο των 8 κορυφαίων βιώσιμων προορισμών του National Geographic για το 2021 .

Το νησί, κατέλαβε την έκτη θέση για τα μοναδικά χαρακτηριστικά της αειφορίας και το καλά συντηρημένο ναυάγιο Περιστέρα, το οποίο άνοιξε το περασμένο καλοκαίρι, ως το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Η μεσογειακή διατροφή αναδείχθηκε ως η καλύτερη για το 2020

1 στα 3 τρόφιμα πετιέται: Η σπατάλη φαγητού επιβαρύνει σημαντικά τον πλανήτη

Ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό που μας παρηγόρησε στην πανδημία -Το προτίμησε ο 1 στους 3

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση