Διατροφή

Η συνταγή της πιο υγιεινής γρανίτας φτιάχνεται με δύο συστατικά

Photo by Lindsay Moe on Unsplash

Οι γρανίτες είναι ανέκαθεν απολαυστικές, ειδικά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ωστόσο πολλοί αποφεύγουν την κατανάλωση τους, ειδικά των συσκευασμένων, λόγω της υπερβολικής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και χρωστικές.

Υπάρχει όμως ένας εύκολος και ασφαλής τρόπος να τις απολαύσουμε, χωρίς να ανησυχούμε για τον δείκτη της ζυγαριάς και ειδικά για το αν βλάπτουν την υγεία μας.
Η παρακάτω συνταγή δίνει τη λύση με μίξη δύο συστατικών. Το ένα ανήκει στην ομάδα φρούτων και λαχανικών και το άλλο είναι νερό ή νερό καρύδας ή γάλα από καρύδα ή αμύγδαλο, σε περίπτωση που επιθυμείτε μία πιο κρεμώδη υφή.

Photo by Food Photographer | Jennifer Pallian on Unsplash Create your website today

Δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη ή χρωστικές και συντηρητικά

Πώς να την φτιάξετε: Χτυπήστε μαζί σε ένα μίξερ 3 κ.σ. από το φρούτο ή λαχανικό της αρεσκείας σας μαζί με 500ml από το υγρό της αρεσκείας σας.

Ρίξτε το μίγμα σε ειδική φόρμα για γρανίτες ή παγωτά και αφήστε το να ψυχθεί στην κατάψυξη.

Μπορείτε να την καταναλώσετε σαν σνακ ή σαν επιδόρπιο μετά το κυρίως γεύμα.

 

Διαβάστε επίσης:

Smoothies: Τα συστατικά που βοηθούν στην απώλεια λίπους

Mαρούλι ρομάνα: Γιατί να το προτιμήσετε για την καθημερινή σας σαλάτα

5 καθημερινά λάθη που κάνουμε με το φαγητό

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για τις πιο ξεχωριστές ειδήσεις