Cook The Picture

Συνταγή για την πίτα του βοσκού από την Αντωνία Κατή

photo credit: Αντωνία Κατή

Το καλό φαγητό ήταν πάντα το μεράκι της και ο τρόπος να προφέρει τη φροντίδα της σε όσους αγαπά. Το portraitsgr, καλωσορίζει την Αντωνία Κατή, η οποία μέσα από αυτή τη στήλη, μοιράζεται απίθανες δικές της συνταγές.

Για το κυριακάτικο τραπέζι ή για ένα μικρό γεύμα, οι πίτες είναι το κατάλληλο φαγητό, αφού αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Η σημερινή πρόταση, είναι η εγγλέζικη πίτα με μία διαφορά. Η κλασική εγγλέζικη πίτα φτιάχνεται μόνον με αρνίσιο κιμά. Εγώ προτιμώ να τον αναμιγνύω με μοσχαρίσιο, για πιο ελαφριά γεύση. Όπως και να την φτιάξετε πάντως, είναι απίθανη!

Η παρακάτω συνταγή, μας βγάζει 4 με 6 μερίδες και ο χρόνος που θα χρειαστείτε είναι 1  ώρα και 15′

Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com

Η διαδικασία

Βάζουμε πρώτα τις πατάτες να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Προσθέτουμε τον ζωμό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά περίπου, να μείνει με τη σάλτσα του. Αποσύρουμε από τη φωτιά κι απλώνουμε τον κιμά στον πάτο ενός πυρέξ ή άλλου μέτριου ταψιού. Περνάμε τις πατάτες από τη μηχανή του πουρέ και τις ρίχνουμε σε άλλη κατσαρόλα, όπου έχουμε ζεστάνει το βούτυρο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά του πουρέ εκτός από το αυγό και το τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε έναν βελούδινο πουρέ. Τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό και το τριμμένο τυρί εάν βάλουμε. Απλώνουμε τον πουρέ στο πυρέξ πάνω από τον κιμά και κάνουμε σχέδια με πιρούνι. Εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε τον πουρέ σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και να κάνουμε σχέδια με το κορνέ. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει όμορφα ο πουρές μας. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει λίγο,για 15-20 λεπτά περίπου, πριν το σερβίρουμε.

Έξτρα Tip
Μπορούμε να πασπαλίσουμε την πίτα πριν την βάλουμε στο φούρνο με λίγη τριμμένη φρυγανιά ή τριμμένη γραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.

Καλή απόλαυση!

Αντωνία Κατή

 

Διαβάστε επίσης:

Είναι υγιεινό να καταναλώνουμε κατεψυγμένα λαχανικά;

Πώς να διώξετε τις τοξίνες από το ρύζι κρατώντας τα θρεπτικά του συστατικά

Η συνταγή της πιο υγιεινής γρανίτας φτιάχνεται με δύο συστατικά

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση