SUCCESS STORIES

Αντωνία Κατή: Η καλλιτέχνης που δίνει εικόνα στις γεύσεις μας

H Αντωνία Κατή έρχεται στο #portraitsgr

«Αγαπώ την μαγειρική γιατί είναι δημιουργία. Αγαπώ την μαγειρική γιατί μπορεί να είναι μια πράξη αγάπης, φροντίδας και νοιαξίματος. Αγαπώ την μαγειρική, γιατί πιστεύω ότι το καλό φαγητό είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις», γράφει στην ιστοσελίδα της, Cook The Picture.

Η Αντωνία Κατή δε φωτογραφίζει απλώς όμορφα πιάτα. Με τις εικόνες της διηγείται ολόκληρες ιστορίες. Τις ιστορίες αυτές θα μοιράζεται και μαζί μας, εδώ, στο #portraitsgr.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antonia kati (@antoniakati_cookthepicture) στις


Από παιδί ήξερε πως όταν μεγάλωνε, θα δημιουργούσε. Αυτό της άρεσε, άλλωστε. Να εμπνέεται από αυτά που διάβαζε στα βιβλία, απ’ όσα της έλεγε η γιαγιά της, από τις διάφορες μυρωδιές, κι έπειτα να κλείνει τα μάτια και να αφήνει τη φαντασία της ελεύθερη. Και το κατάφερε.  OLIVE, ΒΗMAgazino, BHMAgourmet, Χίλιες και μια γεύσεις, είναι μερικά μόνο από τα έντυπα με τα οποία έχει συνεργαστεί. Έχει υπάρξει φωτογράφος και στιλίστρια φαγητού σε επαγγελματίες chef καθώς και πολλές εταιρίες τροφίμων Είναι η συγγραφέας του βιβλίου Ελληνικό τραπέζι και έχει επιμεληθεί την ανανεωμένη έκδοση του Τσελεμεντέ.

Ξεκίνησε σπουδάζοντας Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και, χωρίς να χάσει λεπτό, παρακολούθησε το ετήσιο σεμινάριο δημοσιογραφίας της ΕΣΗΕΑ. Παρότι όταν ήταν μικρή, φανταζόταν τον εαυτό της πίσω από μία γραφομηχανή, να περιγράφει ενδιαφέρουσες ιστορίες, πέρασε λίγο μόνο χρόνο στο δημοσιογραφικό κόσμο. Πήρε, όμως, τα εφόδια που χρειαζόταν. Αντί για γραφομηχανή, βρέθηκε τελικά με μια κάμερα μπροστά της και αντί για κείμενα, διηγείται ιστορίες μέσα από τα φαγητά που φωτογραφίζει. Από το πρώτο λεπτό που μπήκε στο χώρο αυτόν ένιωσε άνετα κι αποφάσισε να μείνει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antonia kati (@antoniakati_cookthepicture) στις


Στο Cook The Picture θα βρούμε γλυκές κι αλμυρές συνταγές της. Σε καμία περίπτωση, όμως, δε θεωρεί τον εαυτό της σεφ. «Φωτογράφος, στυλίστρια φαγητού και  food blogger». Το ένα αλληλένδετο με το άλλο. Μία φυσική ροή ανάμεσα σε όμορφα πιάτα, γεύσεις, προτάσεις και φυσικά μοναδική απόδοση φωτογραφικά.

«Η δουλειά μου είναι να δημιουργώ όμορφες εικόνες και κάνω τα πάντα γι’ αυτό. Ακόμη και να μαγειρεύω. Αυτό βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν με κάνει σεφ! Αντίθετα η αγάπη και η επιμονή μου με την εικόνα με έκανε τελικά φωτογράφο. Να ξεκαθαρίσω βέβαια ότι μου αρέσει και απολαμβάνω να μαγειρεύω για μια καλή περίσταση, εννοώ και επαγγελματική και φυσικά για καλούς φίλους».

Η Αντωνία Κατή αγαπάει το επάγγελμά της. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει αισθανθεί να «δουλεύει» ούτε μία μέρα στη ζωή της. Εμπνέεται από τα μικρά πράγματα της ζωής, από τον κινηματογράφο, τη μουσική, τη ζωγραφική. Από τα συναισθήματα που της δημιουργεί η σχέση που έχει χτίσει με την κόρη της, Ρόζα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antonia kati (@antoniakati_cookthepicture) στις


Τα υλικά ενός πιάτου – ή το ίδιο το πιάτο, πολλές φορές, αρκούν και την οδηγούν μόνα τους στην αποτύπωση μίας εικόνας. Αυτός της ο ενθουσιασμός για την τέχνη που παράγει είναι που την κάνει τόσο μοναδική. «Δημιουργώ με αγάπη, φροντίδα, σεβασμό και πολύ μόχθο», έχει εκμυστηρευτεί. Καταφέρνει να παρουσιάζει μία πιατέλα με φρούτα σαν την πιο λαχταριστή επιλογή του κόσμου. Ένα κομμάτι μπράουνις με φυστικοβούτυρο και παγωτό σαν έργο που από τη μία πλευρά δε θέλεις να τολμήσεις να αγγίξεις γιατί μοιάζει άρτιο, από την άλλη δεν μπορείς να του αντισταθείς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antonia kati (@antoniakati_cookthepicture) στις


Η ίδια, αν ήταν φαγητό, θα ήταν «φρέσκο και αφράτο ζυμωτό ψωμί με ξινό προζύμι, μπορεί να ήμουν και λαχανοντολμάδες ή γεμιστά. Αυτά που έχουν περιεχόμενο».

Ανυπομονούμε να δούμε και να διαβάσουμε τις ιστορίες που έχει να μας διηγηθεί, στη νέα της στήλη Cook The Picture!

 

Διαβάστε επίσης:

Μίνα Αποστολίδη: Η Ελληνίδα σοκολατοποιός που κατέκτησε το Βέλγιο

Σοφία Ζαράρη: H jewellery designer πίσω από το «Ρούχο της Ζωής» αλλάζει τον κόσμο μέσα από την Tέχνη

Mihaela Noroc: H φωτογράφος πίσω από τον Άτλαντα της Ομορφιάς

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση