Διατροφή

Με ποια φρούτα μπορείτε να αντικαταστήσετε την προσθήκη ζάχαρης στο φαγητό

Photo by Adam Jaime on Unsplash

Τα φρούτα, εκτός του ότι είναι θρεπτικά και απαραίτητα για τον οργανισμό, αποτελούν τα καλύτερα υποκατάστατα γλυκού. Σε πολλές συνταγές, θα έχετε παρατηρήσει ότι χρησιμοποιείται ζάχαρη, είτε για να πάρει την οξύτητα από κάποια σάλτσα, είτε για να νοστιμίσει περισσότερο το φαγητό. Όμως έτσι, ακόμα και αν αποφεύγετε τα γλυκά, καταλλήγετε να καταναλώνετε ποσότητες που θα μπορούσατε να είχατε αποφύγει.

Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε στη θέση της τα φρούτα, που όχι μόνο μπορούν να κάνουν πιο γλυκό το πιάτο, αλλά να του δώσουν πιο ιδιαίτερη γεύση, υφή και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά που ψήνονται ιδανικά στο grill:

Ανανάς: Ο ανανάς μπορεί να συνδυαστεί με κρατικά και αποτελεί ιδανικό συστατικό για σάλτσα. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα θρεπτικός για το έντερο.

Ροδάκινα, βερίκοκα, δαμάσκηνα και νεκταρίνια: Τα φρούτα αυτά μπορούν να αποτελέσουν συστατικά για τις καλοκαιρινές σας σαλάτες. Απολαύστε τα σε συνδυασμό με τυριά και τριμμένους ξηρούς καρπούς.

Καρπούζι: Το καρπούζι είναι ένα ακόμη φρούτο που μπορεί να προστεθεί στα φαγητά και τις σαλάτες, δίνοντας τους τη γλύκα που χρειάζονται.

Photo by Monika Grabkowska on Unsplash

Πεπόνι: Το πεπόνι είναι ένα φρούτο που μπορείτε να συνδυάσετε με τυριά και γενικότερα με γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αβοκάντο: Ναι, τα αβοκάντο είναι όντως φρούτα. Μπορείτε να μαγειρέψετε πολλά περισσότερα από guacamole και τοστ. Κόψτε τα στη μέση, ή ακόμα και σε τέταρτα, αν είναι αρκετά σκληρά και στη συνέχεια, τοποθετήστε τα στο grill. Ρίξτε τους ελάχιστο λεμόνι και μερικά μπαχαρικά και προσθέστε τα σε μία καλοκαιρινή σαλάτα.

Μπανάνες: Όταν πρόκειται για το ψήσιμο των μπανανών, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δώσετε προσοχή στην υφή τους: Οι μπανάνες που είναι πιο μαλακές , καλό είναι να ψήνονται με όλη τη φλούδα τους στο grill, ενώ οι πιο σφικτές μπορούν να κοπούν στη μέση.

Μάνγκο: Το ψήσιμο του μάνγκο, όπως και πολλά άλλα φρούτα, θα αναδείξει τη φυσική γλυκύτητα των φρούτων. Σε οποιαδήποτε μορφή, συνδυάζεται καλά με ελαφρώς πικάντικες ή όξινες γεύσεις.

Ντομάτα: H ντομάτα θεωρείται τεχνικά λαχανικό αλλά στην πραγματικότητα είναι φρούτο. Όταν ψήνεται απελευθερώνει τη φυσική της γλυκύτητα. Η υφή της την καθιστά ιδανική για μια αλμυρή σαλάτα.

Λεμόνια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ: Μπορείτε να τα ψήσετε ολόκληρα μισά ή σε φέτες και να τα σερβίρετε μαζί με θαλασσινά, λαχανικά ή ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το χυμό σε κοκτέιλ. Τα εσπεριδοειδή, είναι από τα λίγα φρούτα που μπορούν στην κυριολεξία να συνδυαστούν σχεδόν με όλες τις γεύσεις.

 

Διαβάστε επίσης:

Τα 10 φρούτα που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Το νούμερο ένα σνακ για την υγεία της καρδιάς

Εκχύλισμα γλυκάνισου: 3 θεραπευτικές ιδιότητες που οφελούν τις γυναίκες

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για τις πιο ξεχωριστές ειδήσεις