ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποια είναι τα φρούτα με τις λιγότερες θερμίδες

Photo by Stephanie Studer on Unsplash

Τα φρούτα είναι πολύτιμα για την υγεία και συνιστώνται από τους διατροφολόγους και τους γιατρούς στην καθημερινή διατροφή, διότι περιέχουν ένα πλήθος από θρεπτικά συστατικά, που συντελούν στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Όλα τους περιέχουν φυτικές ίνες, που έχουν την τάση να μας κρατούν χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα, ικανοποιώντας μέχρι ένα σημείο βέβαια, την ανάγκη για γλυκό.

Ωστόσο μερικά από αυτά έχουν λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με άλλα, γι’ αυτό και δεν είναι κακό να γνωρίζουμε πληροφοριακά ποια είναι αυτά τα φρούτα.

Φράουλες: 49 θερμίδες ανά μισό φλυτζάνι

Τα φρούτα αυτά, παραδοσιακά μας προστατεύουν από τα κρυολογήματα, χάρη στη μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C που περιέχουν. Επίσης είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών.

Ακτινίδια: 42 θερμίδες ανά φρούτο

Βοηθούν στην πέψη και είναι ιδανικά για όσους αντιμετωπίζουν θέματα δυσκοιλιότητας. Επιπλέον αποτελούν μία πλούσια πηγή βιταμινών.

Πορτοκάλια: 45 θερμίδες ανά ένα μικρό φρούτο

Τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύουν την υγεία της καρδιάς. Το φρούτο αυτό είναι απαραίτητο για όσους έχουν ευαισθησία στο απλό κρυολόγημα.

Μανταρίνια: 35 θερμίδες ανά φρούτο

Ένα μόνο φρούτο, αρκεί να καλύψει το 40% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας για βιταμίνη C.

Βατόμουρα: 41 θερμίδες ανά 2/3 του φλυτζανιού

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Κ (πολύτιμη για την υγεία των οστών) και φυτικές ίνες.

Λίτσι: 20 θερμίδες ανά ένα φρούτο

Αυτά τα τροπικά φρούτα, προέρχονται από την Κίνα. Σε περίπτωση που τα εντοπίσετε, δοκιμάστε τα, διότι είναι πλούσια σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

Ρόδι: 43 θερμίδες ανά 1/3 του φλυτζανιού

Τα σπόρια του είναι άκρως απολαυστικά και το πορφυρό τους χρώμα οφείλεται στις πολυφαινόλες, οι οποίες είναι πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Κεράσια: 48 θερμίδες ανά μισό φλυτζάνι

Τα κεράσια συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο φλεγμονωδών νόσων, όπως αρθρίτιδα, καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη και καρκίνο, σύμφωνα με μία ανασκόπηση του 2018 στο «Nutrients».

Ανανάς: 41 θερμίδες ανά μισό φλυτζάνι

Το συγκεκριμένο φρούτο είναι μία πλούσια πηγή βιταμίνης C και διαιτητικών ινών. Δεδομένου ότι έχουν έως και 86% νερό, σας κρατούν αρκετά ενυδατωμένους.