HOUSE & GARDEN

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την είσοδο του σπιτιού

Photo by tu tu on Unsplash

Η είσοδος του σπιτιού είναι από τα πιο σημαντικά του σημεία και αυτό γιατί δίνει πάντα την πρώτη εντύπωση για το τι πρόκειται να επακολουθήσει στη συνέχεια. Επίσης μπορεί να αποδειχθεί ένα χρήσιμο σημείο για να αποθηκεύσετε τα παπούτσια, τις τσάντες και τα μπουφάν σας αποφεύγοντας την περιττή ακαταστασία.
Επομένως τα βασικά σημεία που πρέπει να δώσετε προσοχή, είναι να συνοδεύει το στιλ του υπόλοιπου σπιτιού και να προσφέρει λύσεις στην οργάνωση και την τάξη του χώρου.

 

Ξεκινώντας από την αρχή τα κυριότερα βήματα που πρέπει να κάνετε είναι τα εξής:

1. Τοποθετήσετε γάντζους στον τοίχο. Εναλλακτικά μπορείτε να τοποθετήσετε έναν καλόγερο ή αν ο χώρος το επιτρέπει μία μικρή ντουλάπα για τα παλτό και τις τσάντες σας.

 

 

2. Τοποθετήσετε ένα σκαμπό ή ένα μπαούλο για extra αποθηκευτικό χώρο ώστε να μπορείτε να κάθεστε για να φοράτε και να βγάζετε τα παπούτσια σας.
3. Ορίστε τον χώρο με την τοποθέτηση ενός χαλιού. Το σχήμα του χαλιού και το μήκος του αποτελούν τα όρια της εισόδου δείχνοντας την πιο «δεμένη».
4. Τοποθετήστε ένα μικρό stand για να το διακοσμήσετε σύμφωνα με το υπόλοιπο ύφος της διακόσμησης και για να προσθέσετε ένα μπολ για τα κλειδιά και τα μικροπράγματα.
5. Σκεφτείτε ότι ένα statement φωτιστικό θα αναδείξει και θα υπογραμμίσει ακόμη περισσότερο τη θέση του σημείο.

 

Σε περίπτωση που ο χώρος είναι ασαφής ή μη επαρκής για να δημιουργήσετε ένα entry way τότε δεν μπορείτε παρά να υποκριθείτε ότι υπάρχει! Είναι πολύ βασικό σημείο για το σπίτι γι’ αυτό και καλό θα ήταν να κάνετε τα μέγιστα για να το πετύχετε. Δείτε μερικά tips:

1. Στην περίπτωση ενός ενιαίου χώρου αποφύγετε τις ανοιχτές παπουτσοθήκες γιατί θα παραπέμπουν στην εικόνα μιας αποθήκης. Προτιμήστε να βάλετε ένα κλειστό έπιπλο με ράφια για τα παπούτσια χρησιμοποιώντας την επιφάνεια του για stand που θα αφήνετε τα κλειδιά και τα υπόλοιπα μικροαντικείμενα.

 

 

2. Κρεμάστε γάντζους στον τοίχο για να κρεμάτε τα μπουφάν και τις τσάντες. Αποφύγετε τον καλόγερο για να κερδίσετε χώρο.
3. Τοποθετήστε κάτω από τους γάντζους ένα μικρό σκαμπό
4. Αν υπάρχει κοντά ένα χολ σκεφτείτε τη λύση να προσθέσετε μόνο ένα μικρό stand για τα κλειδιά και να τοποθετήσετε μία μικρή ντουλάπα στο χολ για τα υπόλοιπα πράγματα σας.
5. Αν ο χώρος το επιτρέπει τοποθετήστε την παπουτσοθήκη έξω από το σπίτι για να αποφύγετε την ακαταστασία.
6. Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά καλάθια για να αποθηκεύετε τα πράγματα σας

 

Επειδή όμως η λειτουργικότητα πρέπει να συμβαδίζει με την αισθητική δείτε σε ποια σημεία πρέπει να σταθείτε για να διακοσμήσετε το stand με επιτυχία:
1. Ορίστε το κέντρο του επίπλου με έναν καθρέφτη ή ένα poster για να συμπληρώσετε δεξιά και αριστερά του τα υπόλοιπα αντικείμενα ώστε να υπάρχει ισορροπία.
2. Τοποθετήστε ένα φωτιστικό στην μία του άκρη.
3. Στην άλλη άκρη αν δεν επιθυμείτε το mirror effect, μπορείτε αντί για το ίδιο φωτιστικό να προσθέσετε δύο ασύμμετρα κηροπήγια
4. Για να υπάρχει ισορροπία θα πρέπει δεξιά και αριστερά του καθρέφτη να υπάρχει ο ίδιος όγκος αντικειμένων και όχι απαραίτητα η ίδια ποσότητα.
5. Κάτω από το stand μπορείτε να τοποθετήσετε διακοσμητικά καλάθια ή ένα μπαούλο με αποθηκευτικό χώρο και μαλακό κάθισμα για πρακτικούς και αισθητικούς λόγους.