FASHION

Μαίρη Κατράντζου: Η «Mary Mare» συλλογή μας ταξιδεύει στα πιο όμορφα μέρη

Πηγή φωτογραφίας Instagram @marykatrantzou

Η νέα συλλογή της Μαίρης Κατράντζου είναι διαφορετική από κάθε άλλη που έχει δημιουργήσει, ενώ είναι κάτι καινούργιο και στο χώρο της μόδας… Παρουσιάστηκε μέσα από σκίτσα πάνω σε γραμματόσημα, στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram και, όπως αναφέρει η ίδια, δεν καθορίζεται από κάποια σεζόν, δεν είναι καλοκαιρινή ούτε χειμερινή, είναι μία «συλλογή για όλο το χρόνο».

Πέρα από αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, που δεν έχει κάποια καθοριστική «ταμπέλα», η collection που φέρει το όνομα «Mary Mare» παρουσιάστηκε εν μέσω της πανδημίας, η οποία μετράει χιλιάδες θύματα και μεγάλες καταστροφές στον οικονομικό τομέα για πολλά κράτη. Έτσι, οι όμορφες εικόνες λειτουργούν ως ένα παράθυρο, μία ονειρική διέξοδο, καθώς μας ταξιδεύουν στους ιδιαίτερους προορισμούς που έχει διαλέξει η Μαίρη Κατράντζου: Από την γαλλική Ριβιέρα και το Πορτοφίνο μέχρι την ομορφιά της Ελλάδας, μία δόση καλοκαιρινής νοσταλγίας μας κυριεύει κοιτώντας τα.

Πάνω στα γραμματόσημα φιλοξενούνται, πέρα από τα εξωτικούς προορισμούς, όπου θα θέλαμε όλοι να βρισκόμαστε, και οι δημιουργίες της, όπως οι βαμβακερές ποπλίνες, τα αιθέρια λινά και τα μεταξωτά ριχτά υφάσματα της. Η συλλογή αποτελείται από day-to- night φορέματα, τα οποία αγκαλιάζουν ομοιόμορφα το σώμα, ενώ οι χαλαρές φόρμες με άκρως θερινά μοτίβα κοχυλιών και κοραλλιών κυριαρχούν στη συλλογή. Συμπεριλαμβάνονται σε αυτή και τα απαραίτητα της παραλίας, όπως τα μαγιό και οι πέτσες, που μόνο με ένα βλέμμα μας μεταφέρουν στις καλοκαιρινές ιστορίες που διηγείται η Μαίρη Κατράντζου μέσα από τα σχέδια της. Για την δημιουργία αυτής της συλλογής χρησιμοποιήθηκαν φυσικά υλικά, έτσι ώστε τα κομμάτια να αγκαλιάζουν όλους τους σωματότυπους. Επίσης, η collection αυτή σηματοδοτεί και τα 10 χρόνια της σχεδιάστριας στο χώρο της μόδας και η ίδια αποτίει φόρο τιμής στη δουλεία της μέσα από τα πλέον χαρακτηριστικά prints.

Είναι σημαντικό τα αναφερθεί πως η συλλογή «Mary Mare» έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Το 10% από τις πωλήσεις των κομματιών θα πάνε στους βρετανικούς οργανισμούς Action For Child και Age UK, που βοηθούν τους πολίτες και τα παιδιά αυτή τη δύσκολη περίοδο όπου η Βρετανία μετράει περισσότερες «πληγές» και από την Ιταλία.