SUCCESS STORIES

4 επιτυχημένες γυναίκες αποκαλύπτουν πώς έχτισαν τις επιχειρήσεις τους

πηγή φωτογραφιών: Instagram

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε, αυτό είναι πως οι γυναίκες δεν παίρνουν την αναγνώριση που τους αξίζει – ειδικά στο χώρο των επιχειρήσεων. Δυσκολεύονται διπλά να πετύχουν, το φύλο τους συχνά τις εμποδίζει και πρέπει να παλέψουν περισσότερο για να τις πάρουν οι ισχυροί άνδρες στα σοβαρά. Δε φοβούνται, όμως, και το κάνουν.

Παρακάτω, τέσσερις γυναίκες αποκαλύπτουν πώς έφτασαν στην κορυφή:

Sue Bryce

Ο αρχικός της στόχος δεν περιλάμβανε την ίδρυση μίας εταιρείας. Εργαζόταν ήδη επί δεκατρία χρόνια και ήταν απλή υπάλληλος, όταν είδε πως δεν είχε κανένα περιθώριο εξέλιξης. «Είχα φτάσει στο ταβάνι, δεν θα μπορούσα να βγάλω περισσότερα χρήματα», αποκάλυψε στο inc.com.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sue Bryce (kiwi) (@suebrycephotographer) on


Στην αρχή δίστασε, όμως πήρε ανάσα και έκανε το πρώτο βήμα. Έμαθε να μην τα παρατάει και να προσπαθεί διαρκώς να βελτιώνεται, ώστε να αυξήσει το εισόδημα και την επιρροή της. Αντιμετώπισε το χώρο των επιχειρήσεων σαν ένα παιχνίδι με διάφορα επίπεδα, τα οποία έπρεπε κάθε φορά να ξεπεράσει. Εξελισσόταν σταθερά.

«Η επιθυμία μου να δημιουργήσω και να μάθω, ξεπερνά κάθε φόβο. Κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζω, γίνεται μία εμπειρία μέσω της οποίας μαθαίνω πού φτάνει η εσωτερική μου δύναμη.»

Σήμερα, συνεργάζεται με την Tiffany Angels και παραδίδουν μαθήματα για να κερδίσουμε χρήματα και να ανακαλύψουμε την αξία μας.

Pamela Slim

Ήταν ιδιωτική υπάλληλος για μία ολόκληρη δεκαετία και Διευθύνουσα Σύμβουλος μιας μη-κερδοσκοπικής σχολής πολεμικών τεχνών στο Σαν Φρανσίσκο. «Μία απλή μέρα περιλάμβανε περίπου 15 ώρες ασταμάτητης κίνησης. Δουλειά, μετρό μέχρι το στούντιο, μαθήματα καποέιρα για 3-4 ώρες, μετά λίγη διοικητική δουλίτσα και κατευθείαν ύπνος. Τα Σαββατοκύριακα ήταν γεμάτα μαθήματα, παραστάσεις και μοίρασμα φυλλαδίων σ’ ολόκληρη την πόλη, για να προσελκύσουμε νέους μαθητές », σημείωσε στο inc.com.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pamela Slim (@pamslim) on


Στα 30 της, όμως, συνειδητοποίησε πως κάτι έπρεπε να κάνει Χρειαζόταν να κάνει την επόμενη επαγγελματική της κίνηση και, σε αντίθεση με όσα συμβουλεύει τους πελάτες της, έφυγε από το αβέβαιο μονοπάτι που είχε διαλέξει κι αναζήτησε κάτι πιο σταθερό.

Πήρε τηλέφωνο την παλιά της μάνατζερ, η οποία εργαζόταν για την HP και τη ρώτησε εάν μπορούσε να τη βοηθήσει. Της έδωσε την ώθηση που είχε ανάγκη και άναψε μία τεράστια φλόγα μέσα της. Ξεκίνησε, λοιπόν, να εργάζεται ως σύμβουλος.

«Είδα πως τα δέκα χρόνια που πέρασα στον εθελοντισμό, με προετοίμασαν για τη ζωή στις επιχειρήσεις. Γνώριζα πώς να οργανώνω και να αναζητώ χρηματοδότηση για μεγάλα προγράμματα. Ήξερα πώς να δικτυώνομαι και να δίνω κίνητρο στους ανθρώπους. Μπορούσα να πουλάω και να προωθώ υπηρεσίες και προϊόντα. Έτσι, τότε που είχα την ευκαιρία μου, θριάμβευσα.»

Tara Gentile

Αποφάσισε να γίνει επιχειρηματίας μία μέρα διαφορετική από τις άλλες. Ήταν εννέα μηνών έγκυος και δεν της έδωσαν την προαγωγή που την άξιζε. Έτσι, όταν η κόρη της έγινε έξι μηνών, εκείνη ξεκίνησε να χτίζει την ιστοσελίδα της. Αγόρασε, έπειτα, ένα ήδη υπάρχον blog και, σχεδόν μέσα σε μια νύχτα, είδε τις καταθέσεις της να εκτοξεύονται.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tara McMullin (Gentile) (@tara_mcmullin) on

«Η επιχείρησή μου αναπτύχθηκε σημαντικά από τότε, όμως είμαι ευγνώμων για το ξεκίνημά μου», ανέφερε.

Σήμερα, είναι μία από τις πιο επιτυχημένες instructors στο CreativeLive, διδάσκοντας τους πελάτες της πώς θα μετατρέψουν τις ιδέες τους σε επιτυχημένα προϊόντα.

Melissa Galt

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Cornell κι ένα χρόνο μετά, έχασε ξαφνικά τη μητέρα της. Χρειάστηκε μία πενταετία μέχρι να χωνέψει αυτό που της συνέβη και να διαχειριστεί την απώλεια. Πήρε το χρόνο της και έμαθε κάτι σημαντικό: Η ζωή είναι μικρή για να κάνουμε κάτι που δε μας αρέσει.

«Αποφάσισα να ακολουθήσω το όνειρό μου και να γίνω σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων. Επέστρεψα στις σπουδές, ενώ ταυτόχρονα εργαζόμουν στο χώρο. Βέβαια, με ενοχλούσε που δεν αποφάσιζα εγώ πώς θα κυλήσει η μέρα μου κι έπρεπε να ακολουθώ υποδείξεις άλλων», εκμυστηρεύτηκε στο inc.com.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Business Coach to The Trade (@melissagalt) on


Είχε σχεδιάσει να εγκαινιάσει τη startup της το Σεπτέμβριο του ’94. Όταν ρώτησε τη μάνατζέρ της αν είναι όλα εντάξει, πήρε αρνητική απάντηση. Τσακώθηκαν κι αποχώρησε. Η συνεργασία τους έληξε εκεί κι αυτό την κράτησε λίγο πίσω.

«Ήμουν άνεργη, χρωστούσα και έξι μήνες μακριά από την μαγική εκείνη ημερομηνία. Τελικά, η εταιρεία ξεκίνησε άμεσα να λειτουργεί, ενώ παράλληλα έκανα κι άλλες δουλειές, επιβλέποντας ένα catering και διδάσκοντας τα απογεύματα σε πολυάσχολους επαγγελματίες (δηλαδή εν δυνάμει πελάτες)», είπε.

Εργαζόταν δεκαπεντάωρα, έξι ημέρες την εβδομάδα, επειδή έτσι ήθελε. Έπεφτε για ύπνο και ανυπομονούσε να έρθει το πρωί, για να επιστρέψει στο γραφείο. Η  παραγωγικότητά της είχε εκτοξευθεί. Από εκεί που χρωστούσε 70 χιλιάδες, μέσα σε 18 μήνες κατάφερε να αποπληρώσει τα πάντα. Διπλασίασε τα έσοδά της σχεδιάζοντας τόσο σπίτια όσο κι επαγγελματικούς χώρους.

«Η συμβουλή μου είναι να βρεις τι σε γεμίζει και να κάνεις ό, τι χρειάζεται για να το πετύχεις. Η επιτυχία θα έρθει ουρανοκατέβατη.»