BEAUTY

Beauty Crisis: Πώς θα αντιμετωπίσετε το ηλιακό έγκαυμα

Πηγή φωτογραφίας Instagram @alexandrapereira

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που περάσαμε στην καραντίνα η λαχτάρα μας για την παραλία και τη θάλασσα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Ποιος μπορεί, άλλωστε, να αντισταθεί στη ζεστασιά του ήλιου, την αίσθηση της χρυσαφένιας άμμου στα πόδια και την αλμύρα της θάλασσας πάνω στην επιδερμίδα; Φυσικά κανένας! Γι’ αυτό ίσως φέτος να το έχουμε παρακάνει με την έκθεση στον ήλιο, με αποτέλεσμα αρκετές από εμάς να έχουμε έρθει αντιμέτωπες με ηλιακά εγκαύματα!

Τα σημεία του σώματος που είναι τα συχνά «θύματα» του ήλιου είναι η πλάτη, η μύτη, το μέτωπο, οι ώμοι και ο θώρακας. Όπως είναι φυσικό και επόμενο η αίσθηση του ηλιακού εγκαύματος δεν είναι ποτέ ευχάριστη, ενώ τα σημάδια του μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση και την υγεία της επιδερμίδας. Για αυτό ακριβώς και εμείς συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα αντιμετωπίσουν το ηλιακό έγκαυμα, αναζωογονώντας την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα! Ανακαλύψτε τες παρακάτω!

Αλόη

Πρόκειται για το πιο γνωστό συστατικό ενυδάτωσης -μαζί με τον υαλουρονικό οξύ– στην κοσμετολογία, καθώς το συναντάμε σε δεκάδες skincare προϊόντα όπως facial mists, κρέμες και μάσκες. Στις ευεργετικές ιδιότητες της όμως θα προσθέσουμε άλλη μία, καθώς η αλόη σε φυσική μορφή αποτελεί το τέλειο φάρμακο για να αντιμετωπίσετε τα εγκαύματα από τον ήλιο. Θα σας προσφέρει άμεση ανακούφιση, ενώ η αίσθηση της δροσιάς στην επιδερμίδα θα εξαφανίσει το τράβηγμα και την ξηρότητα. Η ανακούφιση που δίνει το θαυματουργό gel αλόης οφείλεται στο γεγονός ότι δρα στο επιθηλιακό επίπεδο του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο, το καταπραΰνει ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιεί την ανάπλασή του.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια ως ένα βότανο με αποτελεσματικές και ισχυρές θεραπευτικές δράσεις σε κάθε λογής πρόβλημα: Από τα εγκαύματα και τους μώλωπες μέχρι και πιο σοβαρές παθήσεις. Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, βοηθά επίσης στην αποκατάσταση του ερεθισμένου δέρματος, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την ερυθρότητα. Σας συμβουλεύουμε να αναμίξετε το αιθέριο έλαιο χαμομηλιού με κρύο gel αλόης, για να ανακουφιστείτε από τον πόνο του ηλιακού εγκαύματος. Αυτά τα δύο συστατικά θα ενυδατώσουν σε βάθος την περιοχή του ηλιακού εγκαύματος, αφήνοντας τη λαμπερή και υγιή ξανά!

After Sun

Τα γνωστά σε όλους after sun, είναι δροσερά και καταπραϋντικά προϊόντα, που αποκαθιστούν την υγρασία στα επίπεδά της, αφήνοντας την λαμπερή και ενυδατωμένη, μετά την πολύωρη ηλιοθεραπεία! Μάλιστα, μπορεί να σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα ακόμα και στην αντιμετώπιση του ηλιακού εγκαύματος στις διακοπές σας. Η πλούσια φόρμουλα τους λειτουργεί ως shot ενυδάτωσης που σίγουρα θα σας ανακουφίσει γρήγορα από το ηλιακό έγκαυμα!

 

Διαβάστε επίσης:

Beauty Crisis: Πώς θα αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση

Αφυδατωμένη & Θαμπή Επιδερμίδα: Έτσι θα ενισχύσετε τον επιδερμικό φραγμό της

DIY Beauty: Οι μάσκες προσώπου με φρούτα που θα μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση