HOUSE & GARDEN

Decor ideas για το σπίτι με κάδρα και κορνίζες

Photo by tom balabaud from Pexels

Η διακόσμηση είναι μία δημιουργική διαδικασία, με έντονο το προσωπικό στοιχείο. Τα DIY projects, ως συνήθως, είναι αυτά που αντανακλούν στο απόλυτο την προσωπικότητα και το στιλ μας. Ορισμένα από τα αντικείμενα που μπορούμε να επεξεργαστούμε και να τους χαρίσουμε διαφορετικές χρήσεις, είναι τα κάδρα και οι κορνίζες. Ακόμα και αν κάποιος δεν έχει την απαιτούμενη δεξιότητα αλλά και διάθεση, να δημιουργήσει εκ νέου κάτι για το σπίτι ή να ανανεώσει την εικόνα ενός παλιού κάδρου, μπορεί να χρησιμοποιήσει ολοκαίνουρια για τη διακόσμηση των τοίχων, συνθέτοντας ασύμμετρα κολάζ, ή τοποθετώντας τα σε μονάδες πάνω σε οριζόντιες ή κάθετες επιφάνειες.

Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες για περισσότερη έμπνευση: 

Παλιές αναμνήσεις

Συνθέστε ένα κολάζ σε έναν τοίχο με vintage κορνίζες και περάστε μέσα τους παλιές φωτογραφίες, σημειώματα ή κάρτες.

Οργάνωση κοσμημάτων

Μετατρέψτε μία παλιά ή καινούρια κορνίζα, σε ένα χρήσιμο stand για την οργάνωση των κοσμημάτων σας.

Wall layering

To layering είνια μία τεχνική που δίνει βάθος και την οπτική ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος. Μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε, συνθέτοντας ένα κολάς με κενά κάδρα σε ένα μικρό καθιστικό.

Προβολή σε τοίχο

Αν η ρομαντική και vintage διακόσμηση σας αντιπροσωπεύει, τότε η συγκεκριμένη ιδέα, μπορεί να αναβαθμίσει την αισθητική σε οποιοδήποτε σημείο και αν επιλέξετε να την εφαρμόσετε. Μπορεί επίσης να σταθεί και σε ένα πιο μοντέρνο χώρο, χάρη στην ανατρεπτική σύνθεση.

Φυτά

Αντί να προσθέσετε μία φωτογραφία ή ένα γράμμα, μπορείτε να αποξηράνετε τα αγαπημένα σας βότανα και μικρά άνθη.

Πίνακας ανακοινώσεων

Μία κορνίζα μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε έναν διακοσμητικό μαυροπίνακα για την κουζίνα.

Παλιές κορνίζες

Βάψτε σε έντονες ή πιο απαλές αποχρώσεις τις παλιές κορνίζες και μετατρέψτε τες σε μοντέρνες, με τη βοήθεια ενός σύρματος που θα σας επιτρέψει να κρεμάσετε τις μικρές σας φωτογραφίες.

Μπάνιο

Χαρίστε μία vintage πινελιά σε ένα μοντέρνο μπάνιο. Μπορείτε να βρείτε μία παλιά περίτεχνη κορνίζα σε οβαλ σχήμα ή να παραγγείλετε μία καινούρια, από ανάλογο εργαστήριο και να ενσωματώσετε σε αυτή έναν καθρέφτη.

 

Διαβάστε επίσης:

5 ιδέες DIY για να μεταμορφώσετε τους τοίχους του σπιτιού

4 DIY εργασίες για τους τοίχους του σπιτιού που καλό είναι να γνωρίζετε

5 DIY ιδέες διακόσμησης για το μπαλκόνι

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση