HOUSE & GARDEN

4 βασικά σημεία για την εορταστική διακόσμηση του τραπεζιού

Όσο και αν είναι στενάχωρο το γεγονός ότι η εορταστική περίοδος θα είναι σίγουρα πιο περιορισμένη από κάθε άλλη φορά, αυτό δεν σημαίνει ότι το ειδικά το τραπέζι δεν μπορεί να “φορέσει” τα γιορτινά του. Ακόμα και αν επικρατήσει το χειρότερο σενάριο και μείνουμε σπίτι αυτές τις μέρες, τότε είναι ακόμη πιο σημαντικό για την ψυχολογία μας, να έχουμε ένα άρτια διακοσμημένο τραπέζι, όποια μέρα και αν αποφασίσουμε να φάμε με την οικογένεια μας η με το αγαπημένο μας πρόσωπο ή έναν φίλο.

Δείτε τα 4 βασικά σημεία που αμέσως θα αλλάξουν την όψη του.

Τραπεζομάντηλο

Τίποτα δεν λέει “ξεχωριστό” περισσότερο από ένα όμορφο τραπεζομάντιλο. Βεβαιωθείτε ότι το τραπεζομάντιλο δεν είναι τσαλακωμένο και λερωμένο.

Αγαπάμε όλοι ένα λευκό αστραφτερό τραπεζομάντιλο επειδή δείχνει πάντα φωτεινό και καθαρό. Κάποιοι άλλοι προτιμούν πιο σκούρες αποχρώσεις, όπως βυσσινί ή κυπαρισσί. Και αυτές είναι εξίσου αποδεκτές.

Χαρτοπετσέτες

Οι χαρτοπετσέτες πολυτελείας πρόκειται να αναβαθμίσουν αμέσως το τραπέζι. Επίσης, τα λευκά είδη σε σετ, είναι μια πιο κατάλληλη επιλογή για επίσημο δείπνο. Κάποιος μπορεί απλώς να τυλίξει τις χαρτοπετσέτες και να τις δέσει με κοτσάνι δενδρολίβανου ή νήμα από γιούτα και να καρφώσει ένα βότανο για να επιτύχει μια κομψή εμφάνιση ή αλλιώς μπορεί να δέσει μερικά μικρά άνθη. Κάποιος μπορεί απλά να διπλώσει τις χαρτοπετσέτες στη μέση και στη συνέχεια να τις τοποθετήσει στα αριστερά του πιάτου ή κάτω από τα πιρούνια.

Αξεσουάρ

Αυτό είναι το βήμα στη διακόσμηση, που μπορεί να κάνει ένα κανονικό δείπνο να μοιάζει πολυτελές, εάν γίνει σωστά. Επίσης είναι το πιο διασκεδαστικό μέρος. Κεριά, λουλούδια, κάρτες με ονόματα, είναι μερικές από τις επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ντύσετε το τραπέζι.

Βάση για το κέντρο

Οι οικοδεσπότες έχουν εξίσου το δικαίωμα να απολαύσουν το γεύμα μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια. Απλώς προσθέστε ένα ειδικό σκεύος και τοποθετήστε το βούτυρο, τις κρέμες, τα φρούτα, τις ελιές και το τυρί, ώστε να μην χρειάζεται να διαρκώς τρέχετε μέσα και έξω από την κουζίνα κατά τη διάρκεια του δείπνου για να φέρνετε πράγματα. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κενός χώρος και προσθέστε φύλλα λουλουδιών στο μέρος για να το κάνετε να δείχνει πιο εντυπωσιακό και γιορτινό!

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς να δώσετε μια πιο ανάλαφρη αίσθηση στο υπνοδωμάτιο

Ιδέες για ένα αφαιρετικό στιλ διακόσμησης στο υπνοδωμάτιο

Πώς να αξιοποιήσετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση