FASHION

Οι τάσεις της μόδας που θα κυριαρχήσουν το νέο έτος

Πηγή φωτογραφίας Instagram @stylemilkshake

Το 2020 ήταν ίσως μία από τις χειρότερες χρονιές που έχουν περάσει και είμαστε παραπάνω από απλά χαρούμενοι που το αποχαιρετίσαμε. Παρ’ όλα αυτά για τον χώρο της μόδας, ήταν ιδιαίτερα «παραγωγικό», καθώς αλλαγές που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια πέρασαν επιτέλους σε φάση υλοποίησης. Παράλληλα,οι δυσκολίες ευνόησαν τη δημιουργικότητα των σχεδιαστών, οι οποίοι παρουσίασαν ενδιαφέρουσες και τελείως διαφορετικές συλλογές από όσα μας είχαν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Έτσι μελετώντας τη δουλειά τους, αλλά και τις «μούσες» τους, ξεχωρίσαμε 3 τάσεις που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας το 2021. Πρόκειται για κομμάτια με χαρακτήρα, που απορρέουν από τις αλλαγές που έφερε η πανδημία τόσο στη βιομηχανία όσο και στο προσωπικό style του καθενός.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως πλέον το καταναλωτικό κοινό -ανεξαρτήτως ηλικίας- επενδύει σε πιο άνετα κομμάτια με διαχρονικό χαρακτήρα αλλά και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Οι παρακάτω τάσεις φέρουν ακριβώς αυτά τα στοιχεία και πρόκειται να κυριαρχήσουν στο χώρο.

Baggy Jeans

Αν πιστεύετε πως τα jeans χάσανε την αίγλη και τη δημοτικότητα τους ανάμεσα στα lockdowns, τότε μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά πως ζείτε σε μία ψευδαίσθηση. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του  MatchesFashion, οι πωλήσεις των jeans αυξήθηκαν κατά 50% το 2020. Παράλληλα, τα συγκεκριμένα παντελόνια κυριάρχησαν και στις συλλογές για την επόμενη season Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, με βασικό χαρακτηριστικό τη μετατόπιση από τις slim γραμμές προς τις χαλαρές baggy. Μάλιστα, η σχεδιάστρια και fashion icon Βικτόρια Μπέκαμ ανέφερε χαρακτηριστικά για τα jeans, που για πρώτη φορά ενσωμάτωσε στις συλλογές της: «Φορούσα συνέχεια vintage jeans καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown. Ωστόσο θα σας αποκαλύψω πως ποτέ δεν προτίμησε τις φόρμες παρά μόνο κατά τη διάρκεια της γυμναστικής». Η Μπέκαμ δεν είναι η μόνη σχεδιάστρια που προτίμησε τα baggy jeans. Στις πασαρέλες των Balenciaga, Paco Rabanne, Chloé και Celine για την επόμενη season παρατηρήσαμε πως οι χαλαρές και άνετες γραμμές στα denim παντελόνια ξεχώρισαν, ενώ τα σχέδια τους ποικίλουν με ξεθωριασμένες αλλά και έντονες αποχρώσεις να μαγνητίζουν τα βλέμματα μας.

Chunky Sole Loafers

Από την αρχή της χρονιάς μέχρι και σήμερα οι χοντρές τρακτεροτές σόλες κυριάρχησαν στις τάσεις των υποδημάτων, με τις μπότες και τα ψηλοτάκουνα παπούτσια να ξεχωρίσουν σε κάθε street style των fashionistas ανά τον κόσμο. Έτσι, δεν άργησε το συγκεκριμένο trend να συνδυαστεί και με το «must» υπόδημα αυτή της season, που δεν είναι άλλο από τα ρετρό loafers. Πρωτοπόρος στον συγκεκριμένο συνδυασμό είναι ο οίκος Prada, που παρουσίασε την δικιά του chunky sole εκδοχή των loafers. Το σχέδιο αυτό, μάλιστα, γνώρισε τέτοια απήχηση που είναι «sold out» σε κάθε retailer. Όπως αντιλαμβάνεστε τους επόμενους μήνες -όταν θα χαλαρώσουν οι περιορισμοί- οι chunky loafers θα βρίσκονται στις top θέσεις των τάσεων και συγχρόνως τα πιο περιζήτητα παπούτσια. Για αυτό είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή τώρα να βρείτε το δικό σας ζευγάρι…

Mini Minimal Bag

Ο ιταλικός οίκος Prada φαίνεται πως είναι ο «trailblazer» της σαιζόν, αφού άλλο ένα σχέδιο του από τις τελευταίες του συλλογές βρίσκεται στις προβλέψεις των «hot» τάσεων. Ο λόγος για την κομψή, μικρή, με vintage διάθεση «Cleo Shoulder Bag». Αυτό το σχέδιο, που χαρακτηρίζεται από το κομψό «mini-boho-chic» σχήμα του και φυσικά το διακριτικό τριγωνικό λογότυπο του οίκου στο κέντρο, αποτελεί το μινιμαλιστικό κομμάτι που αναμφίβολα θα κρατήσετε για πάντα. Για αυτό, άλλωστε, και η βιομηχανία παράγει δεκάδες εκδοχές της, ενώ οι πιο επιδραστικές προσωπικότητες των social media δεν χάνουν στιγμή να φωτογραφίζονται μαζί της. Στην ίδια κατηγορία συγκαταλέγονται οι 90s baguette τσάντες του Fendi, που έχουν εξίσου λατρέψει οι «ιέρειες του style». Όπως και να έχει, όμως, όποιο σχέδιο και αν διαλέξετε από οποιοδήποτε brand, το σίγουρο είναι πως η προσθήκη αυτή στο style σας θα απογειώσει κάθε σας εμφάνιση!

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Αντουανέτα: Οι πασαρέλες για το χειμώνα 2021 έχουν έμπνευση από την εκκεντρική βασίλισσα

Wellington Boots: Πώς θα υιοθετήσετε το αμφιλεγόμενο trend του χειμώνα

Σέσιλ Μπίτον: Ο φωτογράφος που απαθανάτισε τη μόδα, την κουλτούρα και την αριστοκρατία

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση