FASHION

Street Reporting: Οι καλύτερες εμφανίσεις από την Εβδομάδα Μόδας της Στοκχόλμης

Πηγή φωτογραφίας Instagram @stockholmfashionweekofficial

Η πανδημία φαίνεται να έχει βάλει όλη την υφήλιο σε αδράνεια, όμως, από αυτή καταφέρνει να ξεφύγει με μαεστρία η βιομηχανία της μόδας. Για να το θέσουμε πιο ορθά, ο χώρος της μόδας έχει καταφέρει να δαμάσει τη νέα πραγματικότητα, έτσι ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται σε κάθε νέο της εμπόδιο. Και ένα από τα μεγαλύτερα, είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση.

Αυτή έφερε και τη μεγαλύτερη αλλαγή στα «τελετουργικά» της και πιο συγκεκριμένα στις επιδείξεις μόδας. Για κάποιους οίκους αυτό σήμαινε την ακύρωση τους μέχρι νεοτέρας και για άλλους ένα νέο παράθυρο συμπεριληπτικότητας.

Μέσω της ψηφιακής τους οργάνωσης η συμμετοχή ακόμα περισσότερων brands και ανεξάρτητων σχεδιαστών έγινε πραγματικότητα, με αποτέλεσμα η «εμβέλεια» της δουλειά τους να μην περιορίζεται μονάχα σε μία πόλη ή ακόμα και χώρα. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η ψηφιακή Εβδομάδα Μόδας της Στοκχόλμης, η οποία μας έδωσε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις συλλογές των House of Dagmar, Rodebjer, ATP Atelier, Stand Studio και Weekday.

Παρ’ όλα αυτά, οι επιδείξεις μπορεί να έγιναν με της βοήθειας της τεχνολογίας, όμως, ένα άλλο τελετουργικό της μόδας παρέμεινε αναλλοίωτο. Ο λόγος για το street style των Εβδομάδων Μόδας, το οποίο προσμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία σε κάθε fashion month. Πρόκειται για τη συνεργασία των οίκων με τις «ιέρειες του style», τις fashionitas που μας δείχνουν πιο πρακτικά τα νέα σχέδια τους. Το street style της Στοκχόλμης δεν απογοήτευσε αφού οι Σουηδέζες ακόμα και στις αντίξοες συνθήκες των χιονιών ποζάρανε με τα μοντέρνα look τους.

Μάλιστα, μας έδειξαν πως είναι εφικτό να είμαστε κομψές και ταυτόχρονα να προστατευόμαστε από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Εμείς, λοιπόν, ξεχωρίσαμε τις καλύτερες εμφανίσεις και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

Αντλείστε έμπνευση άφοβα από τα μινιμαλιστικά τους looks, ώστε να είστε προετοιμασμένες για κάθε καιρικό ενδεχόμενο! 

Πηγή φωτογραφίας Instagram @stockholmfashionweekofficial
Πηγή φωτογραφίας Instagram @stockholmfashionweekofficial

Διαβάστε επίσης:

Αφθονία & Υπερβολή: Οι τάσεις που θα επικρατήσουν την επόμενη season

Bridgerton: Γιατί όλοι μιλούν για τις εμφανίσεις της σειράς εποχής του Netflix;

Twiggy: Το μοντέλο – σύμβολο των 60s μέσα από 10 φωτογραφίες

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση