BEAUTY

Fresh Perfumes: Τα αρώματα που κυριαρχούν στις τάσεις

Πηγή φωτογραφίας Instagram @jessicaclements

Τα αρώματα αναδείχθηκαν στο «must» της καραντίνας, όσο παράδοξο και αν ακούγεται… Έρευνες έδειξαν πως οι ευχάριστες μυρωδιές που συνδέονται με όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις μπορούν να τονώσουν τη διάθεση και την αυτοπεποίθηση. Για αυτό και κατά τη διάρκεια των κατ΄οίκον περιορισμών αυξήθηκαν τόσο πολύ οι πωλήσεις τους.

Έτσι, δημιουργήθηκαν και οι τάσεις στα αρώματα ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν τα φρέσκα. Τα καθαρά ή αλλιώς Fresh αρώματα, που φέρνουν στο μυαλό λίγο από την μπουγάδα της παιδικής ηλικίας, επαναπροσδιορίζονται ή μάλλον εκσυγχρονίζονται. «Υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις στη δημιουργία των καθαρών νοτών, με διάφορες ερμηνείες», εξηγεί η οσφρητική ομάδα του Maison Margiela Fragrances, όταν ρωτήθηκε για τις τάσεις των αρωμάτων. «Στρεφόμαστε προς τη φρεσκάδα των φυτών … με πολυαισθητικές υφές και ‘δερματικές’ νότες», εξηγούν. Παράδειγμα αποτελούν τα αρώματα που «βασίζονται» σε ανθισμένα άνθη και συνδυάζονται με το πλούσιο πράσινο και βιολογικό βαμβάκι.

Παρακάτω, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε 4 καθαρά και φρέσκα αρώματα, που θα απογειώσουν τη διάθεση σας γεμίζοντας τις ημέρες σας με ευχάριστες νότες!

-REPLICA Lazy Sunday Morning Eau de Toilette, Maison Margiela: Απολαύστε ένα ανέμελο κυριακάτικο χουζούρεμα όποτε το επιθυμήσετε. Το γυναικείο άρωμα Maison Margiela Replica Lazy Sunday Morning θυμίζει το άρωμα των σεντονιών και τις ζεστές ακτίνες του ήλιου που χαρίζουν ένα ευχάριστο και ανέμελο ξεκίνημα της ημέρας σας. Αφήστε αυτές τις όμορφες στιγμές να καταβάλουν τις αισθήσεις σας.

-Orange Blossom Eau de Cologne, Jo Malone: Άνθη πορτοκαλιάς, νούφαρα και πασχαλιά. Ένα απολαυστικό άρωμα από φρεσκοκομμένα άνθη κίτρου και φύλλα κλημεντίνης, που θα σας συνεπάρει.

-Fleur de Peau Eau De Parfum, Diptyque: Tο musk βρίσκεται στην καρδιά του Fleur de Peau Eau De Parfum της Diptyque, κάνοντας το ένα ελαφρύ και απαλό άρωμα. Απογειώνεται με την εκλεπτυσμένη και πουδρένια Ίριδα, καθώς και με τους φρουτώδεις Ambrette seeds. Αναπάντεχη νότα, οι κόκκοι ροζ πιπεριού που δημιουργούν μια πάλη με τα λουλούδια και έρχονται σε σύγκρουση με το musk.

-Private Blend Neroli Portofino Eau De Parfum, Tom Ford: Για τον Tom Ford, το Private Blend Neroli Portofino Eau De Parfum αιχμαλωτίζει τις δροσερές αύρες, τα δροσερά καθαρά νερά και τα πλούσια φυλλώματα του portofino στην ιταλική ριβιέρα. Μια εκδοχή του κλασικού eau de cologne που χαρακτηρίζεται από έλαια εσπεριδοειδών, έντονες νότες λουλουδιών και στοιχεία αισθησιακού κεχριμπαριού.

Διαβάστε επίσης:

Beauty Tools: Τα εργαλεία ομορφιάς που δεν πρέπει να λείπουν από τη ρουτίνα σας

Τα κατάλληλα καθαριστικά προϊόντα για τις ξηρές επιδερμίδες

Πώς θα υιοθετήσετε τη μεγαλύτερη τάση στα μαλλιά

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση