FASHION

Ένας οδηγός για το επόμενο σας online shopping spree

Πηγή φωτογραφίας Instagram @ariviere

Το online shopping είναι ένας fun τρόπος να συνεχίσετε τις συνηθισμένες αγορές όπως θα κάνατε πριν το κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς με τη νέα season θα είχατε ήδη ξεχυθεί στα εμπορικά κέντρα για να ανανεώσετε τη γκαρνταρόμπα σας.

Το ίδιο, λοιπόν, μπορείτε να κάνετε και μέσω του διαδικτύου. Ακόμα και το λεγόμενο «window shopping» είναι εφικτό μέσω της τεχνολογίας, από την άνεση και την προστασία του σπιτιού σας. Μάλιστα, ένα από τα βασικά προτερήματα που διαθέτουν οι διαδικτυακές αγορές είναι ότι δίνουν τη δυνατότητα να ψωνίσετε οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε χωρίς να έχετε την πίεση του χρόνου, ενώ παράλληλα μπορείτε να κάνετε μία εξονυχιστική έρευνα αγοράς ανακαλύπτοντας περισσότερα προϊόντα από ότι θα μπορούσατε να δείτε στο shopping mall. Επίσης, έχετε την δυνατότητα να ψάξετε σε διάφορα καταστήματα για το προϊόν που σας ενδιαφέρει συγκρίνοντας τις τιμές τους και αγοράζοντας αυτό που σας συμφέρει περισσότερο. Προτού όμως ξεχυθείτε στις διαδικτυακές αγορές θα πρέπει να ξέρετε 4 μυστικά που θα σας βοηθήσουν να «πλοηγηθείτε» καλύτερα και ασφαλέστερα σε αυτές.

1) Κάντε μία λίστα

Όπως κάνετε μία λίστα για το super market έτσι θα πρέπει να κάνετε και μία αντίστοιχη για τις διαδικτυακές σας αγορές. Θα πρέπει να ξέρετε σε ποια ρούχα, αξεσουάρ και υποδήματα θέλετε να επενδύσετε, έτσι ώστε να μην ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό σας για το online shopping σας. Ακόμη και όταν κάνετε τη λίστα θα πρέπει να έχετε «ξεχωρίσει» το χρηματικό ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Το συγκεκριμένο βήμα μπορείτε να το κάνετε κρατώντας τον έλεγχο στο υπόλοιπο της κάρτας σας ή βάζοντας τα αντικείμενα που θέλετε στο καλάθι σας και προτού ολοκληρώσετε την αγορά σας ξεχωρίζετε αυτά που είναι «απαραίτητα».

2) Ελέγξτε τις προσφορές

Και όμως πρέπει πάντα να ελέγχετε τις προσφορές καθώς τις περισσότερες φορές κρύβουν «διαμάντια»! Μπορείτε να βρείτε σε πολύ οικονομικές τιμές κομμάτια που θέλατε να πάρετε αλλά δεν μπορούσατε να αγοράσετε διότι ξεπερνούσαν το μηνιαίο budget. Οι προσφορές συνήθως αφορούν κομμάτια της προηγούμενης season αλλά μπορείτε να βρείτε αρκετά «μεταβατικά» σε τιμές που ξεπερνούν σε έκπτωση το 50%!

3) Διαβάστε τις περιγραφές

Σίγουρα θα σας έχει τύχει να παραγγείλετε κάτι από το διαδίκτυο και να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας. Για να αποφύγετε τη συγκεκριμένη «έκπληξη», θα πρέπει πάντα να διαβάζετε προσεκτικά τις πληροφορίες του προϊόντος που έχετε επιλέξει. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις διαστάσεις, στα υλικά αλλά και στην εφαρμογή του fashion item, διαπιστώνοντας εάν πράγματι σας ταιριάζει ή όχι.

4) Play it safe

Όταν ψωνίζετε από το διαδίκτυο και κυρίως από νέα online καταστήματα θα ήταν συνετό να διαλέγετε πιο ασφαλείς «επιλογές». Πιο συγκεκριμένα επενδύσετε σε απλές γραμμές και σιλουέτες αν δεν είστε σίγουρες για τα μεγέθη αλλά και την εφαρμογή των προϊόντων.