ART & PHILANTHROPY

Γκαλά όπερας από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Στογιάνοβα, Μάσσι, Πλατανιάς

Βραδιές κατάνυξης υπόσχεται φέτος η Εθνική Λυρική Σκηνή με τα δύο ξεχωριστά γκαλά όπερας που παρουσιάζει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, με κοινό στοιχείο ανάμεσά τους ότι αμφότερα θα διευθύνει ο πολύπειρος Ιταλός αρχιμουσικός Πιερ Τζόρτζιο Μοράντι.

Την Κυριακή 26 Ιουλίου οι διεθνώς αναγνωρισμένοι πρωταγωνιστές της όπερας Κρασσιμίρα Στογιάνοβα, Ρικκάρντο Μάσσι και Δημήτρης Πλατανιάς θα ερμηνεύσουν διάσημες άριες και ντουέτα από όπερες των Βέρντι (Ριγολέττος, Τροβατόρε, Ένας χορός μεταμφιεσμένων, Η δύναμη του πεπρωμένου), Τζορντάνο (Αντρέα Σενιέ), Καταλάνι (Η Βάλλυ), Πονκιέλλι (Η Τζοκόντα) και Πουτσίνι (Τουραντότ).

Τα δύο γκαλά θα ενθουσιάσουν το κοινό, και για του λόγου το αληθές, δεν έχει κανείς παρά να διαβάσει τα βιογραφικά των πρωταγωνιστών τους:

H υψίφωνος Κρασσιμίρα Στογιάνοβα από τη Βουλγαρία διακρίνεται ως μια από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες της όπερας της εποχής μας. Από το 1998 που ξεκίνησε στενή συνεργασία της με την Κρατική Όπερα της Βιέννης έως σήμερα έχει κατακτήσει τα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα του πλανήτη ερμηνεύοντας τους πιο απαιτητικούς ρόλους των Βέρντι και Πουτσίνι, αλλά και Ρίχαρντ Στράους και σλαβικό ρεπερτόριο.

O Ιταλός τενόρος Ρικκάρντο Μάσσι –ένας από τους πιο συναρπαστικούς ερμηνευτές του ιταλικού spinto ρεπερτορίου– έλαβε τη διεθνή αναγνώριση πολύ νωρίς στην καριέρα του, καθώς οι ερμηνείες του στους εμβληματικούς ρόλους των Βέρντι και Πουτσίνι θεωρήθηκαν αξεπέραστες.

Ο βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Δημήτρης Πλατανιάς έχει συγκινήσει τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά λυρικά θέατρα και φεστιβάλ όπερας σε συνεργασία με γνωστούς αρχιμουσικούς και σκηνοθέτες.

Κοστέα, Μπερούτζι, Χριστογιαννόπουλος

Την Τρίτη 28 Ιουλίου, οι διεθνώς καταξιωμένοι πρωταγωνιστές της όπερας Τσέλια Κοστέα, Τζόρτζιο Μπερρούτζι, Τάσης Χριστογιαννόπουλος θα ερμηνεύσουν διάσημες άριες και ντουέτα από όπερες των Βέρντι (Λουίζα Μίλλερ, Τροβατόρε, Ένας χορός μεταμφιεσμένων, Η δύναμη του πεπρωμένου, Τραβιάτα), Πονκιέλλι (Η Τζοκόντα), Λεονκαβάλλο (Παλιάτσοι) και Πουτσίνι (Τόσκα).

Η σπουδαία πρωταγωνίστρια της ΕΛΣ Τσέλια Κοστέα έχει διακριθεί σε πολυάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιού και έχει διαγράψει μια πολύ σημαντική πορεία στα μεγαλύτερα θέατρα και τις σημαντικότερες αίθουσες του κόσμου. Οι ερμηνείες της σε εμβληματικούς ρόλους των Βέρντι και Πουτσίνι ξεχωρίζουν για την ευαισθησία τους.

Ο Ιταλός τενόρος Τζόρτζιο Μπερρούτζι έχει διακριθεί παγκοσμίως για τον λαμπερό, ζεστό ιταλικό του ήχο, καθώς και για τη μουσική και εκφραστική απόχρωση των ερμηνειών του. Η διεθνής σταδιοδρομία του περιλαμβάνει μερικά από τα σημαντικότερα λυρικά θέατρα, αλλά και αίθουσες συναυλιών και φεστιβάλ.

Ο Έλληνας βαρύτονος της ΕΛΣ Τάσης Χριστογιαννόπουλος, παράλληλα με τις εμφανίσεις του στην Ελλάδα, έχει κατακτήσει τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά λυρικά θέατρα και φεστιβάλ όπερας, έχει συνεργαστεί με διαπρεπείς αρχιμουσικούς, έχει δουλέψει με σπουδαίους σκηνοθέτες, ενώ έχει μοιραστεί τη σκηνή με πρωταγωνιστές διεθνούς εμβέλειας.

Ο ιταλός αρχιμουσικός Πιερ Τζόρτζιο Μοράντι, έχει διευθύνει σε μερικά από τα σπουδαιότερα θέατρα του κόσμου. Ενδεικτικά: Ρώμη, Τόκιο, Βασιλική Σουηδική Όπερα, Λα Μονναί Βρυξελλών, Γερμανική Όπερα Βερολίνου, Όπερα Φρανκφούρτης, Κρατική Όπερα Βιέννης, Αρένα Βερόνας, Όπερα Ζυρίχης, Γκαίτεμποργκ, Βασιλικό Θέατρο Πάρμας, Νάπολη, Παρίσι, Μαγιόρκα, Νέα Υόρκη, Σιδνεϋ, Κοπεγχάγη, Βασιλική Όπερα Λονδίνου, Όπερα Σιάτλ και Ρόγιαλ Άλμπερτ Χολ.

Πληροφορίες:

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020, στις 21.00:

Κρασσιμίρα Στογιάνοβα, Ρικκάρντο Μάσσι, Δημήτρης Πλατανιάς

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, στις 21.00:

Τσέλια Κοστέα, Τζόρτζιο Μπερρούτζι, Τάσης Χριστογιαννόπουλος

Σημειώνεται ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, θα διατεθούν προς πώληση στο κοινό μόνο 2.000 θέσεις περίπου στο Ηρώδειο. Στο πλαίσιο αυτό, φέτος για πρώτη φορά θα γίνει αρίθμηση και στις θέσεις του άνω διαζώματος. Για την αποφυγή ταλαιπωρίας και για την ασφάλεια του κοινού, συστήνεται η έγκαιρη προσέλευση στον χώρο του Ηρωδείου.

Τιμές: 15, 20, 25, 35, 45, 55€ |Φοιτητικό, παιδικό: 12€ |Περιορισμένης ορατότητας 10€.

Τα Γκαλά υλοποιούνται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 

Διαβάστε επίσης:

Τα πάθη του Χριστού στον Ελ Γκρέκο: από την Εθνική Πινακοθήκη

«Πέρσες» από την Επίδαυρο και όπερα από τη Ρωμαϊκή Αγορά σε ζωντανή παγκόσμια μετάδοση

Η Λυσιστράτη εγκαινιάζει τη (νέα) Θερινή σκηνή του Εθνικού με χορηγία Λάτση

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση