ART & PHILANTHROPY

Η Κόρα Καρβούνη στο Είμαστε όλοι εδώ, στο θέατρο Πορεία

Κόρα Καρβούνη

Η Κόρα Καρβούνη διαβάζει τον Άνθρωπο με το Φλεμόνι του Μ. Καραγάτση στο πλαίσιο της ζωντανής πρωτοβουλιας του θεάτρου Πορεία με τίτλο Ειμαστε όλοι εδώ.

Σαράντα έξι δημιουργοί –συγγραφείς, μεταφραστές, ποιητές, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, κ.ά.– που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στην ιστορία του θεάτρου μας, πρόσφατη ή παλαιότερη, φτιάχνουν ένα προσωπικό βίντεο μπροστά στον φακό του Πάτροκλου Σκαφίδα και πάνω στη σκηνή του θεάτρου Πορεία.

Από την Τρίτη 12 Μαΐου και καθημερινά προστίθεται ένα καινούργιο βίντεο από καλλιτέχνες – συνεργάτες του θεάτρου Πορεία στο υλικό παράστασης.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν:

Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Αλέξανδρο Βαμβούκο, Κώστα Βασαρδάνη, Nalyssa Green, Στεφανία Γώγου, Μαριάννα Δημητρίου, Χάρη Εμμανουήλ, Στέλλα Ζιοπούλου, Μαρίνα Καραγάτση, Κόρα Καρβούνη, Ειρήνη – Ερωφίλη Κλέπκου, Αλκιβιάδη Μαγγόνα, Μαρία Μαγκανάρη, Χρήστο Μαλάκη, Λαέρτη Μαλκότση, Λήδα Μανιατάκου, Καίτη Μανωλιδάκη, Χριστίνα Μαξούρη, Νεφέλη Μαρκάκη, Μπίλιω Μαρνέλη, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Μάξιμο Μουμούρη, Άρη Μπαλή, Ανδρέα Νάτσιο, Γιάννη Νταλιάνη, Αργύρη Πανταζάρα, Λένα Παπαληγούρα, Μάριο Παπούλια, Ιωάννα Παππά, Στρατή Πασχάλη, Διονύση Πιφέα, Κατερίνα Πολέμη, Πέτρο Πολίτη, Δανάη Σαριδάκη, Σοφία Σεϊρλή, Σμαράγδα Σμυρναίου, Γιάννη Σοφολόγη, Θάλεια Σταματέλου, Γιάννη Στάνκογλου, Δημήτρη Τάρλοου, Αρετή Τίλη, Σίσσυ Τουμάση, Θανάση Τριαρίδη, Βασιλική Τρουφάκου, Ειρήνη Φαναριώτη, Ορέστη Χαλκιά.

Η πρόσφατη πρωτοβουλία μας να ανοίξουμε το αρχείο μας δείχνοντας δεκαέξι από τις σημαντικότερες παραστάσεις μας, στέφθηκε από πολύ μεγάλη επιτυχία! Ο κύκλος του Πορεία έχει διευρυνθεί και τα σχόλιά του κοινού, τα ενθαρρυντικά email, τα αιτήματά του αποτελούν κίνητρο για το άμεσο μέλλον ώστε να δημιουργηθούν νέοι δίαυλοι επικοινωνίας.

«Όπως πολλοί συμπολίτες μας, οι καλλιτέχνες βιώνουν αυτόν τον καιρό μεγάλα προβλήματα βιοπορισμού, καθώς έχουν απωλέσει τη δουλειά τους, ενώ ο ορίζοντας επιστροφής του κλάδου σε κάποια κανονικότητα είναι εξαιρετικά ασαφής. Και όμως, η ικανοποίησή τους είναι μεγάλη όταν μπορούν να επικοινωνούν μαζί σας, με το κοινό, και να προσφέρουν παρηγοριά κι εμψύχωση μέσω της τέχνης τους», σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Δημήτρης Τάρλοου.

Ας σημειωθεί ότι το θέατρο Πορεία σημειώνει σήμερα είκοσι χρόνια ζωής στεγάζοντας από το 1998 την εταιρεία θεάτρου Δόλιχος, η οποία συστάθηκε με πρωτοβουλία του σκηνοθέτη, ηθοποιού και μεταφραστή Δημήτρη Τάρλοου. Στον επίσημο ιστιότοπό του οι θεατρόφιλοι να ενημερωθούν σχετικά με παραστάσεις – σταθμούς, όπως Το δάσος του Ντέιβιντ Μάμετ (2003, σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, μετάφραση Δημήτρη Τάρλοου).

Αναμένοντας τις επίσημες οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ, το θέατρο οραματίζεται ήδη την επόμενη μέρα, σχεδιάζοντας το πρόγραμμα της ερχόμενης χειμερινής περιόδου, στην οποία η ασφάλεια του κοινού θα είναι στην ίδια προτεραιότητα με τη γνωστή σε όλους ποιότητα των παραγωγών μας. Για αυτό, η συνδρομή του κοινού έχει ιδιαίτερο βάρος.

Οποιαδήποτε δωρεά θα συμβάλει στη στήριξη των υπερήλικων (αλλά και νεότερων) ηθοποιών που βιώνουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή διαβίωσης, διαμέσου του Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ).

Για το πρόγραμμα προβολών: «Είμαστε όλοι Εδώ».