CARS

To Νέο ηλεκτρικό 500 έρχεται: είναι ώρα να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον

 • Η Fiat παρουσιάζει το νέο ηλεκτρικό 500, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του Ομίλου FCA.
 • Η 3η γενιά του Fiat 500 είναι εντελώς καινούργια: περισσότερος χώρος, υψηλότερη τεχνολογία, νέο στιλ, αλλά πάντα ένα πραγματικό 500.
 • Αυτονομία έως 320km στον κύκλο WLTP και ταχυφορτιστής 85 kW στο βασικό εξοπλισμό.
 • Το πρώτο αυτοκίνητο πόλης με επίπεδο αυτόνομης οδήγησης 2 και το πρώτο μοντέλο της FCA που εφοδιάζεται με το επαναστατικό σύστημα πολυμέσων UConnect 5.
 • Ο Leonardo DiCaprio συμμετέχει στο video “All In” που παρουσιάζει το όραμα του Νέου ηλεκτρικού 500.
 • Διαθέσιμο είναι επίσης το video “Reincarnation” που παρουσιάζει την εξέλιξη της Fiat μέσα από το θρυλικό 500.
 • Τα συλλεκτικά 500 Giorgio Armani, B.500 “MAI TROPPO” (ποτέ αρκετό) by Bvlgari και 500 Kartell αποτελούν την Made in Italy έκφραση ενός Νέου 500 με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη.
 • Το Fiat 500 αποτελεί ένα Ιταλικό σύμβολο και πλέον τιμώμενο μέλος της Altagamma, της ένωσης που προωθεί σε όλο τον κόσμο τα κορυφαία προϊόντα των καλύτερων ιταλικών εταιριών.
 • Με την αγορά κάθε Νέου Ηλεκτρικού Fiat 500, ο αγοραστής θα έχει πρόσβαση στην υπηρεσία “My Dream Garage” μέσω της οποίας θα μπορεί να νοικιάζει αυτοκίνητα του Ομίλου FCA, τα οποία θα παραδίδονται στο χώρο που επιθυμεί*.

«Είναι ώρα να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον.» Ο Πλανήτης Γή βρίσκεται σε μια πολύ ευαίσθητη περίοδο. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι έχουμε μόλις 10 χρόνια περιθώριο για να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή. Όλοι μας πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. H Fiat προχωρά σε αυτό το δρόμο χρησιμοποιώντας το «διαμάντι» της: το 500. Ο λόγος είναι ότι το 500 πάντα ήταν σύγχρονο με την εποχή του. Αλλάζει, όπως αλλάζουν και οι κοινωνικές ανάγκες. Σήμερα, το Νέο 500, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλου του Ομίλου FCA ξεκινά την πορεία του και έρχεται να αλλάξει όσα ξέραμε για τα οχήματα μηδενικών ρύπων.

Για να σχεδιάσει το μέλλον του 500, η Fiat ξεκίνησε από τα στοιχεία που το έκαναν θρύλο. Η πρώτη γενιά προσέφερε την ελευθερία και τη χαρά της αυτοκίνησης στο ευρύ κοινό τη δεκαετία του 1960. Το 500 εξέφρασε την αλλαγή μιας αγαπημένης μάρκας με ένα μοντέλο που παρέμεινε πάντα επίκαιρο και αποτέλεσε σημείο αναφοράς από την πρώτη μέρα που παρουσιάστηκε πριν από 63 χρόνια.

Με την παρουσίαση της 2ης γενιάς, το 2007, το Fiat 500 έφερε επανάσταση στο στιλ και τη γοητεία που μπορεί να εκπέμπει ένα αυτοκίνητο πόλης. Ένα μοντέλο που πάντα εξελίσσεται και αποτελεί πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο.

Τώρα, το 2020, μια νέα εποχή αναδύεται και είναι ώρα για το Fiat 500 να χρησιμοποιήσει όλη τη δημοτικότητα του για να εμπνεύσει την αλλαγή και να γίνει μέρος της λύσης. Η αυτοκίνηση πρέπει να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον, πιο συνδεδεμένη και πιο αυτόνομη και η 3η γενιά του Fiat 500 φέρνει αυτή την αλλαγή με στιλ και οδηγική απόλαυση. Δεν πρόκειται απλά για μια επανάσταση, αλλά για την «μετεμψύχωση» ενός πνεύματος που εμπνέει την αλλαγή. Οι νόμοι και οι κανόνες δεν είναι αρκετοί για να φέρουν την επανάσταση. Χρειάζεται κάτι θρυλικό και όμορφο: το Νέο ηλεκτρικό Fiat 500.

Ο δρόμος για την αλλαγή χρειάζεται συνοδοιπόρους με αντίστοιχο όραμα, που θέλουν να βελτιώσουν την κατάσταση του πλανήτη με το όραμα και τους στόχους τους. Ο Leonardo DiCaprio αγκάλιασε την ιδέα του Νέου Fiat 500. Ο δημοφιλής σταρ του κινηματογράφου έχει συνεπή ανάμειξη σε πρωτοβουλίες για την προστασία της Γης για περισσότερο από 20 χρόνια και προσέφερε το όραμα του για το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης. Στο νέο video “All-In” προσκαλεί όλους να συνεισφέρουν στην προσπάθεια, όπως έκανε και η Fiat με το 500.

Αυτό το όραμα υποστηρίζεται και από άλλα διάσημα μέλη, όπως οι Giorgio Armani, Bvlgari και Kartell, τρεις θρυλικές εταιρείες που πρεσβεύουν το Made in Italy μαζί με τη Fiat και αγκαλιάζουν τη στρατηγική όπου η φιλικότητα προς το περιβάλλον βαδίζει μαζί με την πρωτοπορία και τη δημιουργικότητα. Μέσω αυτής της σχέσης δημιουργήθηκαν και τα τρία συλλεκτικά Νέα Fiat 500. Για τη δημιουργία τους οι Armani, Bvlgari και Kartell είχαν ως αφετηρία τις παραδοσιακές αξίες του πιο διάσημου αυτοκινήτου της Fiat και τις χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν τρία μοναδικά Νέα 500 που χαρακτηρίζονται από το στιλ, τη δημιουργικότητα, την υψηλή  ποιότητα, αλλά και την δέσμευση για τη μέγιστη χρήση φυσικών και ανακυκλώσιμων υλικών.

Τα τρία μοναδικά 500 ( 500 Giorgio Armani, B.500 “MAI TROPPO”  by Bvlgari και 500 Kartell) θα πωληθούν μέσω δημοπρασίας, με τα έσοδα να δωρίζονται στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Earth Alliance, ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι ο Leonardo DiCaprio, και που σαν στόχο έχει την προστασία του περιβάλλοντος.

Με περίσσια ουσία: η καλύτερη αυτονομία, φόρτιση και οδήγηση

Κατά το σχεδιασμό του Νέου ηλεκτρικού 500, οι μηχανικοί ξεκίνησαν από ένα λευκό χαρτί ώστε να έχουν την ελευθερία να δημιουργήσουν την καλύτερη δυνατή λύση για κάθε κομμάτι του αυτοκινήτου.

Η αυτονομία και ο χρόνος φόρτισης αποτελούν δύο θεμελιώδη χαρακτηριστικά για τους αγοραστές. Οι μπαταρίες λιθίου του Νέου 500 έχουν χωρητικότητα 42 kWh και δίνουν αυτονομία έως 320χλμ. στον κύκλο μετρήσεων WLTP.

Για τη βελτιστοποίηση του χρόνου φόρτισης, το Νέο 500 εφοδιάζεται με ένα σύστημα ταχυφόρτισης 85kW, ικανό να «γεμίσει» τις μπαταρίες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα απαιτούνται μόλις 5 λεπτά για να αποθηκευτεί ενέργεια ικανή να μετακινήσει το αυτοκίνητο για 50χλμ., απόσταση που κατά μέσο όρο υπερβαίνει την μέση ημερήσια χρήση. Ο ταχυφορτιστής μπορεί να φορτίσει σε επίπεδο 80% τις μπαταρίες σε μόλις 35 λεπτά ενώ έχει τη δυνατότητα φόρτισης με συνεχές ή εναλλασσόμενο ρεύμα.

Και για τη φόρτιση στο σπίτι υπάρχει λύση,  με την έκδοση “la Prima” του Νέου ηλεκτρικού 500 να προσφέρεται με το σύστημα Easy Wallbox™, το οποίο συνδέεται με το οικιακό δίκτυο μέσω απλής πρίζας. Το σύστημα εξελίχθηκε από την ENGIE EPS αποκλειστικά για την FCA και κάνει ιδιαίτερα απλή και εύκολη τη διαδικασία φόρτισης.

Το Νέο 500 διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης: Normal, Range και Sherpa

Ειδικότερα το πρόγραμμα Sherpa, βελτιστοποιεί το σύνολο των λειτουργιών ώστε να εξασφαλίσει ότι ο χρήστης θα φτάσει στον προορισμό του. Το πρόγραμμα Sherpa ενεργεί σε μεγάλο αριθμό στοιχείων του αυτοκινήτου ώστε μειώνοντας της κατανάλωση ενέργειας το όχημα να φτάσει στον προορισμό που έχει τεθεί μέσω του συστήματος πλοήγησης ή στον κοντινότερο σταθμό φόρτισης.  Όπως και ένας οδηγός Sherpa στα Ιμαλάια, ο οποίος είναι υπεύθυνος να κατευθύνει την αποστολή με άνεση και ασφάλεια, έτσι το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιορίζει τη μέγιστη ταχύτητα στα 80χλμ./ώρα, το βαθμό επιτάχυνσης και τη λειτουργία στοιχείων του εξοπλισμού άνεσης για τη βέλτιστη αυτονομία.

Το πρόγραμμα “Normal” προσφέρει μια εμπειρία οδήγησης που προσομοιάζει την αίσθηση ενός συμβατικού αυτοκινήτου εσωτερικής καύσης, ενώ στο πρόγραμμα “Range” ενεργοποιείται η λειτουργία “one-pedal-drive”, επιτρέποντας την οδήγηση του αυτοκινήτου μόνο με το πεντάλ του γκαζιού, το οποίο κάθε φορά που το αφήνει ο οδηγός επιβραδύνει το όχημα, περίπου σαν να πάταγε το φρένο.

Ο κινητήρας έχει ισχύ 87kW (118  ίππους), προσφέρει τελική ταχύτητα 150χλμ./ώρα (με περιοριστή ταχύτητας) και επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ./ώρα σε 9 δλ. και στα 50χλμ./ώρα σε 3,1 δλ.

Επίπεδο αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 και συνδεσιμότητα

Τα αυτοκίνητο του μέλλοντος δεν είναι απλά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, αλλά περνά σε ένα νέο –κυριολεκτικά- επίπεδο διαθέτοντας για πρώτη φορά στην κατηγορία επίπεδο αυτόνομης οδήγησης 2.

Η εμπρόσθια κάμερα ελέγχει κάθετα και οριζόντια το χώρο, ενώ το έξυπνο σύστημα ενεργής διατήρησης της ταχύτητας (intelligent Adaptive Cruise Control – iACC) επιταχύνει και επιβραδύνει το όχημα σε σχέση με τα αυτοκίνητα, τους πεζούς, τα ποδήλατα, κτλ., ενώ το ενεργό σύστημα διατήρησης πορείας διορθώνει την κατεύθυνση του αυτοκινήτου σύμφωνα με τις λωρίδες κυκλοφορίας.

Το σύστημα Intelligent Speed Assist «διαβάζει» τα όρια ταχύτητας, ενώ το σύστημα Urban Blind Spot προειδοποιεί για εμπόδια που βρίσκονται ή κινούνται γύρω από το αυτοκίνητο. Το σύστημα Attention Assist προειδοποιεί σε περίπτωση που διαγνώσει κόπωση του οδηγού, ενώ τέλος οι περιμετρικοί αισθητήρες προσφέρουν εικόνα του αυτοκινήτου και των πιθανών εμποδίων από ψηλά ώστε να διευκολυνθούν οι ελιγμοί.

Το Νέο 500 είναι το πρώτο όχημα του Ομίλου FCA που εφοδιάζεται με το νέο σύστημα πολυμέσων UConnect 5 που έχει σχεδιαστεί με βάση τις μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα της συνδεσιμότητας. Εξελιγμένο ώστε να προσφέρει στους χρήστες μια εντελώς νέα εμπειρία το σύστημα χρησιμοποιεί το εξαιρετικά διαμορφώσιμο λειτουργικό Android Auto. Η ασύρματη δυνατότητα mirroring είναι ήδη διαθέσιμη για το  Apple CarPlay, ενώ το UConnect 5 είναι έτοιμο να προσφέρει την ίδια δυνατότητα και για το Android Auto.

Το Νέο 500 προσφέρει απόλυτη συνδεσιμότητα με το smarthphone του χρήστη, ενώ η νέα –τοποθετημένη σε οριζόντια διάταξη- οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης των 10.25” ακολουθεί τις γραμμές του ταμπλό.

Το σύστημα UConnect 5 σε συνεργασία με τη συσκευή τηλεματικής, εκτός από τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης υποστηρίζει μια σειρά υπηρεσιών:

 • MyAssistant: υπηρεσία που συνδέει τον χρήστη με την εξυπηρέτηση πελατών ώστε να λάβει βοήθεια σε περίπτωση τεχνικού θέματος. Παράλληλα ο χρήστης λαμβάνει και e-mail με την κατάσταση του αυτοκινήτου του.
 • MyRemote: μέσω του smartphone του, ο χρήστης μπορεί από απόσταση να ελέγχει τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας, τη βέλτιστη επιλογή φόρτισης, το σημείο που βρίσκεται το αυτοκίνητο, να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο και να ενεργοποιήσει το σύστημα κλιματισμού.
 • MyCar: ο χρήστης ελέγχει την κατάσταση του αυτοκινήτου με πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνιο για στοιχεία από την πίεση των ελαστικών, έως το χρόνο για πραγματοποίηση της συντήρησης του αυτοκινήτου.
 • MyNavigation: μέσω του κινητού μπορούν να σταλούν οι πληροφορίες που αφορούν στον προορισμό, καθώς και πληροφορίες για τη διαδρομή, τους σταθμούς φόρτισης και την κίνηση, ενώ παράλληλα με βάση τις συνθήκες ο χρήστης μπορεί να δει στο χάρτη με δυναμικό τρόπο μέχρι που μπορεί να φτάσει το όχημα ανάλογα με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.
 • MyWi-Fi: το αυτοκίνητο μετατρέπεται σε ένα wi-fihotspot που μπορεί να συνδέσει ταυτόχρονα έως και οκτώ συσκευές. Παράλληλα το MyWi-Fi επιτρέπει στο χρήστη να επικοινωνεί με φωνητικές εντολές μέσω του AmazonAlexa.
 • MyTheftAssistance: ο χρήστης ενημερώνεται σε περίπτωση κλοπής του οχήματος. Μετά τη σχετική επιβεβαίωση οι αρχές ενημερώνονται και υποστηρίζονται με πληροφορίες με σκοπό την ανεύρεση του οχήματος.

Χάρη σε όλα τα παραπάνω, το Νέο 500 είναι απόλυτα συνδεδεμένο. Αλληλεπιδρά με το χρήστη του οποίο το smartphone συνδέεται άμεσα και φορτίζεται ασύρματα. Παράλληλα η έκδοση “la Prima” διαθέτει προηγμένο σύστημα αναγνώρισης φωνής που επιτρέπει τον φωνητικό έλεγχο στοιχείων όπως το ηχοσύστημα και ο κλιματισμός.

Στιλ και design

Σε επίπεδο στιλ, το Νέο 500, φέρνει το μέλλον της αυτοκίνησης με ένα αυθεντικά ιταλικό τρόπο. Το Νέο 500 είναι ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο πόλης, με τις ίδιες θρυλικές αναλογίες και το καθαρό σχεδιασμό που χαρακτηρίζει το μοντέλο εδώ και 63 χρόνια. Το κέντρο σχεδιασμού της Fiat για την 3η γενιά ακολούθησε μια ξεκάθαρη, όσο και κομψή προσέγγιση καταλήγοντας σε ένα αποτέλεσμα με έντονες αναλογίες και ελκυστική εμφάνιση που ενισχύουν την αίσθηση σταθερότητας, αλλά και παρουσίας στο δρόμο.

Ακόμα μια απαίτηση κατά τη φάση του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία ενός νέου λογοτύπου «500», το οποίο τοποθετείται στο κέντρο της μάσκας, αντικαθιστώντας για πρώτη φορά το λογότυπο της Fiat. Το γνωστό λογότυπο 500 στο πίσω μέρος αποτελεί την απαραίτητη σύνδεση με το παρελθόν, αλλά πλέον προσαρμόζεται στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση αποκτώντας μια λεπτή οριζόντια μπλε γραμμή που μετασχηματίζει τον αριθμό μηδέν, στο γράμμα “e”.

Το Νέο 500 έχει όλα τα γνωρίσματα της σειράς, αλλά δοσμένα με έναν πιο καθαρό και δυναμικό τρόπο. Το κάθετο μπροστά μέρος όπως του μοντέλου του 1957 συνδυάζεται τώρα με ένα πιο έντονο προφίλ. Στην πρώτη γενιά ο αρμός διαχώριζε τα φώτα από το καπό, ενώ τώρα τα συνδέει θυμίζοντας βλέφαρα. Παράλληλα τα φώτα ενισχύουν το τεχνολογικό προφίλ, ενώ οι χειρολαβές είναι «κρυφές» και βρίσκονται στην ίδια επιφάνεια με την πόρτα.

Η νέα πλατφόρμα έδωσε στην 3η γενιά του 500 εντυπωσιακή παρουσία. Το αυτοκίνητο είναι 6 εκ. φαρδύτερο, 6 εκ. μακρύτερο, ενώ το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 2 εκ. Περισσότερη προσωπικότητα, μεγαλύτερη άνεση, αλλά πάντα με μήκος κάτω από τα 4 μέτρα.

Στο εσωτερικό το Νέο ηλεκτρικό 500 είναι εντελώς νέο και κομψό με ακόμα πιο σαφείς αναφορές στην 1η γενιά. Όπως και σε ένα μοντέρνο σπίτι ο σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από την απλότητα, την υψηλή αισθητική και την κομψότητα. Το φαρδύ ταμπλό σε συνδυασμό με το μεταβλητό αποθηκευτικό χώρο ανάμεσα στα δύο καθίσματα –εκεί που στη συμβατική έκδοση υπάρχει ο επιλογέας των ταχυτήτων- βελτιώνουν την αίσθηση άνεσης και ευρυχωρίας. Περισσότερος είναι ο διαθέσιμος χώρος για τους ώμους και τα πόδια, ενώ το επίπεδο πάτωμα φιλοξενεί τις μπαταρίες λιθίου χωρίς να επηρεάζει το χώρο αποσκευών, του οποίου η χωρητικότητα παραμένει αναλλοίωτη. Το αποτέλεσμα είναι ένα αρμονικό και φιλικό προς το περιβάλλον εσωτερικό, ενώ όπως και στην περίπτωση του 500 Hybrid κάποιες εκδόσεις του ηλεκτρικού 500 θα εφοδιάζονται με καθίσματα επενδεδυμένα με το ύφασμα “Seaqual” για του οποίου την κατασκευή χρησιμοποιούνται ανακυκλωμένα πλαστικά που έχουν ανασυρθεί από την θάλασσα.

Αίσθηση που ενθουσιάζει

Το Fiat 500 ήταν πάντα συνώνυμο του ενθουσιασμού. Έτσι και η Τρίτη γενιά εντυπωσιάζει πριν καν πατήσει κανείς το κουμπί εκκίνησης. Το Νέο ηλεκτρικό 500 ξεκινά την πορεία του με την cabrio έκδοση, αποτελώντας το πρώτο ηλεκτρικό cabrio τετραθέσιο μοντέλο παραγωγής. Ένα μοναδικό αυτοκίνητο πόλης από κάθε πλευρά, ακόμα και από τον ήχο. Στο μέλλον το μοντέλο θα εφοδιάζεται με το σύστημα AVAS (σύστημα ακουστικής προειδοποίησης οχήματος), ένα υποχρεωτικό σύστημα προειδοποίησης των πεζών σε ταχύτητες έως τα 20χλμ./ώρα. Ο ήχος του Νέου 500 δεν θα είναι ένα απλό ηχητικό σήμα, αλλά το Amarcord του Nino Rota για μια αυθεντική ιταλική Dolce Vita αίσθηση.

Ακόμα και τα χρώματα του Νέου 500 επικοινωνούν το μήνυμα της φιλικότητας προς το περιβάλλον με τη σειρά λανσαρίσματος “la Prima” να είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα:

 • MineralGrey, με αναφορά στη γη,
 • OceanGreen, που αντιπροσωπεύει την θάλασσα,
 • CelestialBlue, με έμπνευση από τον ουρανό.

Παράλληλα η έκδοση “la Prima” θα προσφέρει, για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο πόλης, επίπεδο αυτονομίας 2, καθώς και το προηγμένο σύστημα πολυμέσων UConnect 5 με την οθόνη των 10.25’’.

Ο Leonardo DiCaprio υποστηρίζει το Νέο 500

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του Νέου 500 να εμπνεύσει την αλλαγή και να φέρει ένα καλύτερο μέλλον για τον Πλανήτη Γη, η Fiat συνεργάστηκε με ένα μεγάλο αστέρι που τα τελευταία 20 χρόνια εργάζεται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος, τον Leonardo DiCaprio. Ο αμερικανός ηθοποιός και ακτιβιστής αγκάλιασε τη φιλοσοφία του Νέου 500 και υποστηρίζει την αποστολή της Fiat. Στο νέο video “All-In” που είναι αφιερωμένο στην έκδοση “la Prima” ο DiCaprio καλεί όλους να δεσμευτούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. «Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε», αναφέρει. Η Fiat δέχτηκε την πρόκληση επιλέγοντας το «διαμάντι» της για να προσφέρει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο και να βοηθήσει στην προστασία του πλανήτη. Η στρατηγική συνεργασίας περιλαμβάνει και τη δημιουργία τριών μοναδικών αυτοκινήτων τα οποία θα πουληθούν μέσω δημοπρασίας, με το σύνολο των εσόδων να προσφέρονται στον περιβαλλοντολογικό οργανισμό Earth Alliance, του οποίου ο DiCaprio είναι συνιδρυτής.

Διαθέσιμο στο YouTube είναι επίσης το video “Reincarnation”* το οποίο αφηγείται την ιστορία και την εξέλιξη της μάρκας από τη δημιουργία του πρώτου 500 το 1957.

Οι τρεις μοναδικές εκδόσεις

Οι τρεις μοναδικές εκδόσεις του Νέου ηλεκτρικού 500 αποτελούν ακόμα μία πράξη με στόχο την προστασία του πλανήτη. Εταιρείες όπως οι Giorgio Armani, Bvlgari και Kartell, συμβολίζουν την Ιταλία και συμπράττουν στο πρόγραμμα του Νέου 500 με στόχο να ενισχύσουν την ανάγκη για αλλαγή.

Το 500 αποτελούσε πάντα ένα ιταλικό σύμβολο, το μικρό της Fiat, που έγινε το best-seller της FCA στο εξωτερικό και κέρδισε μια θέση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης. Η Fiat σε συνεργασία με τους Armani, Bvlgari και Kartell δημιούργησε τρία αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν για το στιλ και τη δημιουργικότητα τους, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

500 Giorgio Armani

Μόνο ο Giorgio Armani, ο αναμφισβήτητος βασιλιάς της ιταλικής κομψότητας θα μπορούσε να ερμηνεύσει το στιλ. Ο οίκος δημιούργησε τη δική του έκδοση για το Νέο 500, το 500 Armani. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία λέιζερ, ο οίκος έκανε μικροχαρακτική στην επιφάνεια του αμαξώματος φέρνοντας το όσο πιο κοντά γίνεται στην υφή υφάσματος. Το αποτέλεσμα ενισχύεται από το γκρι-πράσινο χρώμα με υφή μεταξιού. Το ίδιο το χρώμα είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν που κατασκευάζεται από οξείδιο του τιτανίου, το οποίο απορροφά τους αέριους ρύπους και καθαρίζει την ατμόσφαιρα. Η ποσότητα βαφής που χρησιμοποιείται προσφέρει καθαρισμό αέρα αντίστοιχο με εκείνο 10τ.μ. φύλλων, περίπου όσων έχει ένα μεγάλο δέντρο. Με αυτό τον τρόπο το Νέο 500 Giorgio Armani είναι σαν ένα δένδρο σε 4 τροχούς.

Αντίστοιχα στο εσωτερικό τα καθίσματα έχουν επένδυση από οικολογικό δέρμα από την Poltrona Frau, ενώ το ταμπλό έχει επένδυση από ξύλο και αλουμίνιο με σχεδιασμό εμπνευσμένο από τη σειρά Armani/Casa.

B.500 MAI TROPPO

Το B.500 “MAI TRO6PPO” από την Bvlgari αποτελεί ένα πρότυπο καλαισθησίας και κατασκευαστικής δεξιοτεχνίας. Το 500 είχε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στη Dolce Vita και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την αγάπη στην ομορφιά και την τέχνη. Η νέα ερμηνεία αυτών των εννοιών έρχονται από την Bvlgari, ένα έμβλημα της ιταλικής βιομηχανίας. Μια μάρκα που έφερε νέους όρους στον κόσμο του κοσμήματος και αποτελεί θρύλο του σύγχρονου design. Το Νέο 500 αποτελεί από μόνο του ένα κόσμημα χάρη στα ευγενή υλικά του εσωτερικού και την κορυφαία ποιότητα.

Η Bvlgari εμπνεύστηκε το χρώμα του Νέο 500 “MAI TROPPO” από τους χρωματισμούς του ηλιοβασιλέματος στη Ρώμη. Το εφέ που επιτυγχάνει η βαφή “saffron” (το χρώμα από του στήμονες του Κρόκου Κοζάνης) ενισχύουν την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο είναι ένα κόσμημα αφού περιλαμβάνει σκόνη χρυσού η οποία προκύπτει κατά την κατασκευή κοσμημάτων. Το αποτέλεσμα είναι ένα όχημα που χρησιμοποιεί μια πρωτότυπη μορφή ανακύκλωσης και αντανακλά το ίδιο του το χρώμα. Παράλληλα με τη «χρυσή» βαφή, το B.500 διαθέτει εντυπωσιακά γυαλιστερά στοιχεία στο αμάξωμα, τροχούς το σχήμα των οποίων είναι το ιστορικό σήμα της Bvlgari, ενώ στο κέντρο τους το όνομα Β.500 σχηματίζεται από διαμάντια. Στο εσωτερικό η φιλοσοφία της επαναχρησιμοποίησης υλικών συνεχίζεται με την εφαρμογή μεταξένιων φουλαριών στο ταμπλό από τις παλαιότερες συλλογές της Bvlgari.  Αντίστοιχα η επένδυση των καθισμάτων έχουν το σχέδιο “Diva” καθώς και στοιχεία από χρυσό και μετάξι. Τέλος ένα ιδιαίτερο κόσμημα με ημιπολύτιμους λίθους που δημιουργήθηκε από τους αριστοτέχνες χρυσοχόους της Bvlgari κοσμεί το κέντρο του τιμονιού.

500 Kartell

Η δημιουργικότητα και η πρωτοπορία αποτελούν τα βασικά στοιχεία έμπνευσης του επίσης μοναδικού 500 Kartell. Η Kartell αποτελεί θρυλική μάρκας του ιταλικού βιομηχανικού σχεδιασμού, η οποία συνεχώς αναζητεί νέες φόρμες και χρήσεις των πλαστικών. Τα τελευταία χρόνια η Kartell εστιάζει και στην εξέλιξη φιλικών προς το περιβάλλον πλαστικών.

Το Νέο 500 Kartell αποτελεί την ιδανική μίξη υλικών που συνδέονται για να δημιουργήσουν ένα αντικείμενο πραγματικού σύγχρονου design.

Το αμάξωμα έχει μια μονοχρωματική άποψη χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά υλικά –μέταλλο, γυαλί, λάστιχο, πλαστικό και ύφασμα- στο ίδιο όμως χρώμα, το Kartell blue που είναι εμπνευσμένο από το Yves Klein blue, το σήμα κατατεθέν της μάρκας. Οι επιφάνειες του αμαξώματος στην ίδια απόχρωση έχουν το εφέ καθρέπτη, το οποία επετεύχθη με τη χρήση φιλικής προς το περιβάλλον βαφής χρωμίου.  Τα λογότυπα των δύο μαρκών ξεχωρίζουν από το αμάξωμα χάρη σε μια ιδιαίτερη μέθοδο αμμοβολής που δημιουργεί την αίσθηση βάθους.

Το πιο ξεχωριστό κομμάτι του αμαξώματος μαζί με τη βαφή είναι τα στοιχεία (εμπρός γρίλια, καλύμματα τροχών και εξωτερικών καθρεπτών) που έχουν κατασκευαστή από ανακυκλωμένα πλαστικά που προέρχονται από παλιά συστήματα προβολής. Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από το σχέδιο του διάσημου φωτιστικού Kabuki της Kartell που δημιουργήθηκε από τον Ferrucio Laviani. Το σχήμα του φωτιστικού Kabuki αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό και στο εσωτερικό με ένα κάλυμμα από διάφανο πολυκαρβονικό να καλύπτει το ταμπλό.

Η αντίθεση ανάμεσα στο Kartell blue του αμαξώματος και το φωτεινό εσωτερικό είναι εντυπωσιακή. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τα υφάσματα προέρχονται από 100% ανακυκλωμένο πολυπροπυλένιο, όπως ακριβώς και οι καρέκλες της πρόσφατης συλλογής της Kartell.

Fiat 500, ένας «Ιταλικός Θρύλος» και «Τιμώμενο Μέλος» της Altagamma

Η παγκόσμια παρουσίαση του Νέου ηλεκτρικού 500 στο Μιλάνο αποτελεί και μια ευκαιρία για να ανακοινωθεί ότι το Fiat 500 αποτελεί «Τιμώμενο Μέλος» της Altagamma, της οργάνωσης που από το 1992 ένωσε τις ιταλικές εταιρείες που ξεχωρίζουν για την αισθητική και τη δημιουργικότητα τους. Στην Altagamma περιλαμβάνονται 107 μάρκες από το χώρο της μόδας, του design, τους κοσμήματος και της εστίασης. Όλες μαζί έχουν περισσότερα από 9.000 χρόνια ιστορίας με μέσο όρο τα 85 χρόνια ανά εταιρεία. Σήμερα το Fiat 500 ανακηρύσσεται «Τιμώμενο Μέλος» και αποτελεί έναν πρεσβευτή του Made in Italy, αλλά και συνολικά της ιταλικής κουλτούρας. Το αυτοκίνητο πόλης της Fiat, πλέον στην 3η γενιά του, διαχρονικά βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων και αποτελεί σύμβολο της αυτοκίνησης του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

“My Dream Garage”, μια πρωτοποριακή ιδέα κινητικότητας από την FCA*

Η απόκτηση ενός Νέου ηλεκτρικού 500 αποτελεί και το εισιτήριο εισόδου στο “House of Brands”, ένα αποκλειστικό club, το οποίο σημαίνει ότι ο χρήστης επιλέγει ένα ηλεκτρικό όχημα, αλλά κατά περιόδους μπορεί να οδηγήσει το όχημα που εξυπηρετεί καλύτερα τις εκάστοτε ανάγκες του, για παράδειγμα ένα 500Χ ή ένα 500L, κάτι ακόμα πιο σπορ όπως οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio, ή ακόμα και κάποιο Αμερικάνικο SUV, όπως τα Jeep Renegade, Compass ή Wrangler. Όλα τα παραπάνω είναι εφικτά μέσω του “My Dream Garage”, τη νέα υπηρεσία από την FCA και την Leasys, η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τους αγοραστές του Νέου ηλεκτρικού 500.

Αποτελεί μια νέα συνδρομητική υπηρεσία που προσφέρει την επιλογή οποιοδήποτε μοντέλου του Ομίλου FCA με χρήση για έως 60 ημέρες το χρόνο και σταθερό μηνιαίο μίσθωμα. Το αυτοκίνητο μπορεί να παραδοθεί στο σπίτι του χρήστη ενώ εκείνος φορτίζει το Νέο του ηλεκτρικό 500.

Μετά την απόκτηση του Νέου ηλεκτρικού 500 ο αγοραστής μπορεί να κάνει εγγραφή μέσω της σχετικής εφαρμογής και να επιλέξει το πρόγραμμα (Regular, Silver, Gold και Platinum) που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες του με σταθερό κόστος από €99 έως €299 ανά μήνα. Μπορεί να γίνει κράτηση για οποιοδήποτε μοντέλο της FCA και να γίνει η παραλαβή στο σπίτι, στα Leasys Mobility Store ή στο δίκτυο της FCA. Τα οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έως 60 ημέρες το χρόνο, με την υπηρεσία να είναι διαθέσιμη στην Ιταλία από τον προσεχή Ιούλιο, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα προστεθούν και άλλες Ευρωπαϊκές αγορές.

 

*Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε ορισμένες μόνο αγορές

 

Tags: