COOK THE PICTURE

Ριζότο με σουπιές από την Αντωνία Κατή

ριζότο
photo credit: Αντωνία Κατή

Το μαύρο πιλάφι με το μελάνι σουπιάς, είναι εντυπωσιακό αλλά και πεντανόστιμο. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αναδεικνύει τις ξεχωριστές γεύσεις του και το απογειώνει.

Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com

Κόβουμε τις σουπιές σε μικρά κομμάτια, καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε ψαλίδι είναι πιο εύκολο. Διαλύουμε το μελάνι στο ζεστό νερό ή ζωμό.

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το φοινόκιο και το σκόρδο. Μετά από λίγα λεπτά ρίχνουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.

Στη συνέχεια σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα ή τον πελτέ και λίγο από το νερό. Αφήνουμε τις σουπιές να σιγοβράσουν για 15 περίπου λεπτά.

Τέλος, προσθέτουμε το ρύζι, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο νερό. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και οι σουπιές.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, μάραθο και χυμό ή ξύσμα λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι από την Αντωνία Κατή

Συνταγή για πίτα Μπλανό ή αλλιώς Μπαμπανέτσα από την Αντωνία Κατή

Aπολαυστικά ζυμαρικά με σάλτσα τόνου από την Αντωνία Κατή

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση