COOK THE PICTURE

Βanana bread από την Αντωνία Κατή

Banana bread
photo credit: Αντωνία Κατή

Όσες φορές και να το φτιάξω πάντα με εκπλήσσει και πάντα είναι καλύτερο από τις προηγούμενες .
Εξαρτάται από το στάδιο ωρίμανσης της μπανάνας, την επιλογή των ξηρών καρπών αλλά και το είδος του αλευριού που θα χρησιμοποιήσω.

Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Λιώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι ή με το εργαλείο που λιώνουμε τις πατάτες για πουρέ.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα, την κανέλα και το μπέικιν.

Τέλος, προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες και ανακατεύουμε. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα καρύδια και την σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα και αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.

Κόβουμε την μπανάνα κατά μήκος στη μέση και την τοποθετούμε στην επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα (και λίγο παραπάνω), μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό από το μίγμα.

Τip

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι ολικής ή ακόμη και αλεσμένη βρόμη αντί για
απλό αλεύρι.

Μπορούμε επίσης, να αντικαταστήσουμε τα καρύδια με φουντούκια.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης:

Αυγό σε αραβική πίτα της Ρόζας από την Αντωνία Κατή

Εύκολα τυροπιτάκια με Μαστέλο από την Αντωνία Κατή

Aπολαυστικά ζυμαρικά με σάλτσα τόνου από την Αντωνία Κατή

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση