CLIMATE EMERGENCY

Howey Ou: H «Greta Thunberg της Κίνας» πληρώνει το σκληρό τίμημα του ακτιβισμού της

πηγή: Instagram @howey_ou

Ένα από τα ζητήματα που φαίνεται πως δεν απασχολεί το λαό της Κίνας, είναι η κλιματική αλλαγή. Μία 17χρονη ακτιβίστρια, όμως, η Howey Ou, είναι αποφασισμένη να το αλλάξει αυτό. Ακολουθώντας τα χνάρια της διάσημης, πλέον, Greta Thunberg, έκανε κι εκείνη αποχή από τα μαθήματά της κι οργάνωσε διαδήλωση έξω από το Δημαρχείο της περιοχής της. Κι ενώ το πρότυπό της συνεχίζει ανενόχλητο τη μάχη για τη σωτηρία του πλανήτη, η ίδια δεν είναι τόσο τυχερή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Howey Ou (@howey_ou) στις


Μπορεί η πρωτοβουλία της να πήρε σημαντικές διαστάσεις, αλλά η Howey αντιμετώπισε σημαντικές συνέπειες. Επειδή οι απουσίες της, την περασμένη χρονιά, ξεπέρασαν το όριό τους, πλέον δεν μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο. Τόσο το Λύκειο στο οποίο φοιτούσε, όσο και κάθε άλλο, δεν τη δέχεται επειδή δημιούργησε προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Ήθελα να επιστρέψω στα θρανία για να ευαισθητοποιήσω όσο περισσότερο κόσμο μπορώ», δήλωσε σε συνέντευξή της.

Η Ou βλέπει τον εαυτό της ως μέλος μίας παγκόσμιας κοινότητας που δε σταματά να διευρύνεται, κάτι που ξεκίνησε χάρη στη Σουηδή Thunberg. Μπορεί να βλέπουμε τη δεύτερη να συναντά τους παγκόσμιους ηγέτες και να ασκεί κριτική ακόμη και στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά η πρώτη βρίσκει μπροστά της μόνο εχθρούς. Ο ακτιβισμός δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Κίνα. Η αστυνομία κατέστειλε τις ειρηνικές πορείες  που οργάνωσε, στράφηκε απέναντι στην οικογένειά της, ενώ ανέκρινε την ίδια επί ώρες.

«Θεωρώ πως ίσως προκαλέσαμε επειδή πλησίαζε η 30η επέτειος της 4ης Ιουνίου», τόνισε, αναφερόμενη στις 4 Ιουνίου 1989, την ημέρα που ο στρατός άνοιξε πυρ στους συγκεντρωμένους φοιτητές της πλατείας Tianmen.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Howey Ou (@howey_ou) στις


Η νεαρή ακτιβίστρια δε δέχεται στήριξη από κανέναν. Εκτός από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση, στρέφονται εναντίον της και σημαντικές ΜΚΟ– ανάμεσά τους και η Greenpeace. Αναγκάζεται να κάνει μόνη της τεράστια προσπάθεια.

Πέρασε το περασμένο καλοκαίρι ταξιδεύοντας μόνη, με ελάχιστα χρήματα, προκειμένου να συναντήσει άλλους ακτιβιστές. Κοιμόταν σε παγκάκια και ανησυχούσε τους γονείς της, οι οποίοι ήταν εντελώς αντίθετοι με τη δράση της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Howey Ou (@howey_ou) στις


Παρότι τα περισσότερα 17χρονα παιδιά της Κίνας βρίσκονται χωμένα στα βιβλία και προετοιμάζονται για το Πανεπιστήμιο, η Ou διαβάζει για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και τα κοινωνικά κινήματα. «Δε θέλω να κάνει κάτι για αυτό η Κίνα, η νεολαία της είναι εκείνη που χρειάζεται να αναλάβει τις ευθύνες της», δήλωσε.

 

Διαβάστε επίσης:

Bertha Von Suttner: Η πρώτη ακτιβίστρια που κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης

Melati Wijsen: Η ακτιβίστρια που αλλάζει τον κόσμο με 3 βήματα

Greta Thunberg: Δώρισε βραβείο ύψους 1 εκατ. ευρώ σε περιβαλλοντικές ομάδες

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση