SUSTAINABILITY

2+2 Do’s και Dont’s για την ανακύκλωση

Photo by Bernard Hermant on Unsplash

Πόσες φορές έχουμε πετάξει σε κάδο απορριμμάτων ένα πλαστικό μπουκαλάκι νερό, ενώ γνωρίζουμε καλά ότι θα κάνει εκατομμύρια χρόνια να αποσυντεθεί; Και πόσες φορές ρίξαμε στην ανακύκλωση στη σακούλα μίας χρήσης, η οποία περιείχε λερωμένες συσκευασίες τροφίμων;

Η σωτηρία του πλανήτη είναι ένα θέμα που μας απασχολεί, προσπαθούμε τις περισσότερες φορές να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, όμως είναι πολλά εκείνα που μας είναι άγνωστα. Παρακάτω, έχουμε μερικούς βασικούς κανόνες που καλό είναι όλοι να έχουμε στο μυαλό μας και να ακολουθούμε:

DO: Αδειάζουμε όλες τις συσκευασίες

Ακόμα κι αν ο χυμός μας, για παράδειγμα, είναι σε χάρτινο και 100% ανακυκλώσιμο κουτάκι, εάν δεν το έχουμε αδειάσει εντελώς και δεν το έχουμε ξεπλύνει, θα θεωρείται κανονικό απόρριμμα.

DON’T: Βάζουμε για ανακύκλωση πλαστικές τσάντες μιας χρήσης

Μία πολύ καλή εναλλακτική – σε σχέση με τις σακούλες του σούπερ μάρκετ που, αν και βολικές, επιβαρύνουν το περιβάλλον – είναι οι πάνινες και οι επαναχρησιμοποιούμενες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @recycling στις

DO: Ξεχωρίζουμε τα πλαστικά που ανακυκλώνουμε

Είναι σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας ότι όλα τα πλαστικά δεν είναι ίδια. Το PVC, τα περισσότερα μπουκαλάκια νερού ή αναψυκτικών – εκείνα που είναι πιο μαλακά, οι συσκευασίες αυγών και απορρυπαντικών, δεν έχουν θέση στην τσάντα με τα ανακυκλώσιμα. Εάν δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τα χρησιμοποιούμε εντελώς, λοιπόν, καλό είναι να τα περιορίσουμε.

DOΝ’Τ: Πετάμε στην ανακύκλωση κλαδιά δέντρων και απορρίμματα της αυλής μας

Είναι οργανικά, όμως δεν ανακυκλώνονται. Είναι προτιμότερο να κάνουμε κομποστοποίηση, κάθε φορά που καθαρίζουμε τον κήπο μας.