SUSTAINABILITY

3 tips για μία διατροφή φιλική προς το περιβάλλον

Photo by Jonathan Borba from Pexels

Είμαστε ένας λαός που αγαπάει το φαγητό. Πόσο σίγουροι είμαστε, όμως, ότι οι συνήθειές μας δε βλάπτουν το περιβάλλον;

Είναι γεγονός πως ό, τι μπαίνει στο πιάτο μας, επιδρά με κάποιον τρόπο στον πλανήτη. Σιγά – σιγά, μπορούμε να κάνουμε αυτή την επίδραση θετική, εάν μέχρι στιγμής δεν το καταφέρνουμε. Παρακάτω, υπάρχουν 5 συμβουλές που θα μας οδηγήσουν προς την «πράσινη» κατεύθυνση:

Περιορίζουμε το κρέας που τρώμε

Δε λέμε να γίνουμε όλοι vegan ή χορτοφάγοι. Όμως η βιομηχανία κρέατος είναι υπεύθυνη για την εκπομπή τεράστιων ποσοτήτων αερίων του θερμοκηπίου και, καθώς η κατάσταση του περιβάλλοντος επιβαρύνεται μέρα με τη μέρα, καλό είναι να μειώσουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε. Καλό είναι, λοιπόν, να γεμίζουμε το πιάτο μας με περισσότερα φρούτα και λαχανικά!

Επιλέγουμε προσεκτικά τα θαλασσινά μας

Είναι υγιεινά, όμως μερικά είδη της θαλάσσιας πανίδας είναι υπό εξαφάνιση. Επιπλέον, δεν είναι όλα τα είδη για όλες τις εποχές. Ας κάνουμε, επομένως, μία έρευνα για εκείνα που επιτρέπεται να βρουν τη θέση τους στο ψυγείο μας, την επόμενη φορά που θα αποφασίσουμε να αγοράσουμε τα ψάρια μας.

Τρώμε προσεκτικά

Ίσως το πιο απλό που μπορούμε να κάνουμε, είναι το να τρώμε προσεκτικά. Το μόνο που χρειάζεται για να το καταφέρουμε, είναι να αναλογιστούμε από πού προέρχεται το φαγητό μας και με ποιον τρόπο είναι θρεπτικό. Επιπλέον, ακούγοντας το σώμα μας θα καταλάβουμε ότι δε χρειάζεται να καταναλώνουμε όσο μεγάλες ποσότητες νομίζαμε. Έτσι, θα αλλάξουμε τις συνήθειές μας και θα ξεκινήσουμε να αναζητούμε πιο οικολογικές πηγές τροφής.