SUSTAINABILITY

Η Microsoft σκοπεύει να βάλει τέλος στη σπατάλη του νερού μέχρι το 2030

Photo by Matthew Manuel on Unsplash

Αυτή τη στιγμή, η λειψυδρία, επηρεάζει περισσότερο από το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η νέα δέσμευση της Microsoft, είναι ότι σκοπεύει μέχρι το έτος 2030, να αναπληρώνει περισσότερο νερό από όσο ξοδεύει. Στόχος της είναι η αντιμετώπισης της διαθεσιμότητας του νερού, της πρόσβασης σε αυτό και της ποιότητας στις τοποθεσίες από όπου αντλείται.

Ο τεχνολογικός κολοσσός, πρόκειται να συνεργαστεί με το Αl for Earth, για τη συλλογή δεδομένων νερού, ώστε να αναπτύξει καλύτερες στρατηγικές αναπλήρωσης διαχείρισης. Επίσης θα προχωρήσει σε μία επένδυση 10 εκατομμυρίων δολαρίων για την κλιματική καινοτομία, στο «Global Water Impact Fund» της «Emerald Technology Ventures» .

Επιπλέον, η εταιρεία θα συνεργαστεί με το water.org, για να εξασφαλίσει ότι περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια άτομα, έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό.

Η Microsoft θα συμμετάσχει επίσης στο «Water Resilience Coalition» από  τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «United Compact», «Global Water Compact», για  να αντιμετωπίσει ζητήματα νερού σε όλο τον πλανήτη.

Το ποσοστό της λειψυδρίας προβλέπεται να αυξηθεί, καθώς η κλιματική αλλαγή προκαλεί αυξημένες περιπτώσεις ξηρασίας και απερήμωσης.

Πρόσφατη έρευνα από το πρώτο οικολογικό μητρώο απειλών (ETR) του Ινστιτούτου Οικονομικών και Ειρήνης, προειδοποιεί ότι έως το 2040, 5,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι – περισσότερο από το μισό του προβλεπόμενου πληθυσμού στον κόσμο – θα ζουν σε χώρες που αντιμετωπίζουν υψηλό ή ακραίο άγχος . Αυτές περιλαμβάνουν κυρίως την Ινδία και την Κίνα.

Τα τελευταία 10 χρόνια, τα καταγεγραμμένα επίπεδα συγκρούσεων που συνδέονται με την πρόσβαση στο νερό αυξήθηκαν κατά 270% παγκοσμίως. Ως εκ τούτου, η λειψυδρία θα μπορούσε να οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα έθνη τους.

Ωστόσο, σημειώνεται πρόοδος. Περισσότεροι από 2,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν αποκτήσει βελτιωμένη πρόσβαση σε ασφαλείς πηγές πόσιμου νερού από το 1990.  Σήμερα,  το CDP Global ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στοχεύει στη διασφάλιση της διαθεσιμότητας και της βιώσιμης διαχείρισης του νερού και της αποχέτευσης για όλους.

 

Διαβάστε επίσης:

Οι εταιρείες που φέρνουν τη βιωσιμότητα στο χώρο της ομορφιάς

Eliza Hague: Η βρετανίδα φοιτήτρια αρχιτεκτονικής που καινοτομεί στη βιωσιμότητα

Η Google θέτει “πράσινους”στόχους μέχρι το 2030 – Προβλέπει συνεργασία με 500 πόλεις

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση