HOUSE & GARDEN

6 αγαπημένα deco styles στις πιο elegant εκδοχές τους

Photo by Sidekix Media on Unsplash
H διακόσμηση ενός χώρου είναι μία δημιουργική διαδικασία που βασίζεται στις αρχές της σύνθεσης. Μπορεί κατά περιόδους να αλλάζουν οι τάσεις της μόδας συνεπώς και των home accessories και επίπλων όμως κάποια στιλ παραμένουν διαχρονικά με ελάχιστες παραλλαγές. Ορισμένα από αυτά όπως το μοντέρνο μπαρόκ, το glam, το luxury και το κλασσικό παραπέμπουν άμεσα σε μία elegant αισθητική. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα εξίσου αγαπημένα τα οποία αν και δεν φημίζονται για τον πολυτελή χαρακτήρα τους μπορούν να μεταμορφωθούν στον ορισμό της elegant αισθητικής.  Παρακάτω θα ανακαλύψετε μερικά από τα αγαπημένα σας décor styles στις πιο elegant εκδοχές τους και τα βασικά σημεία που τα χαρακτηρίζουν.

Boho Chic

To συγκεκριμένο στιλ είναι ιδιαίτερα αγαπητό και επιλέγεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα χαρούμενα χρώματα, τα κεντήματα, τα φυσικά υλικά και γενικότερα ο συνδυασμός διαφορετικών υφών και το vintage στοιχείο, είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του. Σε περίπτωση που η αισθητική του σας αντιπροσωπεύει και συγχρόνως επιθυμείτε λίγη περισσότερη λάμψη τότε πρέπει να σταθείτε σε τρία βασικά σημεία. Η ποιότητα των υλικών από τα υφάσματα μέχρι τα διακοσμητικά αντικείμενα πρέπει να είναι αρκετά υψηλή αν θέλετε το αποτέλεσμα να μοιάζει με τους χώρους που προτείνουν τα site και τα περιοδικά. Στη συνέχεια δεν έχει σημασία το πόσα διαφορετικά χρώματα συνδυάζετε αλλά τα μοτίβα και η αντίθεση που θα δημιουργήσετε με αυτά. Προσπαθήστε να εντυπωσιάσετε με την αντίθεση και όχι με «φλυαρία». Τέλος για ένα πιο elegant αποτέλεσμα διαλέξτε ένα ή περισσότερα oversized αντικείμενα με μεταλλική λάμψη.

Rustic

Το rustic είναι το στιλ που επιλέγουν αρκετοί για τις δεύτερες κατοικίες τους ειδικά αν αυτές βρίσκονται σε ορεινά σημεία. Ομολογουμένως το rustic εκπέμπει ζεστασιά και την αίσθηση της οικειότητας μέσα από την εικόνα που συνθέτει ο συνδυασμός του ακατέργαστου ξύλου με την πέτρα, το δέρμα και τα μάλλινα υφάσματα. Ο τρόπος για να δείχνει πιο elegant είναι να επενδύσετε σε έναν δερμάτινο καναπέ και να τον πλαισιώσετε με stylish αντικείμενα ανάλογα του ύφους του. Αν ο χώρος έχει ξύλινο δάπεδο και εμφανή δοκάρια τότε θα πρέπει αρκετά συχνά να φροντίζετε για τη συντήρηση του.

Industrial

Αυτό το στιλ την τελευταία δεκαετία έχει εκτοξευθεί στις προτιμήσεις του κόσμου και ιδιαίτερα του ανδρικού πληθυσμού, καθώς προσφέρει άνεση και λειτουργικότητα. Η απλότητα του δεν επιτρέπει πολλές παρεμβάσεις, ωστόσο μπορεί να δείξει πιο elegant αν προτιμήσετε αναπαυτικά έπιπλα και προσθέσετε αρκετά διακοσμητικά μαξιλάρια.

Mediterranean beauty

To μεσογειακό στιλ μοιάζει αρκετά με το χωριάτικο που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, αφού το design επηρεάζεται από το κλίμα της μεσογείου που είναι κοινό σε πολλούς διαφορετικούς λαούς. Το ξύλο έχει και εδώ πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ πολύ γνώριμα είναι και τα εμφανή δοκάρια που στηρίζουν τους τοίχους αλλά και τα σκαλιστά έπιπλα, τα μεγάλα ανοίγματα και τα μοτίβα στα πλακάκια. Σε αυτό το στιλ μπορείτε εύκολα να χαρίσετε elegant ύφος επιλέγοντας vintage ξύλινα έπιπλα με περίτεχνα σκαλίσματα όπως αυτά που κοσμούσαν τα παλιά αρχοντικά σπίτια.

Mid-Century

Η mid-century περίοδος ήταν από τις πιο επαναστατικές στην τέχνη συνεπώς και στο design και τη διακόσμηση. Η έντονη γεωμετρία, τα πλούσια χρώματα, οι μοκέτες, το ξύλο και οι ξύλινες επενδύσεις στους τοίχους είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Για να δώσετε ένα πιο elegant ύφος προτιμήστε αισθησιακές βελούδινες υφές και δημιουργήστε μία χρωματική παλέτα για να συνδυάσετε πετυχημένα τα χρώματα. Όσο πιο χαρακτηριστικά είναι τα έπιπλα τόσο πιο επιτυχημένο θα δείξει το αποτέλεσμα.

Coastal

Το coastal style είναι ιδιαίτερα αγαπητό στην Ελλάδα για ευνόητους λόγους και μία ιδανική λύση για παραθαλάσσιες κατοικίες. Τα ανάλαφρα υφάσματα, τα φυσικά υλικά, τα απλά και συγχρόνως άνετα έπιπλα και οι λευκές αποχρώσεις μπορούν εύκολα να το διακρίνουν. Ο τρόπος όμως για να το απογειώσετε είναι να εμπνευστείτε από τα σπίτια στο Malibu όπου πέρα από αυτά τα χαρακτηριστικά θα διαπιστώσετε ότι η τέχνη είναι ιδιαίτερα εμφανής όπως και ο contemporary σχεδιασμός στα έπιπλα. Προσθέστε μοντέρνα έργα τέχνης και κυρίως γλυπτά για να ζωντανέψετε περισσότερο την ενέργεια στον χώρο.

 

Διαβάστε επίσης:

6 ιδέες για να συνθέσετε το απόλυτο rustic καθιστικό

Rοcoco: Το κίνημα της τέχνης που ξεκίνησε από τη διακόσμηση στη μοντέρνα εκδοχή του

Bauhaus: Ένα στιλ που δείχνει επίκαιρο παρά τα 100 χρόνια της ιστορίας του

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση