HOUSE & GARDEN

Do’s & Don’ts για τη διακόσμηση του καθιστικού

Photo by Sophia Kunkel on Unsplash

Το σαλόνι είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό δωμάτιο στο σπίτι, όταν πρόκειται για διακόσμηση. Ανήκει στη ζώνη ψυχαγωγίας του σπιτιού, εκεί όπου τείνετε να περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας, μετά την κουζίνα.

Ο τρόπος που το έχετε επιπλώσει, τα χρώματα και τα αντικείμενα, είναι όλα όσα αντιπροσωπεύουν εσάς στον χώρο. Για να καταφέρετε να έχετε ένα πιο επιτυχημένο αποτέλεσμα και μία πιο ολοκληρωμένη διακόσμηση μπορείτε να δείτε τα do’s & don’ts για το καθιστικό που ακολουθούν.

Αυτοί οι κανόνες θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν χώρο ευχάριστο με θετική ενέργεια:

Τα πιο σημαντικά αντικείμενα δωματίου

DO: Για πολλούς ανθρώπους, αυτό το αντικείμενο μπορεί να είναι ο καναπές. Αγοράστε λοιπόν τον ποιοτικά καλύτερο καναπέ που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Η επένδυση αυτή αξίζει διότι πρόκειται να διαρκέσει. Θυμηθείτε, ότι ένας καναπές μέτριας ποιότητας, θα πρέπει να αντέξει τουλάχιστον για 10 χρόνια, ενώ ένας καναπές υψηλής ποιότητας θα πρέπει να διαρκέσει έως και 25.

DON’T: Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κοιτάξετε για το καθιστικό είναι το χρώμα των τοίχων. Διατίθεται σε χιλιάδες αποχρώσεις και μπορεί εύκολα να αλλάξει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Φροντίστε να είναι το τελευταίο πράγμα που θα αποφασίσετε.

Διάταξη δωματίου

DO: Τραβήξτε τα έπιπλα μακριά από τους τοίχους για να ενθαρρύνετε τη συνομιλία και να δημιουργήστε οικείους χώρους, που συγχρόνως θα δείχνουν μεγαλύτεροι.

Αξεσουάρ για το σαλόνι σας

DO: Χαλιά, μαξιλάρια και έργα τέχνης, μπορούν να ορίσουν το ύφος μιας περιοχής. Είναι το δωμάτιο μοντέρνο , σύγχρονο, διαθέτει αντίκες ή είναι θεματικό; Είναι το δωμάτιο πλούσιο με μοτίβα; Τα αξεσουάρ μπορούν να κάνουν δήλωση.

DON’T: Όταν πρόκειται για ένα χαλί περιοχής , δεν θέλετε να έχετε ένα πολύ μικρό. Αυτό είναι το νούμερο ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν διακοσμούν σαλόνια. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα έπιπλα πατούν στο χαλί. Στην ιδανική περίπτωση, και τα τέσσερα πόδια των κύριων κομματιών, πρέπει να βρίσκονται πάνω του, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, φροντίστε να ταιριάξετε τουλάχιστον τα μπροστινά πόδια στο χαλί (τα πίσω πόδια μπορεί να είναι μακριά).

DON’T: Χρησιμοποιήστε προσεκτικά μαξιλάρια. Τα μαξιλάρια ρίψης είναι υπέροχες διακoσμητικές πινελιές, αλλά μην χρησιμοποιείτε τόσα πολλά, γιατί θα αναγκάζεστε να τα μετακινείτε από τον καναπέ κάθε φορά που θα θέλετε να καθίσετε.

DO: Επιλέξτε μερικά που ενισχύουν το έπιπλο και τη συνολική εμφάνιση του δωματίου. Επίσης, μη διστάσετε να επενδύσετε σε μερικά υψηλής ποιότητας μαξιλάρια. Είναι μικρά αλλά έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη διακόσμηση. Τα μοτίβα μπορούν να προσθέσουν ζωντάνια και προσωπικότητα στον χώρο.

Ο βασικός κανόνας για τη διακόσμηση με μοτίβα είναι ότι εάν χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα μοτίβα, μην χρησιμοποιείτε παραπάνω από τρία διαφορετικά σχέδια σε ένα δωμάτιο.

DON’T: Όταν κρεμάτε την τέχνη σε ένα δωμάτιο, αποφύγετε το πιο κοινό λάθος που κάνουν όλοι: ΜΗΝ κρεμάτε το έργο τέχνης πολύ ψηλά. Τοποθετήστε το στο επίπεδο των ματιών. Προφανώς, αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο, οπότε χρησιμοποιήστε την κρίση σας. Είναι προτιμότερο να κάνετε λάθος και να το κρεμάσετε χαμηλότερα, παρά ψηλότερα.

Φωτισμός δωματίου

DO: Χρησιμοποιήστε μία ποικιλία από επιτραπέζιες λάμπες, φωτιστικά δαπέδου, απλίκες ή ό, τι θέλετε. Θα έχετε περισσότερο φως και συγχρόνως, θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται καλύτερα. Επίσης μην ξεχνάτε τη σημασία των διακοπτών dimmer. Είναι σημαντικό να μπορείτε να ρυθμίζετε την ένταση του ανάλογα με την ώρα και τη λειτουργία που επιθυμείτε να σας προσφέρει.