HOUSE & GARDEN

Escape One XL: Το μικροσκοπικό σπίτι που φιλοξενεί μέχρι οχτώ άτομα

πηγή: escapetraveler.net

Το «America’s Escape Homes» δημιούργησε ένα μικροσκοπικό σπίτι αξίας 69.800 δολαρίων με τροχούς, που μπορεί να φιλοξενήσει έως και οκτώ άτομα. Το Escape One XL, ένα από τα πιο δημοφιλή σχέδια της εταιρείας και περιλαμβάνει τον ίδιο εξοπλισμό με ένα κανονικό σπίτι: υπνοδωμάτια, κουζίνα, μπάνιο και σαλόνι.


Στηρίζεται σε ατσάλινο ρυμουλκούμενο σκελετό και θεωρείται τεχνικά RV. Εξαιτίας αυτού, πρέπει να συνδεθεί με σημεία παροχής νερού και ρεύματος για να χρησιμοποιήσει ορισμένες ανέσεις, αν και υπάρχει η επιλογή να συμπεριληφθούν εξοπλισμοί εκτός δικτύου, όπως ένα ηλιακό πάνελ.

Το One XL, έχει επιφάνεια 36 τετραγωνικά μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει έως και οκτώ άτομα, με τη βοήθεια από δύο σοφίτες που έχουν πρόσβαση από ενσωματωμένη σκάλα ύψους 1,5 μέτρα και της οροφής ύψους 3,4 μέτρων.

Συνολικά, το σπίτι έχει μήκος 9 μέτρα, πλάτος 2,6 μέτρα και ύψος 4,1 μέτρα, με συνολικό βάρος περίπου 5 τόνους. Αλλά αν αυτός ο χώρος είναι πολύ μικρός, υπάρχει επίσης η επιλογή για το Escape XL Wide, το οποίο ξεκινά με υψηλότερη τιμή 74.500 δολάρια, έχοντας πλάτος 3 μέτρα και μεγαλύτερο ύψος κατά 1,8 μέτρα, με παρόμοια διάταξη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @tinyhouse_hawaiiliving στις

Τα δομικά στοιχεία, όπως το καμμένο ξύλο, είναι εμπνευσμένα από την Ιαπωνία. Αυτή η επένδυση, επεκτείνεται επίσης στο εσωτερικό, από ξύλο πεύκου. Υπάρχουν μεγάλα παράθυρα, συμπεριλαμβανομένης της πόρτας εισόδου, επιτρέποντας την είσοδο του φωτός κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το βράδυ ή όταν υπάρχει συννεφιά, ο χώρος φωτίζεται με φώτα LED. Το σαλόνι διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους και ανοιγόμενα παράθυρα. Ο χώρος μπορεί επίσης να μετατραπεί σε τραπεζαρία, γραφείο ή ξεχωριστό υπνοδωμάτιο χωρίς σοφίτα. Υπάρχει επίσης η επιλογή να συμπεριληφθεί μια πόρτα μεταξύ του καθιστικού και του υπόλοιπου σπιτιού για να δημιουργηθεί ένας ιδιωτικός χώρος.

Όπως και το σαλόνι, οι σοφίτες του υπνοδωματίου, που διαθέτουν επίσης ανοιγόμενα παράθυρα, μπορούν να μετατραπούν σε διαφορετικό δωμάτιο, όπως γραφείο ή ένα μέρος παιχνιδιού για παιδιά. Ο χώρος αποθήκευσης περιλαμβάνει ντουλάπες και συρτάρια που είναι ενσωματωμένα στη σκάλα, η οποία οδηγεί σε μία από τις σοφίτες. Η άλλη σοφίτα είναι προσβάσιμη με την αντίστοιχη σκάλα.

Το μπάνιο περιλαμβάνει μπανιέρα και ντους 1,5 μέτρων, νιπτήρα, τουαλέτα, ράγια για πετσέτες, αεραγωγό και νιπτήρα. Η κουζίνα διαθέτει νεροχύτη από ανοξείδωτο ατσάλι, ντουλάπια και ψυγείο. Εάν αυτό φαίνεται δεν επαρκεί, μπορεί να προστεθεί φούρνος μικροκυμάτων, ηλεκτρικός φούρνος επαγωγικής εστίας ή αερίου, κουκούλα και φούρνος με επιπλέον κόστος.

Στις περισσότερες επιλογές πρόσθετου εξοπλισμού, περιλαμβάνεται ένα πακέτο ηλεκτρονικών ειδών με smart τηλεόραση, εξωτερικό ντους, king ή queen size κρεβάτια και επιπλέον παράθυρα. Υπάρχει επίσης η επιλογή προσθήκης πλυντηρίου και στεγνωτηρίου. Το σπίτι είναι μονωμένο με αφρό κλειστού κυττάρου. Όμως για επιπλέον ρύθμιση θερμοκρασίας, το μικρό σπίτι διαθέτει επίσης ανεμιστήρα οροφής, μονάδα κλιματισμού με αντλία θερμότητας και φούρνο.

Υπάρχουν επίσης πρίζες παντού. Το Escape ONE XL, θα είναι μέρος του Escape Tampa Bay Village, μιας κοινότητας μικροσκοπικών σπιτιών,που θα περιλαμβάνειουν και άλλες κατασκευές από την εταιρεία.