#ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ

#μένουμεσπίτι: 5 DIY deco ideas με σχοινιά

Τα diy projects είναι πλέον πολύ διαδεδομένα και όντως προσφέρουν έξυπνες και λειτουργικές λύσεις για όλο το σπίτι. Ως συνήθως τα απλά υλικά είναι αυτά που προσφέρουν τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ο σπάγκος, τα σχοινιά και τα κορδόνια, χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους χειροτέχνες για τη δημιουργία μικρών αντικειμένων μέχρι μεγαλύτερων project.

Το πιο βασικό είναι ότι είναι μία δραστηριότητα που μπορεί να γεμίσει ευχάριστα τον χρόνο σας για τις επόμενες μέρες που ακολουθούν. Ακολουθούν μερικές ιδέες για αρχάριους και πιο προχωρημένους στις DIY κατασκευές.

Μικρά καλάθια

Πρόκειται για μια εύκολη κατασκευή και σχετικά γρήγορη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα χοντρό σχοινί και πιστόλι σιλικόνης. Ξεκινάτε να γυρνάτε σε σπείρα το κορδόνι από τη βάση του μέχρι τη διάμετρο που επιθυμείτε και στη συνέχεια αρχίζετε να τυλίγετε προς τα πάνω. Δεν χρειάζεται να βάζετε συχνά κόλλα. Είναι προτιμότερο να εφαρμόζετε μικρές ποσότητες ανα διαστήματα για να μπορείτε να το σταθεροποιείτε.

Ράφι

Ένα μικρό ράφι μπορεί να αποκτήσει περισσότερο στιλ με μία μικρή παρέμβαση. Αυτή η κατασκευή είναι αρκετά εύκολη για να εφαρμοστεί χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερο κόπο. Αν έχετε έναν άδειο τοίχο και δεν ξέρετε πώς να τον διακοσμήσετε, η επιλογή αυτή θα σας δικαιώσει.

Φωτιστικό

Σε περίπτωση που έχετε βαρεθεί το παλιό φωτιστικό  ή θέλετε να κάνετε μία πιο θεματική διακόσμηση, μπορείτε να τυλίξετε γύρω του χοντρό σπάγκο για να αλλάξετε την εικόνα του. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι προσεκτικές για να μην ακουμπήσει η κόλλα πάνω στο αντικείμενο.

Καθρέφτης

Ένας απλός καθρέφτης μπορεί να μετατραπεί σε ένα boho statement αντικείμενο και να ξεχωρίσει στον χώρο. Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή. κολλήστε στην πίσω πλευρά τα κορδόνια αφήνοντας τα να πέσουν προς τα κάτω. Στη συνέχεια ανοίξτε τις κλωστές τους με τα δάχτυλα και τέλος δώστε τους σχήμα κόβοντας με ψαλίδι.

Διαχωριστικό 

Τα διαχωριστικά χρησιμοποιούνται για να οριοθετήσουν ένα συγκεκριμένο σημείο. Αν για παράδειγμα η κουζίνα και το σαλόνι μοιράζονται τον ίδιο χώρο τότε μπορείτε να κάνετε μία ελαφριά μοντέρνα κατασκευή με κορδόνια όχι για να κρύψετε την κουζίνα αλλά για υπογραμμίσετε τον χώρο της.