HOUSE & GARDEN

Μια εναλλακτική λύση για να αναδιοργανώσετε το σπίτι σας

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που οι περισσότεροι ασχολούνται με το σπίτι και από άποψη διακόσμησης αλλά κυρίως οργάνωσης και ξεκαθαρίσματος για το τι ακριβώς χρειάζεται να κρατήσουμε και τι να πετάξουμε. Η οργάνωση της ντουλάπας είναι το πρώτο μέλημα, καθώς πρόκειται για μια πολύ σύνθετη διαδικασία.

Η Μαρί Κόντο (Marie Kondo) η νούμερο ένα στον κόσμο ειδικός στην οργάνωση του σπιτιού, έχει το εξής μότο: Ότι αν ένα πράγμα μας δίνει χαρά το κρατάμε, ενώ αν όχι το πετάμε.

Ωστόσο η εξίσου γνωστή επαγγελματίας στο θέμα της οργάνωσης Ντόροθι Μπρίνινγκερ, Dorothy Breininger, φαίνεται ότι διαφωνεί με αυτή τη ρομαντική άποψη, γι’ αυτό και ανέπτυξε μία κλίμακα 5 πόντων για να εκτιμήσει εάν ένα αντικείμενο ανήκει ή όχι στο σπίτι σας. Δείτε τι γράφει η ίδια στο Zillow Porchlight .

Η κλίμακα ακαταστασίας είναι η εξής:

5 – Σημαντικά αντικείμενα των οποίων η θέση στο σπίτι σας δεν είναι διαπραγματεύσιμη. (Μουσικά όργανα, πρωτότυπα έργα τέχνης, βιβλία, φωτογραφίες, χειροποίητα παπλώματα, αρχεία γραφείου.)

4 – Αντικείμενα που είναι δύσκολο να αντικατασταθούν και αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά. (Εργαλεία κουζίνας, αθλητικά και κάμπινγκ, ωραία κλινοσκεπάσματα, κάποια έπιπλα έχουν σίγουρα μια θέση στη λίστα σας.)

3 – Είδη που χρησιμοποιείτε περιστασιακά, αλλά δεν τα έχετε χρησιμοποιήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

2 – Αντικείμενα που σπάνια χρησιμοποιείτε αλλά αισθάνεστε διστακτικοί να τα πετάξετε.

1 – Αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ, όπως εποχιακά είδη, εξειδικευμένα εργαλεία ή συσκευές κουζίνας. (Παιδικά έργα τέχνης, αχρησιμοποίητα είδη χειροτεχνίας, ρούχα που δεν ταιριάζουν πια …)

Η Μπρινινγκερ παρατηρεί ότι υπάρχουν εκπληκτικά λίγα στοιχεία που εμπίπτουν στις κατηγορίες 2 και 3. Επομένως στο σημείο αυτό φαίνεται και η χρησιμότητα αυτής της κλίμακας, διότι κάνουν ακόμη πιο εύκολη την εκκαθάριση τους.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, καλεί τους ανθρώπους να κάνουν τις ακόλουθες ερωτήσεις:

Μου αρέσει;

Ποια είναι η ειδική ιστορία πίσω από αυτό;

Μπορώ να το αντικαταστήσω ή να δανειστώ / ενοικιάσω αν το χρειάζομαι ξανά;

Υποστηρίζει τους στόχους και τις αξίες μου;

Η χαρά, όσο υπέροχη είναι, δεν μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο καθορίζουμε τι μας περιβάλλει στα σπίτια μας. Μερικές φορές τα πράγματα πρέπει να διατηρούνται επειδή είναι πρακτικά, χρήσιμα, πολύτιμα, ιστορικά, ή ίσως τα διατηρούμε γιατί είμαστε λιτοί και φιλικοί προς το περιβάλλον και δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε κάτι την επόμενη φορά που θα χρειαστεί, ανεξάρτητα από το πόσο βολικό ή φθηνό μπορεί να είναι.

 

Διαβάστε επίσης:

Decor ideas με τολμηρά color blockings

Tips για μια επιτυχημένη ασπρόμαυρη διακόσμηση

Frida Kahlo: Η εκπροσώπηση της μεξικάνικης κουλτούρας στη διακόσμηση

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση