HOUSE & GARDEN

Μία μητέρα μετέτρεψε το σπίτι της οικογένειας της στο Λονδίνο σε ένα παραμυθένιο σκηνικό

σπίτι
πηγή: instagram @layered.home

Όταν η Λίλι Σόουερ και ο σύζυγός της Ντέϊβιντ αντίκρυσαν για πρώτη φορά το σπίτι τους στο Στράτφορντ του Ανατολικού Λονδίνου , εντυπωσιάστηκαν από τα αρχικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά – αλλά ένιωθαν ότι το μέρος ήταν λίγο κουραστικό.

Αφού το αγόρασαν 445.000 λίρες, άρχισαν να το δουλεύουν σύμφωνα με τη δική τους αισθητική, μετατρέποντάς το σε μια πολύχρωμη χώρα των θαυμάτων.

Οι εναλλαγές χρωμάτων και ύφους από χώρο σε χώρο, δίνει μια θεατρικότητα, καθώς το σκηνικό αλλάζει κάθε φορά που μεταφερόμαστε και σε ένα άλλο δωμάτιο.

Το σκηνογραφικό ύφος, ενισχύουν οι σκούρες πλούσιες αποχρώσεις του πράσινου, τα έντονα μοτίβα και το μαύρο, που χαρίζει πιο δραματικό ύφος.


Επέκτειναν ελαφρώς το σπίτι για να προσθέσουν δύο επιπλέον υπνοδωμάτια και ένα ντους, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση για το ζευγάρι, τη μαμά της Λίλι και τα παιδιά τους Κάλα, Ισαάκ και Μπεθ.

Το 2017, ξεκίνησε τον λογαριασμό @ layered.home Instagram, κερδίζοντας περισσότερους από 107.000 οπαδούς που αγαπούν το ασυνήθιστο σπίτι του 1895 και πώς χρησιμοποιεί πιο οικονομικές λύσεις για να δημιουργήσει αυτή την ξεχωριστή εμφάνιση.

Ο βορειοανατολικός προσανατολισμός του σπιτιού, σημαίνει ότι δεν φωτίζεται αρκετά όλο το χρόνο.


Τα σκούρα χρώματα το καθιστούν πραγματικά ενδιαφέρον και δίνουν βάθος στο χώρο. Η Λίλι, είχε αρχίσει να μελετά τη χρωματική παλέτα που θα χρησιμοποιούσε το 2015.

Για την επίπλωση, βρήκε κομμάτια από υπαίθριες αγορές και φθηνά αντικείμενα.


Η κουζίνα είναι από την Ikea και τους κόστισε 5.000 λίρες, μία από τις φθηνότερες κουζίνες στην αγορά, ενώ τα ασπρόμαυρα πλακάκια είναι στην πραγματικότητα ένα βυνιλιακό δάπεδο αξίας 350 λιρών.


Στην κρεβατοκάμαρα έχει τοποθετηθεί μία οικονομική ταπετσαρία για να δώσει περισσότερο στιλ και την αίσθηση της πολυτέλειας, ενώ ο πολυέλαιος στο σαλόνι στο ισόγειο κοστίζει μόλις 150 λίρες. Στην πραγματικότητα όμως παραπέμπει σε έναν δέκα φορές ακριβότερο.


Η συνολική επίπλωση, τα διακοσμητικά αντικείμενα και κάθε τι που βρίσκεται στο σπίτι, είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής αισθητικής αντίληψης της ιδιοκτήτριας, η οποία κατάφερε να αποδώσει αυτό το δραματικό στιλ, κάνοντας έξυπνες αγορές βρίσκοντας καλόγουστα πράγματα.


Αυτό σημαίνει ότι όταν υπάρχει φαντασία και ένα καλά οργανωμένο πλάνο για το τι θέλει κανείς να πετύχει μέσα στο σπίτι, τότε δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας.


Ακόμα και όταν το budget είναι περιορισμένο, μπορείτε να βρείτε πρώτα τα έπιπλα και τα υλικά που θέλετε να εντάξετε στο χώρο και στη συνέχεια να τα αναζητήσετε στις πιο κοντινές οικονομικές τους εκδοχές.

Διαβάστε επίσης:

Οι 5 απλές αλλαγές για το σπίτι που ανανεώνουν πλήρως τη διακόσμηση

Ιδέες διακόσμησης για να φέρετε την ευτυχία στο σπίτι

6 tips για ένα σκανδιναβικό minimal στιλ στο σπίτι

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση