HOUSE & GARDEN

Πώς μπορεί να βοηθήσει το feng shui για να κάνετε restart στην ενέργεια του σπιτιού;

Photo by Taylor Simpson on Unsplash

Το σπίτι είναι ένας χώρος ζωτικής σημασίας. Τα έπιπλα, τα αντικείμενα, τα χρώματα, οι μυρωδιές, όλα συνδέονται με πρόσωπα ή αναμνήσεις. Όταν όλα αυτά είναι ευχάριστα, τότε υποσυνείδητα προκαλούνται θετικά συναισθήματα. Σε μία αντίθετη περίπτωση όμως, αυτό που συμβαίνει είναι να μπλοκάρει ενεργειακά ο χώρος και να μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα, ή ακόμα και αφιλόξενα ή ασφυκτικά.

Το feng shui, είναι η μέθοδος που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε, αν θέλετε να κάνετε ένα restart στην ενέργεια του σπιτιού. Δηλαδή, να απαλλαγεί από τα αρνητικά vibes και να μετατραπεί σε ένα ένα προσωπικό καταφύγιο, έτοιμο να προσφέρει πάντα ζεστασιά και ασφάλεια.

Για να το πετύχετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Δημιουργήστε περισσότερο φυσικό χώρο 

Ένα ανοργάτωτο και ακατάστατο σπίτι, είναι ό,τι χειρότερο μπορείτε να κάνετε για την ενέργεια του. Αφιερώστε χρόνο για να αδειάσετε συρτάρια, να οργανώσετε ξανά τις ντουλάπες και γενικάν να ανοίξετε τις πόρτες σε μία πιο φρέσκια ενέργεια και θετική ορμή.

Βήμα 2: Καθαρίστε την ενέργεια χρησιμοποιώντας αλάτι

Το επόμενο βήμα είναι η εκκαθάριση της παρατεταμένης ενέργειας στον χώρο. Το καλύτερο εργαλείο σύμφωνα με το feng shui για να το κάνετε αυτό (υπό την προϋπόθεση ότι το κρατάτε μακριά από παιδιά και ζώα) είναι ένα μπολ με θαλασσινό αλάτι.

Ρίξτε λίγο θαλασσινό αλάτι σε μικρά μπολ ή μικρά φλιτζάνια και τοποθετήστε τα γύρω από το σπίτι σας σε περιοχές όπου αισθάνεστε ότι η ενέργεια είναι βαριά ή κολλημένη. Αφήστε τα για μια μέρα, αρκετές ημέρες ή για όσο σας φαίνεται σωστό.  Μόλις νιώσετε ότι ο χώρος είναι φρέσκος και καθαρός, συγκεντρώστε τα μπολ με αλάτι και ρίξτε το αλάτι σε κάδο απορριμμάτων. Στη συνέχεια, βγάλτε τα σκουπίδια. Μπορείτε να το κάνετε όποτε θέλετε καθαρισμό βαθιάς ενέργειας στο σπίτι.

Βήμα 3: Ξεσκονίστε συχνά τους χώρους

Η απαλλαγή από τη σκόνη, μπορεί να καθαρίσει το σπίτι σας από το “θολό” αέρα. Το feng shui αναφέρει ότι είναι μια εξαιρετική πρακτική για να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε με διαύγεια τη μέρα σας.

Βήμα 4: Ανυψώστε τον χώρο εργασίας σας

Φροντίστε να μεταφέρετε φρέσκια ενέργεια στον καθορισμένο σημείο εργασίας του σπιτιού. Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι αγαπημένες μου προσθήκες, γιατί φέρνουν τόση ηρεμία, σοφία, συμβολισμό και ενεργή ανάπτυξη, εκεί όπου τοποθετούνται. Ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε κρύσταλλα ή αγαπημένες φωτογραφίες. Οτιδήποτε σας εμπνέει εντάξτε το στον χώρο εργασίας σας.

Βήμα 5: Τέχνη και ράφια

Αυτό το βήμα προχωρά πολύ στη δημιουργία μιας νέας προοπτικής. Είτε αναδιαμορφώνετε τα έργα τέχνης, είτε τα ράφια σας, κάθε φορά που αλλάζετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας, αλλάζετε τις πληροφορίες που λαμβάνετε κάθε μέρα. Αντί να αγοράζετε νέα τέχνη κάθε φορά που αισθάνεστε κολλημένοι, χρησιμοποιήστε ό, τι έχετε και απλώς ανακινήστε λίγο τα πράγματα.

Βήμα 6: Ορίστε το στάδιο για αυτο-φροντίδα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλίσετε ότι ο χώρος σας θα συνεχίσει να σας εμπνέει, είναι να προωθήσετε την αυτο-φροντίδα. Εάν αισθάνεστε καλύτερα όταν διαλογίζεστε, κρατήστε τα μαξιλάρια στο αγαπημένο σας σημείο, για ένα διάλειμμα μέσα στη μέρα. Αν προτιμάτε να χαλαρώσετε με άρωματα, διασκορπίστε κεριά αρωματοθεραπείας , αιθέρια έλαια σε κάθε δωμάτιο.

 

Διαβάστε επίσης:

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς τάσεις για τη διακόσμηση του σπιτιού στο instagram

12+1 tips για μία rustic διακόσμηση στο σπίτι

Ιδέες διακόσμησης για μία boho αυλή

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση