HOUSE & GARDEN

Πώς να ανανεώσετε ένα μακρόστενο μπαλκόνι

πηγή: instagram #patio

Ένα μακρόστενο μπαλκόνι, δεν είναι απαραίτητα αποτρεπτικό ώστε να μεταμορφωθεί σε έναν ιδιαίτερο εξωτερικό χώρο ανάπαυσης. Η γεωμετρία του, μπορεί να μην ενδείκνυται για μεγάλα έπιπλα, όμως υπάρχουν λύσεις που προσφέρουν άνεση.

Ξεκινήστε κάνοντας ένα καλό ξεκαθάρισμα στα πράγματα που έχετε εκεί. Σε περίπτωση που έχετε άχρηστα αντικείμενα ακόμα και έπιπλα, ήρθε η ώρα να τα αποχωριστείτε. Επίσης αν έχετε μία ντουλάπα, κάνετε μία εκκαθάριση και πετάξτε οτιδήποτε περιττό. Ο χώρος είναι περιορισμένος και καλό είναι να μην είναι πολύ γεμάτος.

Στη συνέχεια, δείτε μήπως υπάρχουν μικροφθορές στους τοίχους. Σφραγίστε με σοβατεπί τα προβληματικά σημεία και αποκαταστήστε τις ρηγματώσεις στους αρμούς. Η δουλειά αυτή, γίνεται από επαγγελματία, αλλά αξίζει τον κόπο, διότι μπορείτε να προλάβετε μεγαλύτερες ζημιές που μπορεί να προκληθούν, αν δεν τις διορθώσετε άμεσα.

Όσον αφορά στα έπιπλα, είναι καλό να μην επιλέξετε πολύ ογκώδη, αλλά μικρότερα για να συμβαδίζουν με την κλίμακα του μέρους. Τα χαλιά εξωτερικού χώρου μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να δημιουργήσουν την αίσθηση ενός υπαίθριου δωματίου. Επίσης, τα ξύλινα πλακάκια deck και τα ασπρόμαυρα boho ή ισπανικά, είναι ιδανικές επιλογές.

Δείτε μερικές ιδέες για περισσότερη έμπνευση:

Μπαούλο

Ένα μπαούλο μπορεί να μετατραπεί σε ένα έπιπλο για το μακρόστενο μπαλκόνι. Τοποθετήστε το κατά πλάτος και οχι κατά μήκος για να εξοικονομήσετε χώρο. Διακοσμήστε με μαξιλάρια και ριχτάρια για να μαλακώσετε την σκληρή του όψη.

Aπλότητα 

Μερικές φορές, τα απλά πράγματα, είναι και τα πιο λειτουργικά. Ένα τραπέζι με δύο καρέκλες, είναι τα απαραίτητα έπιπλα για ένα μπαλκόνι. Άρα τα προσαρμόζετε στην κλίμακα του. Για να χαρίσετε περισσότερο στιλ και να δημιουργήσετε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα, συμπληρώστε ένα χαλί εξωτερικού χώρου, φυτά και φανάρια.

Boho όαση

Το boho στιλ, είναι ιδανικό για μεγάλα και μικρότερα μπαλκόνια. Η χαλαρή διάθεση του διάθεση και η όμορφη αισθητική του, αρκούν για να μας χαλαρώσουν και να μας αποφορτίσουν από μία δύσκολη μέρα.

Ξύλινα πλακάκια deck

Η τάση αυτή στα υλικά δεν είναι καινούρια, όμως γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Η όψη του ξύλου εκπέμπει πάντα ζεστασιά και φέρνει το σημείο πιο κοντά στη φύση. Όποια έπιπλα και αν έχετε, μπορούν πολύ εύκολα να συνδυαστούν αλλά και να αναδειχθούν με αυτού του τύπου πλακάκια. σίγουρα χρειάζονται καθάρισμα στα κενά τους, όμως είναι τόσο μικρή η περιοχή που δεν θα σας δυσκολέψει, αφού μπορεί να μπει ακόμα και ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνει τυχόν σκουπίδια από τα κενά τους.

Λιτότητα

Σε ένα διαμέρισμα με μοντέρνα αισθητική, δεν χρειάζονται υπερβολές, καθώς το design είναι αυτό που κυριαρχεί. Τα εκλεκτά υλικά ξεχωρίζουν από μόνα τους. Επίσης οι φετινές τάσεις προτείνουν λιτούς χώρους, χωρίς να είναι ιδιαίτερα γεμάτοι με πολλά έπιπλα. Επομένως μία αναπαυτική καρέκλα πλαισιωμένη με φυτά και λίγα διακοσμητικά αντικείμενα αρκεί για να τονίσει τον αστικό και μοντέρνο του χαρακτήρα.

Ασπρόμαυρα πλακάκια

Τα boho, ισπανικά ή τύπου μωσαϊκό πλακάκια, αναδεικνύουν ένα μικρό μπαλκόνι, χάρη στα εντυπωσιακά τους μοτίβα. Μοιάζουν σαν μία ταπετσαρία, που αποτελεί τη συνέχεια του εσωτερικού χώρου στον εξωτερικό. Τα έπιπλα δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά για α μην επισκιάσουν τον ρόλο τους.