HOUSE & GARDEN

Πώς να εφαρμόσετε την τεχνική layering στο σπίτι

πηγή: instagram#layeringdecor

Ο λόγος που το layering είναι τόσο αγαπητό για το σπίτι, είναι επειδή ολοκληρώνει τη διακόσμηση, προκαλώντας πιο έντονα ζεστασιά στον χώρο δίνοντας του συγχρόνως μεγαλύτερο ενδιαφέρον από άποψη αισθητικής.

Αλλά η δημιουργία πολλών επιπέδων, δεν ισοδυναμεί με ακαταστασίας σε ένα δωμάτιο. Στους μινιμαλιστικούς χώρους, μπορούν να τοποθετηθούν επιτυχώς διάφορες στρώσεις και να δείχνουν άνετοι και “ολοκληρωμένοι” χωρίς πολλά “πράγματα”.

Πώς να ολοκληρώσετε ένα δωμάτιο προσθέτοντας στρώματα και όχι ακαταστασία:

Οι υφές και το στιλ έχουν μεγάλη σημασία. Μπερδέψτε υφές μεταξύ τους, χρώματα και μοτίβα. “Παίξτε” με τις διαστάσεις και τις κλίμακες.

δείτε σε ποια αντικείμενα μπορείτε να βασιστείτε

1. Ένα χαλί (ή δύο)

Τα χαλιά είναι ένας υπέροχος τρόπος για να προσθέσετε υφή σε ένα χώρο, καθώς και να ορίσετε και να ολοκληρώσετε οπτικά ένα δωμάτιο. Είναι άνετα κάτω από τα πόδια και προσθέτουν ένα κυριολεκτικό στρώμα ζεστασιάς. Επιλέξτε φυσικό και ουδέτερο όπως ένα χαλί σιζάλ ή ένα πολύχρωμο και κλασικό σαν ένα περσικό χαλί . Μπορείτε ακόμη και να τοποθετήσετε ένα χαλί περιοχής πάνω από χαλί από τοίχο σε τοίχο ή το ένα πάνω στο άλλο για πρόσθετη υφή και προσωπικότητα.

2. Κουρτίνες

Οι κουρτίνες προσθέτουν απαλότητα και ιδιωτικότητα – δύο πράγματα που χρειάζεται κάθε δωμάτιο.  Πολλά παράθυρα με όμορφη επένδυση μπορούν να φαίνονται υπέροχα μόνα τους, αλλά οι κουρτίνες προσθέτουν απαλότητα στις σκληρές άκρες τους.  Επιλέξτε τις ουδέτερες σε περίπτωση που από πίσω έχετε ένα έντονο μοτίβο.

3. Μικρά έπιπλα

Μόλις τοποθετήσετε τα κύρια κομμάτια σας, όπως έναν καναπέ, καρέκλες ή ένα κρεβάτι, σκεφτείτε να προσθέσετε μερικά μικρότερα έπιπλα που θα είναι λειτουργικά και θα προσθέσουν υφή στο δωμάτιο. Ένα τραπεζάκι ή ένα μεγάλο ottoman, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να σηκώσετε τα πόδια σας. Για παράδειγμα, ένα ξύλινο σκαμνί δίπλα σε μια καρέκλα, δημιουργεί ένα φυσικά όμορφο μέρος. Ανακατέψτε τις υφές συνδυάζοντας αντίκες με μοντέρνες και λείες επιφάνειες.

4. Άνεση 

Οποιοδήποτε αντικείμενο περιλαμβάνει την άνεση είναι αρεστό. Ως συνήθως τα μαξιλάρια είναι αυτα που χρησιμοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στο layering. Aκολουθούν τα ριχτάρια και τα παπλώματα. Τα homewear αυτά, έχουν όλα όσα χρειάζεστε για ξεκούραση και χαλάρωση.

5. Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι ένα σημαντικό στρώμα, που μπορείτε να προσθέσετε σε οποιονδήποτε χώρο ώστε να είναι λειτουργικός καθώς και ζεστός και πολυδιάστατος. Σε κάθε δωμάτιο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε εξασφαλίσει να είναι άφθονος. Προσπαθήστε να ισορροπήσετε το φως είτε με κρεμαστά φωτιστικά  σε καλή απόσταση, είτε προσθέτοντας λαμπτήρες σε όλες τις γωνίες.

6. Τοίχος

Είτε πρόκειται για έργα τέχνης, φωτογραφίες, παπλώματα ή παλαιά κειμήλια που κρέμονται στον τοίχο σας, αν δημιουργήσετε στρώσεις με κάτι που σας ενδιαφέρει, το δωμάτιο δείχνει πιο ολοκληρωμένο και βοηθά στην αφήγηση της ιστορίας σας.  Απλά προσέξτε να μην το παρακάνετε. Κρατήστε λίγο λευκό χώρο στους τοίχους σας και στη ζωή σας.

7. Αξεσουάρ

Χρησιμοποιήστε αξεσουάρ με φειδώ, αλλά με σκοπό. Προσθέσετε ένα επίπεδο προσωπικότητας, χρώματος ή  και διάστασης. Σκεφτείτε τρόπους που θα μπορούσαν επίσης να είναι πρακτικοί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πολύχρωμο καλάθι για να κρατάτε περιοδικά ή πλεκτά είδη ή ένα χειροποίητο κεραμικό δίσκο για να οργανώσετε μικροαντικείμενα.

8. Φύση

Τα φυτά, τα λουλούδια, τα κλαδιά, το ξύλο, το κέλυφος, οι βράχοι και το ξύλο που χρησιμοποιούνται μέσα στο σπίτι σας φέρνουν το απόλυτο layering που θα συμπληρώσει το χώρο.

 

Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα που φαίνεται εκτός ισορροπίας ή εκτός τόπου. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ακόμη λευκός χώρος στο δωμάτιο.