#ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ

Πώς να εντάξετε τους καθρέφτες στη διακόσμηση του σπιτιού

Photo by Milada Vigerova on Unsplash

Οι καθρέφτες ήταν ανέκαθεν ένα αγαπημένο και πρακτικό αντικείμενο για το σπίτι. Στη διακόσμηση, ανάλογα με το σημείο που τοποθετείται, μπορεί να κρύψει ατέλειες, να κάνει τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος και φυσικά ανάλογα με το σχήμα και την κορνίζα, προσαρμόζεται σε κάθε στιλ.

Ο ρόλος του μπορεί να είναι βοηθητικός ή πρωταγωνιστικός σε ένα σημείο. Αυτό εξαρτάται από το μέρος που τοποθετείται και αν η χρήση του είναι περισσότερο πρακτική ή διακοσμητική. Από την είσοδο του σπιτιού μέχρι και το υπνοδωμάτιο δείτε μερικές ιδέες για το πώς λειτουργούν μέσα στους χώρους ενός σπιτιού.

Υπνοδωμάτιο

Σε έναν κενό τοίχο μπορείτε να τοποθετήσετε έναν μεγάλο vintage καθρέφτη. Ο μεγάλος του όγκος δεν πρέπει να σας απασχολεί, καθώς πρόκειται να καλύψει στο μεγαλύτερο μέρος του την κάθετη επιφάνεια και όχι την οριζόντια. Αυτού του τύπου οι καθρέφτες δίνουν πάντα ένα luxury ύφος στον χώρο.

Σύνθεση

Αντί για poster και φωτογραφίες μπορείτε να συνθέσετε ένα κολάζ στον τοίχο μόνο με καθρέφτες. Επιλέξτε τι κορνίζες τους ανάλογα με το στιλ του χώρου. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε αντίθεση μοντέρνου με vintage, χρειάζεται προσοχή να μην το παρακάνετε με τις πληροφορίες που δίνετε. Δηλαδή αν είναι ήδη γεμάτο το καθιστικό η αν η τραπεζαρία αποτελείται από πολλά υλικά και χρώματα, τότε καλό θα ήταν να το αποφύγετε.

Layering

Το layering δημιουργεί μία ευχάριστη οφθαλμαπάτη, δίνοντας την αίσθηση του βάθους και ζωντανεύει πάντα ένα αδιάφορο σημείο. Ειδικά αν έχετε έναν στενό διάδρομο ή ένα μικρό χολ, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή την τεχνική για να το αναδείξετε.

Paris style

Οι οversized καθρέφτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μιμηθείτε το παριζιάνικο στιλ διακόσμησης. Για να το πετύχετε θα ορίσετε νοητά τον κεντρικό άξονα του χώρου. Εκείνο θα είναι και το σημείο όπου θα τον τοποθετήσετε. ακολουθώντας το “mirror effect”, ό,τι έπιπλο έχετε από την μία πλευρά θα βάλετε και από την άλλη για να υπάρχει συμμετρία. Θα πρέπει να μοιάζουν σαν να καθρεφτίζονται μεταξύ τους. Για να γίνει ακόμα πιο χαρακτηριστικο το στιλ, καλό είναι να έχετε λευκούς τοίχους.

Μοντέρνος καθρέφτης

Οι μοντέρνοι καθρέφτες μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στο σπίτι. Αυτοί με τα πολυγωνικα σχήματα είναι μία καλή ιδέα αν επιθυμείτε να δώσετε έμφαση σε ένα σημείο. Η έντονη γεωμετρία τους κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον.