HOUSE & GARDEN

Πώς να φέρετε τη γαλλική ύπαιθρο στην αυλή του σπιτιού σας

γαλλική επαρχία
πηγή: instagram @apropos_provence

Το στιλ της γαλλικής υπαίθρου έχει διαχρονική αξία στις τάσεις της διακόσμησης και ειδικά φέτος ανήκει στις πιο δημοφιλείς τάσεις.

Τώρα που ο καιρός επιτρέπει την παραμονή στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, μπορείτε να εκμεταλλευθείτε την ευκαιρία και να ανανεώσετε την αυλή, χαρίζοντας της κομψό στιλ και μια πολύ ήρεμη ατμόσφαιρα.

Το ιδιαίτερο σε αυτό το στιλ διακόσμησης, είναι ότι μπορεί να δείχνει ατημέλητο, όμως στην πραγματικότητα, ακολουθεί μια συγκεκριμένη φιλοσοφία που αναζητά την τελειότητα στις ατέλειες.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να το αποδώσετε επιτυχώς στην αυλή του σπιτιού σας, ή ακόμα και στο μπαλκόνι, αρκεί να το προσαρμόσετε στην κλίμακα:

Έμπνευση

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό το στιλ διακόσμησης είναι εμπνευσμένο από τη γαλλική ύπαιθρο. Αν και η γαλλική διακόσμηση τείνει να έχει αρκετά περίτεχνα στοιχεία, αυτό το στυλ χρησιμοποιεί τα περισσότερο τα παραδοσιακά με πιο χαλαρό και ήρεμο τρόπο. Το “φθαρμένο” και παλιό ξύλο και οι ουδέτερες χρωματικές παλέτες, είναι τα βασικά στοιχεία αυτού του στυλ. Επομένως μπορείτε να “φρεσκάρετε” τα παλιά ξύλινα έπιπλα και να τα βγάλετε στους εξωτερικούς σας χώρους. Για να είναι πιο προστατευμένα μπορείτε να τα αδιαβροχοποιήσετε με ειδικό βερνίκι, αφού τα βάψετε ή κάνετε οποιαδήποτε DIY αλλαγή σε αυτά.

Ισορροπία

Πρόκειται για ένα από τα λίγα στυλ που επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ του ρουστίκ και του κομψού. Εστιάζει στη λειτουργικότητα και την άνεση, διατηρώντας παράλληλα την κομψότητα της γαλλικής διακόσμησης. Είναι ταυτόχρονα εντυπωσιακό και φιλόξενο.

Στοιχεία της Φύσης

Η διακόσμηση της γαλλικής υπαίθρου ενσωματώνει πολλά στοιχεία του ρουστίκ στιλ – η χρήση των φυσικών υλικών είναι ένα από τα πιο εμφανή χαρακτηριστικά. Επομένως η λεπτή κομψότητα ορίζει αυτό το στυλ. Στην αυλή προσθέστε όσα περισσότερα φυτά μπορείτε (δείξτε προτίμηση στις λεβάντες), σε κεραμικές γλάστρες του ίδιου χρώματος και τοποθετήστε κομψά έπιπλα, με διακριτικές λεπτομέρειες.

Ουδέτερη παλέτα με ζεστές πινελιές

Η χρωματική παλέτα είναι κυρίως ουδέτερη, όμως συχνά χρησιμοποιούνται και πιο ζεστοί τόνοι. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε χρώμα επιθυμείτε, απλώς φροντίστε να είναι στη ζεστή εκδοχή του.

Η ομορφιά είναι στις καμπύλες

Σε αντίθεση με τα μοντέρνα έπιπλα που τείνουν να έχουν καθαρές γραμμές και γωνιακή δομή, το γαλλικό στιλ, χρησιμοποιεί έπιπλα με καμπύλες για να επιτύχει μια χαλαρή, ευχάριστη ατμόσφαιρα. Επομένως όταν έρθει η στιγμή να διαλέξετε καινούρια έπιπλα, προσανατολιστείτε προς αυτή την κατεύθυνση.

Παίξτε με μοτίβα

Τα μοτίβα προσδίδουν χαρακτήρα στο σπίτι. Υπάρχει διαθέσιμη για εσάς, μια μεγάλη ποικιλία καθώς μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε καρό, ρίγες και φλοράλ. Τα περισσότερα υφάσματα, είναι συνήθως από λινό ή βαμβάκι.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι τα πιο μοσχομυριστά φυτά για την αυλή ή το μπαλκόνι του σπιτιού

4 tips για να μεταφέρετε την άνοιξη της Προβηγκίας στον κήπο σας

Γιατί η λεβάντα είναι το ιδανικό φυτό για το εξωτερικό του σπιτιού φέτος το καλοκαίρι

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση