HOUSE & GARDEN

Πώς να οργανώσετε σωστά τα beauty και makeup products στο μπάνιο

Photo by Jamie Street on Unsplash

Η στρατηγική οργάνωση των beauty και makeup products στο μπάνιο είναι απαραίτητη ώστε να παραμένει καθαρό και οργανωμένο. Όταν λοιπόν αποθηκεύσετε σωστά τα αγαπημένα σας προϊόντα στην ουσία θα έχετε καταφέρει να αναβαθμίσετε τη συνολική εικόνα του χώρου. Ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο τρόπος που τα τακτοποιείτε μπορεί να διατηρήσει άθικτη την ποιότητα τους.
Ακολουθούν 5 έξυπνες λύσεις αποθήκευσης που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τα μέγιστα:

1. Ξεχωρίστε τα προϊόντα μακιγιάζ σε κατηγορίες

Η τακτική των makeup artists να χωρίζουν σε κατηγορίες τα προϊόντα τους είναι ιδιαίτερα πρακτική και μπορεί να σας διευκολύνει στην καθημερινή makeup ρουτίνα ειδικά το πρωί πριν τη δουλειά που ο χρόνος σας είναι αρκετά περιορισμένος. Ανάλογα με τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε χωρίστε τα σε κατηγορίες και τοποθετήστε τα σε μία σταθερή θέση για να μην χρειαστεί να τα ψάχνετε όταν βιάζεστε και για να έχετε μία πιο τακτοποιημένη εικόνα στο σημείο. Το συρτάρι κάτω από τον νιπτήρα, ο πάγκος του επίπλου του μπάνιου, ακόμα και ένα ράφι είναι σημεία που ευνοούν για αυτή τη δουλειά.

 

 

Για παράδειγμα, αν φοράτε περισσότερα κραγιόν σε σχέση με σκιές μπορείτε να τα χωρίσετε ανά χρώματα, ή σε ανεξίτηλα και μη, ή σε καθημερινά και πιο βραδινά.

 

 

Αν πάλι έχετε αδυναμία στις σκιές τότε ταξινομήστε σε ένα σημείο τις παλέτες, και σε ένα πιο ρηχό διάφανο κουτί τοποθετήστε τις μονές για να τις έχετε όλες συγκεντρωμένες.

 

 

Τα concealer, τα υγρά foundation, τις πούδρες ή τις BB και CC κρέμες μπορείτε να τα συγκεντρώσετε όλα μαζί σε ένα organizer. Το ίδιο ισχύει για τα ρουζ και τα πινέλα.

2. Λάβετε υπόψη τη θερμοκρασία

Αν το μπάνιο σας δεν έχει καλό εξαερισμό, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να οργανώσετε και να τακτοποιήσετε τα προϊόντα σας στο υπνοδωμάτιο. Η θερμοκρασία ενός χώρου επηρεάζει τη χημεία των makeup και beauty products. Επομένως αν το μπάνιο συγκεντρώνει πολύ υγρασία και τείνει να ανεβάζει τη θερμοκρασία πάνω από την επιτρεπτή που είναι αυτή του δωματίου, υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθούν. Το ιδανικό σημείο που θα μπορούσατε να τα αποθηκεύσετε στο υπνοδωμάτιο είναι αυτό που μένει σκιερό τις περισσότερες ώρες της μέρας ώστε να μην μπορούν να οξειδωθούν από τις ακτίνες του ηλίου. Βρείτε χώρο σε κάποια από τα συρτάρια σας ή αν έχετε κάποια ελεύθερη επιφάνεια σε χαμηλή συρταριέρα ή στο έπιπλο τουαλέτας ομορφιάς.

 

 

3. Οι κρέμες φυλάσσονται πάντα σε δροσερό μέρος

Οι κρέμες και ειδικά όσες έχουν μορφή gel, οι μάσκες και γενικότερα τα beauty products πρέπει να διατηρούνται πάντα δροσερά. Αυτό σημαίνει ότι είτε θα τα αποθηκεύετε στο ψυγείο ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, είτε μπορείτε να προμηθευτείτε ένα mini fridge.

 

 

Πρόκειται όντως για ένα mini ψυγείο με καλώδιο για την πρίζα, που διατηρεί στην κατάλληλη θερμοκρασία τα προϊόντα ομορφιάς. Μπορείτε να το αναζητήσετε στο διαδίκτυο και να το τακτοποιήσετε κοντά στα υπόλοιπα προϊόντα μακιγιάζ.

4. Κρατήστε τα πινέλα και τα σφουγγάρια μακριά από σκόνες

Το συνηθέστερο λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες όταν τακτοποιούν τα πινέλα του μακιγιάζ είναι να τα τοποθετούν σε mini δοχεία σε ανοιχτά ράφια. Αν και αισθητικά είναι μία πολύ όμορφη εικόνα, πρακτικά αυτό που συμβαίνει είναι να συγκεντρώνουν σκόνη η οποία κατά το μακιγιάζ μεταφέρεται στο δέρμα του προσώπου. Επομένως προτιμήστε να αποθηκεύετε τα πινέλα σας και τα σφουγγάρια σε κλειστά κουτιά και φροντίστε να τα καθαρίζετε τακτικά.

 

 

5. Αναζητήστε τα κατάλληλα για εσάς organizer

Το κάθε μπάνιο είναι διαφορετικό όπως και η ποσότητα των προϊόντων που χρησιμοποιείτε. Επομένως πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα που πρόκειται να οργανώσετε και μετά να αναζητήσετε τα κατάλληλα organizers.

 

 

Όσα χρησιμοποιείτε περισσότερο φροντίστε να τα βάλετε σε σημείο που έχετε άμεση πρόσβαση, ενώ τα υπόλοιπα αποθηκεύστε τα πάντα κατηγοριοποιημένα στα υπόλοιπα ντουλάπια.