#ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ

Πώς να οργανώσετε τα πράγματα σας με στιλ, σε εμφανή σημεία του σπιτιού

Photo by Stephanie Harvey on Unsplash

Η οργάνωση στο σπίτι, είναι μία διαδικασία που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε να κάνουμε. Τα κουτιά, οι θήκες και οι ντουλάπες, έχουν σχεδιαστεί για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ακόμα και όταν δεν είναι τακτοποιημένα στο εσωτερικό τους, δεν χαλάνε την εικόνα του δωματίου όπου βρίσκονται.

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να καταφέρουμε να έχουμε πάντα σε τάξη, τα διάφορα αντικείμενα που συχνά μένουν σκόρπια στο καθιστικό, στα ντουλάπια και στην κουζίνα. Η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, όταν πρέπει να πετύχουμε παράλληλα και την αισθητική εξισορρόπηση στον χώρο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα πολυμορφικά έπιπλα και τα stylish αντικείμενα, έρχονται να δώσουν τις πιο εύκολες, γρήγορες και κομψές λύσεις.

Βιβλιοθήκη-πλέγμα

H δημοφιλής αυτή βιβλιοθήκη, είναι πάντα μία καλή ιδέα για να μπορείτε να οργανώνετε τα πράγματα στο καθιστικό ή όπου αλλού επικρατεί ακαταστασία. Χωράει extra κουτιά για τα αντικείμενα που δεν θέλετε να φαίνονται και παράλληλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ψηλότερα ράφια σαν βιτρίνα.

Εναλλακτικό καλάθι

Αντικείμενα όπως αυτό, πάντα διακρίνονται από την πρακτικότητα τους. Μπορούν να χρησιμεύσουν για τον πάγκο της κουζίνας, μέχρι οποιοδήποτε άλλο ράφι του σπιτιού. Δεν προορίζονται μόνο για αποθήκευση τροφίμων, αλλά και μικρότερων αντικειμένων.

Τρόλεϊ

Τα τρόλεϊ ανάλογα με τον σκοπό που χρησιμοποιούνται, προσφέρουν και διαφορετικές λύσεις. Στο καθιστικό μπορούν να μετατραπούν σε ένα mini bar και να αποθηκεύσουν με στιλ μερικά πράγματα τα οποία ποτέ δεν είχαν ποτέ ένα σταθερό σημείο.

Λεπτή ραφιέρα

Ως συνήθως τα διάφορα διακοσμητικά βρίσκονται σκόρπια στο έπιπλο της τηλεόρασης ή σε κάποιο ράφι. Είναι προτιμότερο να συγκεντρωθούν όλα μαζί σε μία λεπτή και minimal ραφιέρα,  την οποία μπορείτε να μετατρέψετε σε statement αντικείμενο στον χώρο. Ιδανικό σημείο για να την τοποθετήσετε, είναι αυτό που του λείπει η ζωντάνια.

Coffee table

Τα τραπέζια αυτό εκτός του ότι δίνουν μια καλή ευκαιρία για να διακοσμήσουμε, βοηθούν και στο να οργανώσουμε τα πράγματα που περισσεύουν.

Σκαμπό

Τα μικρά σκαμπό, με αποθηκευτικό χώρο είναι ιδανικά για το καθιστικό. Έχουν ικανοποιητική χωρητικότητα, δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και φυσικά χαρακτηρίζονται από λειτουργικότητα.

Οttoman

Από τα πλέον δημοφιλή και αγαπημένα έπιπλα, τα ottoman είναι πολυχρηστικά. Μπορούν να αποθηκεύσουν στο εσωτερικό τους από κουβέρτες μέχρι τσάντες, να χρησιμοποιηθούν ως τραπέζια σαλονιού και συγχρόνως να λειτουργήσουν σαν σκαμπό.

Kαλάθια seagrass

Τα καλάθια αυτά έχουν μόνο πλεονεκτήματα. Καταρχάς ανήκουν στα φετινά trend τα οποία θα παραμείνουν επίκαιρα για αρκετά χρόνια ακόμα, είναι ελαφριά, ταιριάζουν με τα περισσότερα διακοσμητικά στιλ, και μπορούν να χρησιμεύσουν στην οργάνωση, χωρίς να υποβαθμίζουν την αισθητική του χώρου.