HOUSE & GARDEN

Τα 5 αντικείμενα που ολοκληρώνουν τη διακόσμηση του καθιστικού

Photo by Houzlook .com from Pexels

Τα καθιστικά που ως συνήθως θαυμάζουμε στους διάφορους λογαριασμούς στο Instagram και στα δημοφιλή περιοδικά διακόσμησης, είναι αποτέλεσμα μιας επαγγελματικής μελέτης, η οποία έχει προσέξει ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια και έχει εφαρμόσει τους βασικούς κανόνες.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να κάνετε μια μικρή αναβάθμιση, καλό είναι να ξεκινήσετε πρώτα από τα έπιπλα. Αμέσως μετά, είναι πολύ σημαντικό να προσέξετε με ποια ποια homewear και διακοσμητικά αξεσουάρ θα τα συμπληρώσετε.

Τα  αντικείμενα αυτά, είναι για την διακόσμηση κάτι σαν το αλατοπίπερο στο φαγητό. Και ενώ ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, ανάλογο με τη διαφορετικότητα της αισθητικής του καθενός, υπάρχουν πέντε είδη από διάφορες κατηγορίες, που καλό θα ήταν να μην λείπουν από κανένα σπίτι.

Διακοσμητικά μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια ρίψης είναι σημαντικά για λόγους άνεσης και αισθητικής. Μερικές φορές η πλάτη σας μπορεί να χρειαστεί επιπλέον υποστήριξη ή ίσως θελήσετε απλά να κοιμηθείτε και να έχετε ένα επιπλέον μαξιλάρι για να στηρίξετε το κεφάλι σας.

Ανεξάρτητα από τον λόγο, αξίζει να έχετε μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια είτε στον καναπέ είτε στις καρέκλες. Επιπλέον αποτελούν μια ευκαιρία να πειραματιστείτε με διαφορετικά χρώματα, υφές και μοτίβα στον χώρο, χωρίς να έχετε μεγάλη δέσμευση.

Ριχτάρια

Όπως τα μαξιλάρια, έτσι και τα ριχτάρια εξυπηρετούν πολλούς σκοπούς. Είναι πρακτικά και θεωρούνται το κατάλληλο μέσο για να προσθέσετε ένα pop χρώμα. Εάν θεωρείτε ότι ο καναπές δείχνει κάπως θαμπός, μπορείτε να του χαρίσετε μια άμεση αναβάθμιση με ένα από αυτά. Είναι επίσης υπέροχα για εποχιακές διακοσμήσεις, λόγω της μεγάλης έκτασης και ποικιλίας στις υφές, τα μοτίβα και τα χρώματα.

Φυτά

Τα φυτά είναι από τις καλύτερες και πιο βιώσιμες επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Ο χώρος αποκτά ζωτικότητα, ενώ συγχρόνως απολαμβάνετε μία πιο καθαρή ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι. Μπορείτε να εντάξετε από μεγάλες ογκώδεις γλάστρες, μέχρι μικρότερες συνθέσεις με φυτά σε διάφορα μεγέθη και είδη. Τα έπιπλα σαφώς και συμμετέχουν, καθώς μπορείτε να προβάλετε πάνω σε διακοσμητικές σκάλες, σε ραφιέρες, σε μικρά τραπέζια και οτιδήποτε άλλο σας εμπνέει.

Κεριά

Τίποτα δεν δημιουργεί μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα όπως τα κεριά, οπότε είναι σημαντικό να έχετε πάντα κάποια εύκαιρα. Τοποθετήστε τα πάνω στο coffee table μέσα σε μία σύνθεση, αφήστε τα να σταθούν μόνα πάνω σε ένα μπουφέ και γενικά βρείτε όποιο άλλο τρόπο επιθυμείτε για να τα εντάξετε στη συνολική διακόσμηση.

Κάτι προσωπικό

Το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχετε στο σαλόνι σας, είναι κάτι που είναι προσωπικό και έχει νόημα για εσάς. Μπορεί να είναι ένα έργο τέχνης, μια φωτογραφία ή κάποιο άλλο είδος ειδικού αξεσουάρ.

Η ιδέα γύρω από αυτό έχει να κάνει ότι πρόκειται για ένα τόσο ξεχωριστό αντικείμενο που δεν μπορεί κανείς να βρει εύκολα σε ένα απλό κατάστημα. Αυτό θα κάνει το σαλόνι να διαφοροποιηθεί από όλα τα άλλα χαρίζοντας του έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης:

DIY: Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε stencils πάνω σε έπιπλα

6 tips για να διατηρείτε τα παλιά ξύλινα έπιπλα σαν καινούρια

Ποια παλιά έπιπλα είναι κατάλληλα για μεταποίηση

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση