HOUSE & GARDEN

Τα 6 στοιχεία που δείχνουν ότι έχετε διαχρονική διακόσμηση στο σπίτι

Οι τάσεις στη διακόσμηση, έρχονται και φεύγουν, όμως υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά και στιλ που είναι διαχρονικά και μένουν πάντα στη μόδα.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να διακοσμήσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να μη χρειαστεί να κάνετε ξανά αλλαγές στο σπίτι, δείτε τους 6 κανόνες που ακολουθούν:

Συμμετρία

Η συμμετρία, είναι η πιο χαρακτηριστική διάταξη στην κλασσική διακόσμηση. Το ανθρώπινο μάτι προσανατολίζεται εκ φύσεως στη συμμετρία και την ισορροπία, πράγμα που σημαίνει ότι πάντα βρίσκει ικανοποιητική μια ανάλογη εικόνα. Προκειμένου να επιτευχθεί η συμμετρία, θέστε έναν νοητό άξονα και τοποθετήστε τα ίδια ή ίσης ποσότητας αντικείμενα δεξιά και αριστερά από αυτόν. Μπορείτε επίσης να δημιουργήστε το εφέ του καθρέφτη, βάζοντας αντικριστά ακριβώς τα ίδια έπιπλα.

Δημιουργήστε ένα σημείο εστίασης

Τα σημεία εστίασης είναι σημαντικά επειδή είναι ευχάριστα στο μάτι και του δίνουν ένα μέρος για «ξεκούραση». Μπορείτε να τα δημιουργήσετε είτε με έργα τέχνης, αρχιτεκτονικά στοιχεία ή έπιπλα. Ρίξτε μια ματιά στο δωμάτιο που σκοπεύετε να αλλάξετε, για να δείτε προς τα πού έχετε την τάση να εστιάζετε το βλέμμα σας και στη συνέχεια, επιλέξτε αυτό το συγκεκριμένο για να «αναλάβει» αυτόν τον ρόλο. Εκεί που χρειάζεται προσοχή, είναι να τακτοποιήσετε όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα γύρω από αυτό, ώστε να του δώσετε περισσότερη έμφαση και να μη δείχνει αναστατωμένος ο χώρος.

Χρησιμοποιήστε κλασικά μοτίβα

Κάτι ακόμα που μπορεί να χαρίσει διαχρονικό στιλ είναι η χρήση κλασικών μοτίβων όπως damask, βοτανικά, ρίγες και καρό. Ο γενικός κανόνας λέει, ότι είναι καλύτερο να μείνετε μακριά από μοντέρνες εκτυπώσεις και έντονες γεωμετρικές.

Θυμηθείτε επίσης ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον τρία μοτίβα σε ένα δωμάτιο και να αλλάζετε την κλίμακα τους. Για παράδειγμα, δοκιμάστε ένα μεγάλο, ένα μέσο και ένα μικρό. ένα μεγάλο και δύο διαφορετικά μεσαία ή ένα μικρό και δύο διαφορετικά μεσαία.

Μείνετε μακριά από τις τάσεις

Οι τάσεις δεν είναι πάντα σταθερές άρα και διαχρονικές. Γι’ αυτό και αν σκοπεύετε να αλλάξετε τη διακόσμηση ενός χώρου για αρκετά χρόνια, επιλέξτε οτιδήποτε άλλο εκτός από τα παρωδικά trends που επικρατούν για μια δεδομένη στιγμή.

Απόκρυψη της τεχνολογίας

Η τεχνολογία είναι κομμάτι της καθημερινότητας μας. Στη διαχρονική διακόσμηση όμως οι ηλεκτρονικές συσκευές δεν είναι ορατές.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να μην τις τοποθετείτε σε πολύ εμφανή σημεία, ή μπορείτε να τονίσετε ένα άλλο σημείο για να απομακρύνετε το βλέμμα από αυτές.

Χρησιμοποιήστε ποιοτικά έπιπλα και αντικείμενα

Χωρίς αμφιβολία, το νούμερο ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε ένα διαχρονικό δωμάτιο είναι να χρησιμοποιήσετε έπιπλα, υφάσματα και αξεσουάρ καλής ποιότητας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε μια περιουσία, αλλά καλό θα ήταν να αγοράζετε πάντα την καλύτερη δυνατή ποιότητα που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Εξάλλου τα έπιπλα χαμηλής ποιότητας εκτός από πιο μέτρια αισθητική, ενδέχεται να χαλάσουν πολύ πιο σύντομα σε σχέση με άλλα που αποτελούνται από πιο ποιοτικά υλικά στον σκελετό και τις ταπετσαρίες τους.

Μπορείτε σίγουρα να συμπεριλάβετε vintage και ανακυκλωμένα κομμάτια, αλλά μην ξεχνάτε ποτέ να διατηρείτε την ποιότητα στο πίσω μέρος του μυαλού σας.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να δημιουργήσετε έναν ειδυλλιακό κήπο στο σπίτι

Πώς να καλλιεργήσετε ένα λαχανόκηπο στο μπαλκόνι

Γιατί η λεβάντα είναι το ιδανικό φυτό για το εξωτερικό του σπιτιού φέτος το καλοκαίρι

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση