NEED TO KNOW

2021: Η χρονιά που οι γυναίκες θα κατακτήσουν το Κογκρέσο

πηγή: Instagram @aoc

Τον Ιανουάριο του 2021, τουλάχιστον 132 γυναίκες θα έχουν κι επίσημα τη θέση τους στο Κογκρέσο, σύμφωνα με το Κέντρο Αμερικανών Γυναικών και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Rutgers. Πρόκειται για αριθμό – ρεκόρ. Μέχρι στιγμής 100 από τη Δημοκρατική παράταξη και 32 Ρεπουμπλικάνες γιορτάζουν την επιτυχία τους, ενώ την εκλογή τους περιμένουν 29 ακόμη – 19 από το συνδυασμό του Μπάιντεν και 9 του Τραμπ.

Σε κομματικό επίπεδο, οι Δημοκρατικοί δεν ξεπέρασαν το στο ρεκόρ του 2019 με 106 υποψήφιες, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι, προς έκπληξη όλων, έδωσαν τις περισσότερες ευκαιρίες στην ιστορία τους.

Ποτέ πριν δεν είχαμε δει διεμφυλική Βουλευτή να εκλέγεται. Για πρώτη φορά στα χρονικά, τρεις ιθαγενείς Αμερικανίδες μπαίνουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η Κόρι Μπους, προοδευτική ακτιβίστρια του κινήματος Black Lives Matter, έγινε η πρώτη Μαύρη Αντιπρόσωπος του Μισούρι. Και η πολιτεία του Νέου Μεξικό, είναι η πρώτη στην ιστορία της χώρας που εξέλεξε μόνο έγχρωμες γυναίκες.

Οι γυναίκες νικούν, τα ρεκόρ καταρρίπτονται. Η ισότητα, βέβαια, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη. Οι 132 Βουλευτές δεν γεμίζουν ούτε το 30% των θέσεων του Κογκρέσου. Η πρόοδος είναι αναντίρρητη, αλλά χρειάζεται να πραγματοποιηθούν αρκετά βήματα ακόμη.

 

Διαβάστε επίσης:

Καμάλα Χάρις: «Τρώω το “όχι” για πρωινό»

Δύσκολες ώρες για τον Ντόναλντ Τραμπ: Ρεπουμπλικάνοι και κανάλια του γυρνούν την πλάτη

Kellyanne Conway: H σύμβουλος του Trump τον εγκαταλείπει δύο μήνες πριν τις εκλογές – Η κόρη της μιλά στο Twitter για «παιδικά τραύματα»

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση