NEED TO KNOW

6 επιχειρηματικές ιδέες που φαίνονται πολύ καλές αλλά είναι πιθανό να αποτύχουν

επιχείρηση
Photo by Kaboompics .com from Pexels

Για πολλά άτομα, η έναρξη μιας επιχείρησης είναι μια συναρπαστική ιδέα. Για κάποιους μάλιστα, που μπορεί να έχουν χάσει τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μπορεί ένα νέο ξεκίνημα να είναι απαραίτητο. Πριν πάρετε τη μεγάλη από, καλό θα ήταν να είστε σίγουροι ότι θα διερευνήσετε διεξοδικά τις επιλογές σας.

Πολλές επιχειρηματικές ιδέες ακούγονται υπέροχες θεωρητικά, αλλά η πραγματικότητα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική. Ορισμένες που αναφέρονται παρακάτω μπορεί να σας ενδιαφέρουν, αλλά θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εκτελεστούν επιτυχώς στο τρέχον επιχειρηματικό περιβάλλον.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Pet shop

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, σίγουρα θα προσφέρουν ό,τι μπορούν για την καλή διαβίωση του αγαπημένου τους συγκάτοικου. Το άνοιγμα ενός καταστήματος προμήθειας κατοικίδιων ζώων, επομένως, φαίνεται σαν μια εξαιρετική ιδέα, με εγγυημένη ροή πελατών.

Το πρόβλημα είναι ο ανταγωνισμός και η τιμολόγηση. Τα αναλώσιμα κατοικίδιων ζώων είναι τώρα άμεσα διαθέσιμα σε διάφορα σημεία πέρα ​​από τα ειδικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακείων, των παντοπωλείων και πολλών διαδικτυακών καταστημάτων.

Επομένως αυτή η ιδέα ίσως να μην ευδοκιμήσει.

Εστιατόριο

Το άνοιγμα ενός εστιατορίου ήταν πάντα μια δύσκολη επιχείρηση. Σύμφωνα με την πλατφόρμα για μικρές επιχειρήσεις Fundera, ιστορικά, περίπου τα μισά από όλα τα εστιατόρια αποτυγχάνουν μέσα στα πρώτα πέντε χρόνια. Ωστόσο, με τις παρατεταμένες επιπτώσεις της πανδημίας, αυτό το συνολικό ποσοστό αποτυχίας αναμφίβολα θα αυξηθεί. Η μετάβαση σε μια βιομηχανία με ιστορικά υψηλό ποσοστό αποτυχίας σε μια εποχή που τα εστιατόρια αντιμετωπίζουν τεράστιες αντιξοότητες φαίνεται να είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κίνηση.

Blogging

Το blogging είναι μια ελκυστική βιομηχανία για πολλούς, επειδή είναι μια ευκαιρία για αυτο-έκφραση. Συνολικά φαίνεται σαν ένας εύκολος τρόπος για να κερδίσετε χρήματα. Ωστόσο, η πραγματικότητα διαφέρει. Για να κερδίσετε χρήματα, τα ιστολόγια βασίζονται παραδοσιακά στα έσοδα από διαφημίσεις. Υπάρχουν όμως τόσες πολλές διαφημίσεις στις οποίες μπορούν να κάνουν κλικ οι χρήστες.

Με τόσα πολλά ιστολόγια και διαφημίσεις εκεί έξω, είναι δύσκολο για κάθε μεμονωμένο blogger να κερδίσει πραγματικά έσοδα. Εκτός και αν έχετε ήδη ένα μεγάλο κοινωνικό μέσο που ακολουθείτε, είστε διάσημοι διασημότητες ή έχετε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θέση. Γενικά όμως το να κερδίζετε πραγματικά χρήματα ως blogger μπορεί να είναι δύσκολο.

Eshop

Ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου μοιράζεται πολλά από τα ίδια εμπόδια στην κερδοφορία που κάνει ένα blog, συγκεκριμένα στην προβολή και τον ανταγωνισμό. Εάν πρόκειται να πραγματοποιήσετε οποιεσδήποτε πωλήσεις στο κατάστημά σας ηλεκτρονικού εμπορίου, πρέπει να μάθετε ότι είστε online και διαθέσιμοι.

Εάν ο ιστότοπός σας δεν εμφανίζεται στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης, θα είστε τυχεροί που θα λάβετε ακόμη και μερικές πωλήσεις, ανεξάρτητα από το πόσο καλά είναι τα προϊόντα σας.

Μπορεί να έχετε κάποιες πωλήσεις ενός μοναδικού προϊόντος, αλλά εάν προσπαθείτε να δημιουργήσετε μεγάλα κέρδη, το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ένας πολύ δύσκολος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσετε.

Επισκευή ηλεκτρονικών συσκευών

Εάν είστε καλοί στο να επιδιορθώσετε τα πράγματα, ίσως σκέφτεστε να μπείτε στην επισκευή ηλεκτρονικών συσκευών. Για αρχάριους, τα ηλεκτρονικά και οι συσκευές συνεχίζουν να γίνονται όλο και φθηνότερα. Μέχρι τη στιγμή που ένα προϊόν δεν έχει εγγύηση, πολλοί καταναλωτές είναι πιο πρόθυμοι να αγοράσουν καινούργια παρά να πληρώσουν για επισκευή, ειδικά εάν η διαφορά τιμής δεν είναι πολύ μεγάλη. Η ουσία είναι ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολο να πετύχει αυτή η ιδέα, ειδικά αν πρόκειται για ένα νέο κατάστημα.

Φωτογραφία

Οι καλοί φωτογράφοι ήταν πάντα σε ζήτηση, ειδικά για γάμους, οικογενειακά πορτρέτα και άλλες ειδικές εκδηλώσεις ή περιστάσεις. Αν και θα εξακολουθούν να έχουν ζήτηση για ορισμένες ειδικές περιπτώσεις, η γενική ανάγκη δυστυχώς έχει συρρικνωθεί.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να δημιουργήσετε μια κερδοφόρα επιχείρηση που βασίζεται σε προϊόντα

Γιατί η θετικότητα δεν οδηγεί πάντα μια επιχείρηση στην επιτυχία

Πώς να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση χωρίς να πληρώσετε για διαφημίσεις

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση